Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Και η ιστορία συνεχίζεται…

Τι απογοήτευση για τον πρόεδρο Μπάιντεν, τον «πολέμαρχο» Μπόρις Τζόνσον, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ και άλλα «γεράκια»

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent - Δημοσίευση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022

«Πάντα λέγαμε ότι τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά τις ασκήσεις. Αυτό ισχύει και τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ.
«Πάντα λέγαμε ότι τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά τις ασκήσεις. Αυτό ισχύει και τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ.

του N. Peter Kramer

Τι απογοήτευση για τον πρόεδρο Μπάιντεν, τον «πολέμαρχο» Μπόρις Τζόνσον, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ και άλλα «γεράκια». Μετά από τρίωρη συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε την μερική απόσυρση στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα.

«Πάντα λέγαμε ότι τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά τις ασκήσεις. Αυτό ισχύει και τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ. Δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Πούτιν αστειεύτηκε με την επανειλημμένη προειδοποίηση του Μπάιντεν για επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία. «Ο πρόεδρος μας ρώτησε αν ο ακριβής χρόνος έναρξης του πολέμου έχει ήδη ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ».

Η Δύση αντέδρασε «υστερικά», επισήμανε χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο κατά τη ρωσική αποχώρηση. Ο Μπάιντεν, από την άλλη, έκανε αμέσως γνωστό, ότι δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί μια ρωσική επίθεση. Η Βρετανία τον ακολούθησε και ζήτησε πλήρη απομάκρυνση των στρατευμάτων ενώ το ίδιο ζήτησε και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ. Ωστόσο, ο Αμερικανός συνάδελφός της Μπλίνκεν φάνηκε πιο γενναίος απ’ όλους, προβλέποντας ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί ακόμα και αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, στις αίθουσες συνεδριάσεων τραπεζών και εταιρειών φοβούνται το ενδεχόμενο μιας ένοπλης σύγκρουσης και τον κίνδυνο ισχυρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, οι γερμανικές εταιρείες εξήγαγαν στη Ρωσία προϊόντα συνολικής αξίας 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 15%, ενώ την ίδια στιγμή οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 48% στα 29 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες έχουν από 25 δισ. ευρώ δάνεια σε εκκρεμότητα στη Ρωσία, ενώ η Αυστρία έχει 17,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters. Πολλά διακυβεύονται, όπως φαίνεται.

Τέλος, ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς καλείται ακόμη να αποδείξει την ικανότητά του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από την Άνγκελα Μέρκελ και η επίσκεψή του στη Μόσχα αποτέλεσε σίγουρα μια πρώτη μεγάλη δοκιμασία. Τουλάχιστον όμως φαίνεται ότι ο Πούτιν τον πήρε στα σοβαρά, σε αντίθεση με άλλες επισκέψεις που προηγήθηκαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Γρ. Αντωνιάδης (ΣΕΒΤ): Πάνω από 1.000 πιο υγιεινά προϊόντα στα ράφια

Από: EBR

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, μιλά στο The TOC για τις νέες διατροφικές τάσεις και τις αλλαγές στη βιομηχανία τροφίμων

Ευρώπη

Πολιτικά απόβλητα απειλούν Γαλλία και Ευρώπη

Πολιτικά απόβλητα απειλούν Γαλλία και Ευρώπη

Ισλαμοφασίστες, αριστεριστές, έμποροι ναρκωτικών και συμμορίες τραμπούκων, υπό την ιδεολογική καθοδήγηση ενός διαταραγμένου πολιτικού και του κόμματός του, στη Γαλλία κάνουν προπόνηση κατάληψης της εξουσίας

Οικονομία

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Στην Ελλάδα οι κρατικές δαπάνες καλά κρατούν

Η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων με τις υψηλότερες δαπάνες γενικής κυβέρνησης ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ και παρά την έξοδο από τα μνημόνια , η σχέση αυτή καλά κρατεί. Τεράστιο πάντα το πρόβλημα των συντάξεων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron