Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Κομισιόν: Περισσότερο αβέβαιη η ανάπτυξη στην ευρωζώνη λόγω Ουκρανίας

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.
Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Τζεντιλόνι είπε ότι «η αβεβαιότητα παραμένει γύρω μας», προσθέτοντας: «Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου μέσω της ρωσικής αναγνώρισης δύο αυτονομιστικών εδαφών στην Ουκρανία θα αυξήσει έντονα αυτή την αβεβαιότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, εντείνοντας τους φόβους της Δύσης για ενδεχόμενο πόλεμο στην Ευρώπη.

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ψαλίδισε» την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ στο 4,0% φέτος από 4,3%, επικαλούμενη ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την COVID-19, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τις συνεχιζόμενες διαταραχές στην προσφορά.

*πρώτη δημοσίευση: www.ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Να είσαι ή να μην είσαι... ο εαυτός σου;

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι ψυχολόγοι, μπροστά στην τάση αρκετών επιχειρήσεων να λένε στους ανθρώπους που θέλουν να προσλάβουν ή να προάγουν, «έλα όπως είσαι».

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η διεθνής μετανάστευση είναι το «αναγκαίο κακό»

Η διεθνής μετανάστευση είναι το «αναγκαίο κακό»

Γιατί η μετακίνηση πληθυσμού έχει αποκτήσει το χαρακτηριστικό της αναπτυξιακής συνιστώσας της παγκόσμιας οικονομίας. Πώς εξελίχθηκε και ποια είναι τα σημερινά δεδομένα

Οικονομία

Ποιο το μέλλον για το δολάριο;

Ποιο το μέλλον για το δολάριο;

Τι φέρνει η αλλοπρόσαλλη πολιτική Τραμπ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron