Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Γερμανία: Ο νέος Ομοσπονδιακός Καγκελάριος σε πορεία σύγκρουσης με υπουργούς των Πρασίνων

Οι ηγέτες των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ κατάφεραν να αναλάβουν σημαντική θέση στη γερμανική κυβέρνηση

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent - Δημοσίευση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022

Ο Σολτς αναζητά μια «νέα αρχή» για την πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ρωσίας, ενώ ενδέχεται να σχεδιάζει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.
Ο Σολτς αναζητά μια «νέα αρχή» για την πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ρωσίας, ενώ ενδέχεται να σχεδιάζει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

του N. Peter Kramer

Οι ηγέτες των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ κατάφεραν να αναλάβουν σημαντική θέση στη γερμανική κυβέρνηση. Έχουν αναλάβει αντίστοιχα ως υπουργός Εξωτερικών και ως υπουργός Οικονομίας στο υπουργικό συμβούλιο του σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, διαδόχου της Άνγκελα Μέρκελ.

Καθώς οι Πράσινοι έχουν υπάρξει ηχηροί υποστηρικτές μιας σκληρής στάσης απέναντι στη Ρωσία, η Μπέρμποκ υποσχέθηκε «σκληρές διπλωματικές και οικονομικές επιπτώσεις» σε περίπτωση που η Ρωσία παρέμβει στην Ουκρανία. Φαίνεται όμως ότι ο Σολτς θέλει να αναλάβει ο ίδιος το θέμα, που σημαίνει ότι η υπουργός Εξωτερικών πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω - μιας και οι δυο τους έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις επί του θέματος. Ο Σολτς έχει κάνει σχόλια που υποδηλώνουν ότι θέλει να πάρει βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής στα χέρια του. Ερωτηθείς εάν η Μπέρμποκ ελέγχει την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, ο Σολτς είχε πει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης «ξεκινούν από τον καγκελάριο».

Ο Χάμπεκ έχει εκφράσει δημοσίως απόψεις για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία. Ο Σολτς από την πλευρά του, έχει αποκαλέσει τον Nord Stream 2 ως «ιδιωτική υπόθεση» που δεν πρέπει να παίρνει πολιτικές διαστάσεις. Με την κίνησή του να αναλάβει ο ίδιος τον έλεγχο του θέματος, ο Σολτς φαίνεται να προσπαθεί να ελέγξει τη στάση των Πρασίνων και σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Σολτς αναζητά μια «νέα αρχή» για την πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ρωσίας, ενώ ενδέχεται να σχεδιάζει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Σολτς, Γενς Πλότνερ, θα συναντηθεί σύντομα με τους Ρώσους και Γάλλους ομολόγους του - όπως δήλωσε πρόσφατα κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Δεν νομιμοποιώ την εισβολή

Από: EBR

Γνωστοί και φίλοι με ρωτούν με αγωνία, που καλλιέργησαν οι δικοί μας πολιτικοί και τα ΜΜΕ, πώς βλέπω τα αποτελέσματα των «εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ευρώπη

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή καινοτομία και τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει η Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαινιάζει την COMPASS-AI

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron