Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Όπως δήλωσε ο Τ. Μπαλτάκος, πρώην Γ.Γ. της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Κυριάκος ήταν ο μόνος υπουργός του Σαμαρά, που έκανε μόνο ότι τον έβρισκε σύμφωνο. Οι υπόλοιποι υπουργοί ενεργούσαν χωρίς αντιρρήσεις στις υποδείξεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Καλό σημάδι οι αναταράξεις και οι ανακατατάξεις

Από: EBR | Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε αφορμή γενικότερων ανακατατάξεων και εξελίξεων στο λιμνάζον πολιτικό σκηνικό

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι την περίπτωση Μητσοτάκη παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή και οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι μετά κάποια ανοίγματα προς την πλευρά Τσίπρα, δείχνουν να αναδιπλώνονται.

Ο Κυριάκος και η Ευρώπη

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Άτυπο ρόλο-κλειδί στις σχέσεις του νέου προέδρου της ΝΔ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ καλείται να παίξει ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς

Συνεπώς, αν η ηγεσία της ΝΔ δεν αρχίσει από… χθες να ομιλεί μία γενναία μεταρρυθμιστική γλώσσα, σε αντιπαράθεση με την λαϊκιστική του κ.Τσίπρα, τελικά θα βγει χαμένη. Διότι, στην γλώσσα του λαϊκισμού η υπεροχή του πρωθυπουργού είναι αδιαμφισβήτητη. Άρα, όποιος θέλει να τον ανταγωνιστεί, θα είναι πάντα δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Οι νέοι πρωταγωνιστές στην ΝΔ

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Και όμως, η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει ριζικά και προς το καλύτερο. Η πρόκληση της ευθύνης

Στην χώρα μας, όμως, η βασική αιτία του κακού είναι ότι το κράτος, με την παρέμβασή του, νοθεύει τον σκοπό του συστήματος –που είναι η άριστη δυνατή κοινωνική ασφάλιση εκείνων που την δικαιούνται με το μικρότερο δυνατό κόστος για αυτούς που πληρώνουν τις εισφορές.

Η «μεγάλη ληστεία» και το ασφαλιστικό

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Στο περί της «μεγάλης ληστείας» δημοσιογραφικό πόνημά μας αναφέρουμε με αδιάσειστα στοιχεία πώς, μέσα σε 32 χρόνια, το αδηφάγο κρατικο-κομματικό πελατειακό σύστημα κατασπατάλησε 820 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσα από αυτά αφορούσαν ασφαλιστικά προνόμια σε ημέτερους;

Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει, με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, να χειρισθεί θέματα και εξελίξεις από την έκβαση των οποίων θα κριθούν η προσωπικότητα και οι ικανότητές του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το φορτίο είναι βαρύ

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έχει στην πλάτη του ιστορικές ευθύνες και θα πρέπει να χειριστεί τον μετασχηματισμό ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος –που δεν λέει ωστόσο να το βάλει κάτω, με όπλο του τον λαϊκισμό

Επισημαίνουμε ότι, 35 έτη μετά την είσοδό της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η Ελλάδα είναι τελευταία στην εισαγωγή της κοινοτικής εννόμου τάξεως στο εσωτερικό της.

Ο νεοφιλελευθερισμός ως άλλοθι του Αντιμητσοτακισμού

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Μία καλοστημένη ιδεολογική παγίδα από αμαθείς, που εκ του ασφαλούς απευθύνονται σε αγράμματους

Έτσι, για πρώτη φορά, η ναυτιλιακή κοινότητα τελεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας φυγής. Μαζεύει τα μπογαλάκια της, με άλλα λόγια, γιατί δεν αντέχει τις νέες, σοβιετικού τύπου φοροεπιδρομές.

Προς οξεία ναυτιλιακή κρίση

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Ένας από τους ζωτικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας κινδυνεύει άμεσα με αφορμή την υπερφορολόγησή του στην Ελλάδα και την διεθνή κρίση των ναυλαγορών

Το προσεχές δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για μία γενική κρίση συνοχής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Και όμως, η Ευρώπη μπορεί

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Πολιτικές προκαταλήψεις, φόβος μπροστά στο πρωτόγνωρο, ατομισμοί και εξουσιολαγνείες είναι φαινόμενα που μπορούν να ξεπεραστούν και να επιτρέψουν στην Ευρώπη να διαδραματίσει τον ρόλο που τής αξίζει στην διεθνή σκηνή

Η κρίση, αντί να προκαλέσει μία μεγάλη ευκαιρία για να διορθωθούν συλλογικά λάθη και αμαρτίες του πολιτικού συστήματος ώστε να προχωρήσει η χώρα εμπρός, μετατράπηκε σε ένα μικροκομματικό παίγνιο αρπαγής της εξουσίας.

Από το μεγαλύτερο πάρτυ στην χρεοκοπία

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Με απλά λόγια, χωρίς οικονομίστικες φιοριτούρες, ο Γιάννης Παπαδογιάννης περιγράφει στο τελευταίο του βιβλίο πώς κατασπαταλήθηκε στην χώρα μας πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ

 Οι σημαντικές αποφάσεις των πανεπιστημίων δεν λαμβάνονται αυτόνομα αλλά τελούν υπό την έγκριση του κράτους.

Επιστροφή στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα

Από: EBR | Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Ακόμη η υποχρέωση να προέρχεται ένα τουλάχιστον μέλος των εκλεκτορικών σωμάτων από ΑΕΙ του εξωτερικού μετατρέπεται πλέον σε προαιρετική δυνατότητα, που σημαίνει αποκοπή από τη διεθνή εκπαιδευτική πραγματικότητα

Το εγχείρημα Μητσοτάκη δεν είχε προηγούμενο στην μεταπολίτευση, επιδιώκοντας να αλλάξει τα πάντα με μία προσέγγιση τύπου σοκ και δέος. Το σχέδιό του για την έξοδο από την κρίση στηριζόταν σε δύο σκέλη: την σταθεροποίηση-εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της απελευθέρωσης των δυνάμεων της αγοράς και τον περιορισμό του δημόσιου τομέα.

Η μεγάλη ρεβάνς του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ανατροπή της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τις δυνάμεις του κρατισμού και του ζόφου, ο γυιος του έχει την ευκαιρία να πάρει μία μεγάλη ρεβάνς –έργο εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο συνάμα

Αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις, αποτελεί η συμπεριφορά δύο προσώπων που ασκούν εξουσία, είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών και αποτελούν, δυνητικώς, πρότυπα μιμήσεως.

Φιλία και Εξουσία

Από: EBR | Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Διανύουμε μία περίεργη εποχή. Τα ερεθίσματα που εκπέμπονται πανταχόθεν ευνοούν την δυσαρέσκεια, την γκρίνια, την απογοήτευση και εν πολλοίς τον φόβο και την ανασφάλεια. Ευτυχώς δεν λείπει η διακωμώδηση και η σάτιρα.

Ενώ ο κατήφορος προκαλεί επιτάχυνση αφ’ εαυτού, οι αντιδράσεις είναι δυστυχώς ακόμη ανιστόρητα χαλαρές. Απαιτείται άμεση και καθολική κινητοποίηση στο όνομα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Ο θεσμικός κατήφορος

Από: EBR | Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Πέρα από τον αυταρχισμό της η κυβέρνηση έχει αποκτήσει και εθνικολαϊκιστικά χαρακτηριστικά, που την κάνουν από πολλές πλευρές επικίνδυνη.

Έτσι, η κοινωνία αυτή προσαρμόζεται διαρκώς στο χειρότερο διότι έχει μάθει να αποδέχεται εσωτερικά το ευτελές.

Θράσος, αλαζονεία, αμάθεια και απέραντη περιφρόνηση

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Η βαθιά περιφρόνηση της κυβέρνησης προς τον λαό, την πραγματικότητα, στοιχειώδεις αξίες της ζωής και, κυρίως, προς την δημοκρατία, έφθασε σε σημείο που σπάει κόκκαλα

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ενισχύθηκαν σε υπερθετικό βαθμό και από την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης –χώρος στον οποίο μπήκαν κυριολεκτικά «χωρίς λεφτά» επώνυμοι επιχειρηματίες  αλλά και ουκ ολίγοι ανώνυμοι αεριτζήδες, αν όχι κάτι πολύ χειρότερο.

Σε τι διαφέρει η νέα διαπλοκή από την παλιά

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Η παλιά διαπλοκή είχε να κάνει με ένα κράτος που μπορούσε να δανείζεται κατά κόρον και να εξυπηρετεί τους πελάτες του. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν...

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να «φροντίζει» ιδιαίτερα την πολύτιμη πελατεία της, η οποία βεβαίως είναι σε σημαντικό βαθμό αυτή που δημιουργήθηκε από το πασοκικό κράτος.

Τους ανέργους τους έχουν "γραμμένους"

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Για την πολιτική εξουσία, προέχει η διαιώνιση του πελατειακού/κομματικού κράτους, την οποία συνθέτουν σταθεροί και αλλοτριωμένοι στο σύστημα ψηφοφόροι. Οι άνεργοι είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες και ασταθείς στις επιλογές τους

Από την άλλη πλευρά, για να δει η Ελλάδα άσπρη μέρα πρέπει εδώ και τώρα να τσακιστεί η διαπλοκή, η φαυλοκρατία και ο ολέθριος συντεχνιασμός.

Η πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να επιλέξει την οδό της μεγαλύτερης ανατροπής και να γίνει φορέας εξόδου από την μιζέρια

Αν ζούσε σήμερα ο καυστικός σχολιαστής, σίγουρα θα έγραφε ότι στο κοιμητήριο-Ελλάδα ούτε οι εξ Αραπιάς προερχόμενοι πρόσφυγες επιθυμούν να ζήσουν.

Η Ελλάδα κοιμητήριο

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Τίποτε δεν έχει αλλάξει από την εποχή που ξόρκιζε την ελληνική πραγματικότητα ο Εμμανουήλ Ροΐδης

Ποιες από αυτές τις δεσμεύσεις - υποσχέσεις του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης Τσίπρα, υλοποίησε ο Πρωθυπουργός Τσίπρας;

Τι λέει και τι κάνει ο Τσίπρας;

Από: EBR | Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου από 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Όλα αυτά αφήνουν αδιάφορους τους εγκεφάλους της Ουάσινγκτον, αλλά και της Ε.Ε., που δεν τα ακούνε και ταυτόχρονα αρνούνται να ερευνήσουν αυτές τις σοβαρές καταγγελίες.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Από: EBR | Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Η πρόσφατη επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αθήνα, στάθηκε αφορμή να φανεί το αληθινό πρόσωπο, των κατά τα άλλα συμμάχων της χώρας μας, σε ότι αφορά τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, και της Ε.Ε. και του ΟΗΕ.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Η κ. Βόζεμπεργκ προτάθηκε από το περιοδικό ως υποψήφια στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron