Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

To 2022 η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας θα γίνει mainstream

Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα (virtual reality, augmented reality-VR, AR) έχουν μπει ήδη στη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022

«Το AR θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, φέρνοντας πληροφορίες στο οπτικό μας πεδίο σε πραγματικό χρόνο».
«Το AR θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, φέρνοντας πληροφορίες στο οπτικό μας πεδίο σε πραγματικό χρόνο».

Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα (virtual reality, augmented reality-VR, AR) έχουν μπει ήδη στη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων. Το 2022 αυτές οι τάσεις θα γίνουν ακόμη πιο ορατές.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR), οι προβλέψεις των αναλυτών είναι ότι το 2022 θα γίνει mainstream. Θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, φέρνοντας πληροφορίες στο οπτικό μας πεδίο σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ευκαιρίες για εξ αποστάσεως συνεργασία με βάση το “βλέπε-τι-βλέπω”, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του εργατικού δυναμικού.

Για παράδειγμα, το AR θα υπάρχει σε κάθε συσκευή και θα χρησιμοποιείται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίσης, σύμφωνα με τους αναλυτές, το 2022 θα υπάρξει επιτάχυνση της εκπαίδευσης στη δουλειά μέσω της ενεργοποίησης της χρήσης τεχνολογίας wearable, που υποστηρίζεται από AR.

“Αυτό θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους εκπαίδευσης και θα δημιουργήσει νέους εργαζόμενους μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντας στις εταιρείες την ευελιξία να αξιοποιήσουν εργατικό δυναμικό περιορισμένης κατάρτισης, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους αιχμής”, αναφέρει η TeamViewer στις προβλέψεις της για το 2022.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2022, η AR θα συνεχίσει, επίσης, να αποδεικνύει τη δύναμη της στη μείωση των σφαλμάτων κατά την επιλογή ή/και τη διασφάλιση ποιότητας λόγω της αντικατάστασης των λιστών ελέγχου που βασίζονται σε χαρτί με διαδραστικές ροές εργασίας AR, που εμφανίζονται απευθείας στο οπτικό πεδίο των εργαζομένων.

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εκπαίδευση των εργαζομένων για μια εργασία, βελτιώνοντας παράλληλα την επαγγελματική ζωή του κάθε εργαζομένου μέσω καλύτερης εργονομίας.

“Το 2022, η AR θα αμβλύνει τελικά τις τρέχουσες προκλήσεις για να φέρει γρήγορα νέους υπαλλήλους ενημερωμένους, παρέχοντας έτσι ένα οριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που το υιοθετούν έναντι των εταιρειών, που συνεχίζουν με παραδοσιακές μεθόδους ενσωμάτωσης εργαζομένων”, τονίζει η TeamViewer.

Game changer το ΑΙ

Παράλληλα, το 2022, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θα αλλάξει το παιχνίδι για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τους κατασκευαστές. Η κοινωνική απόσταση ώθησε τις εταιρείες να υιοθετήσουν τη χρήση ειδικών wearable για να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής μέσω φορητών συσκευών. Πλέον, το επόμενο βήμα για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής είναι να έχουν οδηγίες, που μπορούν να ακολουθηθούν χωρίς την ανάγκη εξ αποστάσεως ειδικού.

“Η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής - από τις ροές εργασιών, έως τη συντήρηση, τη διαχείριση πρόσβασης και την παροχή πληροφοριών για τη λήψη κρίσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων”, αναφέρει η TeamViewer.

Επιπλέον, η τεχνολογία wearable, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI), θα κάνει χρήση δεδομένων με βάση τα συμφραζόμενα, αισθητήρων και στοιχείων ERP για να αντιδρά στο περιβάλλον και να καθοδηγεί τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής μέσω πολύπλοκων διαδικασιών.

Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να αναγνωρίσει ορισμένα στοιχεία ασφαλείας ή κινδύνους και να εμφανίσει ένα προειδοποιητικό σήμα ή να επικυρώσει ορισμένα μέρη της διαδικασίας, όπως η σωστή συσκευασία. Το 2022 θα είναι το έτος, όπου θα δούμε το πλήρες δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης στην κατασκευή και στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η καγκεποποίηση της Ρωσίας και τι σημαίνει

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Εδώ και αρκετούς μήνες «περίεργες» ανακατατάξεις παρατηρούνται τόσο στο Κρεμλίνο όσο και στη ρωσική γραφειοκρατία, με θολές για την ώρα συνέπειες στον στρατιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα….διαφθοράς

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο - Εαρινή Δέσμη: προώθηση της πράσινης και βιώσιμης ανάκαμψης ενόψει της αυξημένης αβεβαιότητας

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο - Εαρινή Δέσμη: προώθηση της πράσινης και βιώσιμης ανάκαμψης ενόψει της αυξημένης αβεβαιότητας

Η εαρινή δέσμη μέτρων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει στα κράτη μέλη στήριξη και καθοδήγηση δύο έτη μετά τον πρώτο αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οικονομία

Οι εργασιακοί «παράδεισοι»

Οι εργασιακοί «παράδεισοι»

Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον κόντρα στο κύμα της «μεγάλης παραίτησης»

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron