Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Κομισιόν: Περισσότερο αβέβαιη η ανάπτυξη στην ευρωζώνη λόγω Ουκρανίας

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.
Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Τζεντιλόνι είπε ότι «η αβεβαιότητα παραμένει γύρω μας», προσθέτοντας: «Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου μέσω της ρωσικής αναγνώρισης δύο αυτονομιστικών εδαφών στην Ουκρανία θα αυξήσει έντονα αυτή την αβεβαιότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, εντείνοντας τους φόβους της Δύσης για ενδεχόμενο πόλεμο στην Ευρώπη.

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ψαλίδισε» την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ στο 4,0% φέτος από 4,3%, επικαλούμενη ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την COVID-19, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τις συνεχιζόμενες διαταραχές στην προσφορά.

*πρώτη δημοσίευση: www.ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Ευελπιστώ σε λύση για την ενέργεια σε 2-3 εβδομάδες

Από: EBR

Χάνουμε δουλειές στο εξωτερικό γιατί έχουμε βρεθεί με ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος. Είναι ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα της ελληνικής βιομηχανίας, επεσήμανε.

Ευρώπη

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Η Ευρώπη δρομολογεί την πρωτοβουλία COMPASS - AI για την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή καινοτομία και τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει η Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαινιάζει την COMPASS-AI

Οικονομία

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Ζητούνται $2 τρισ. ετησίως για την ανάπτυξη της ΑΙ έως το 2030

Έκθεση της Bain & Company αποκαλύπτει χρηματοδοτικό έλλειμμα $800 δισ. για την κάλυψη της υπολογιστικής ζήτησης που δημιουργεί η ΑΙ.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron