Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

«Η κατοχή τουρκικού κρατικού χρέους από επενδυτές εξωτερικού έχει υποχωρήσει στο 3% έναντι άνω του 25% πριν πέντε χρόνια. Οι εκροές για λίγο ανακόπηκαν αφότου η χώρα προχώρησε τον περασμένο μήνα σε αύξηση επιτοκίου αλλά αυτή η τάση αποδείχθηκε βραχύβια.»

Ο Ερντογάν μεγάλος χαμένος από μια εκλογή Μπάιντεν

Ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Λευκό Οίκο εξασφάλισε στην Τουρκία έως τώρα την μη επιβολή κυρώσεων. Τα δεδομένα ανατρέπει πιθανή αλλαγή Αμερικανού πρόεδρου. Η λίρα άρχισε να «τιμολογεί» τις συνέπειες ενός νέου τοπίου

«Το Παρίσι βλέπει τον Ερντογάν οικονομικά και πολιτικά εξασθενημένο. Οι επιθέσεις του στη Γαλλία και τη Γερμανία και οι επιθετικές του ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή από το γεγονός ότι η χώρα παρακμάζει οικονομικά εξαιτίας της πολιτικής του Ερντογάν...»

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει την κρίση με Γαλλία

Από: EBR | Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Οι προκλήσεις του Ερντογάν δεν είναι τυχαίες, είναι υπολογισμένες, σημειώνει η FAZ. Ο στόχος των επιθετικών ενεργειών στην Αν. Μεσόγειο, το μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα και οι δεσμοί με το τζιχάντ. Πότε έχει ζητήσει... συγγνώμη ο «σουλτάνος»

«Οι ευκαιρίες αφθονούν για την οικοδόμηση μιας ρεπουμπλικανικής εξωτερικής πολιτικής που να αποκαθιστά την λαμπρότητα του παραδείγματος των Ηνωμένων Πολιτειών και την ισχύ που προέρχεται από την συνεργασία.»

Η μετα-αμερικανική τάξη

Από: EBR | Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Οι εκλογές του 2016 δεν ήταν η πρώτη φορά που το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ ανησύχησε πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών

«Η εξελικτική πορεία των σχέσεών μας υπογραμμίστηκε με την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης στους τομείς των πολιτικών διαβουλεύσεων και της διπλωματικής εκπαίδευσης, καθώς και στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.»

Ιράκ και Ελλάδα ενισχύουμε τη συνεργασία μας

Από: EBR | Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Το Ιράκ και η Ελλάδα συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς, όχι μόνο μέσω της κοινής ιστορίας και των αξιών μας, αλλά και λόγω της δυνατής θέλησης που μοιραζόμαστε για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μας

«Πλέον οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μία διπλή απειλή: την επιτάχυνση της αυτοματοποίησης και τις συνέπειες από την οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία».

Μέχρι το 2025, το 50% των εργασιακών καθηκόντων θα γίνεται από μηχανές

Από: EBR | Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Tη δουλειά θα υφαρπάξει από τα ανθρώπινα χέρια, τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το 2025, τουλάχιστον το 50% των εργασιακών μας καθηκόντων θα εκτελείται από μηχανές, γεγονός που θα επιδεινώσει την εργασιακή ανισότητα

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κίνας δήλωσε, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αντικατοπτρίζουν «την επιθυμία της παγκόσμιας κοινότητας».

Ο.Η.Ε και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Η Κούβα, η Κίνα, το Πακιστάν, η Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν- χώρες γνωστές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

«Πάνω από 222.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία.»

Σκληρό αλλά... κόσμιο το τελευταίο debate Τραμπ -Μπάιντεν

Από: EBR | Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ διασταύρωσαν για τελευταία φορά τηλεοπτικά τα ξίφη τους, πριν τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου. Πανδημία, μεταναστευτικό, ρατσισμός, Ρωσία-Ιράν, αλλά και το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τον γιο του Μπάιντεν, βρέθηκαν στο επίκεντρο

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η διεύρυνση των συζητήσεων με τον Ερντογάν και η ένταξη της ελληνοτουρκικής διαφοράς σε μία διευρυμένη ατζέντα ευρωτουρκικής συζήτησης, θα μπορούσε να έχει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ελληνοτουρκικά : Το ναυάγιο της γερμανικής διπλωματίας στο Αιγαίο – Τα αδειάσματα από Ερντογάν και η αμηχανία του Μάας

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Τα λάθη του Βερολίνου, το παιχνίδι του Ερντογάν και η αναζήτηση διεξόδου – Εκτεθειμένη η Ανγκελα Μέρκελ για την ανεκτικότητα απέναντι στην προκλητική στρατηγική της Άγκυρας

«Η περίφημη «στρατηγική ψυχραιμία», όταν καταλήξει να στηρίζεται στην ελπίδα του… ανέλπιστου, μετατρέπεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, επιφέροντας ολέθρια πολιτικά και εθνικά αποτελέσματα.»

Ο σκληρός νέος κόσμος, η στρατηγική Ερντογάν και η τουρκική οικονομία

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

«Τις τελευταίες μέρες, υπήρξαν δύο δημοσιεύματα που θεωρώ ότι συνιστούν απαραίτητο ανάγνωσμα, για όποιον θέλει να κατανοήσει την επιδείνωση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και την «κεντρική ιδέα» του σχεδίου Ερντογάν»

Η δυσπιστία (mistrust) συνιστά το κύριο εμπόδιο στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων. Και ακριβώς αυτή είναι η κεντρική αιτία για την αδυναμία προσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο φαύλος κύκλος της Δυσπιστίας

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Υπάρχει χάσμα προσλήψεων και πραγματικότητας στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας

«Η επαναπροσέγγιση που ξεκίνησε επί Τζεμ - Παπανδρέου απέδειξε σαφώς ότι υπάρχουν σημαντικά κοινά συμφέροντα σε ό, τι αφορά το εμπόριο, τον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.»

H αναζήτηση κοινών συμφερόντων και η κρίση της Μεσογείου

Από: EBR | Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Η τρέχουσα κρίση προσφέρει ευκαιρίες για ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων και την ακόλουθη αναζήτηση κοινών συμφερόντων τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο

Οι εταιρίες Google, Salesforce και Facebook συγκαταλέγονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι.

Γερμανικό Νομοσχέδιο για τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος για τηλεργασία

Από: EBR | Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Η Γερμανία έχει εκφράσει την επιθυμία της να δώσει στους πολίτες της το νόμιμο δικαίωμα να εργάζονται από το σπίτι

«Νομίζω ότι οι εκλογές θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο» δήλωσε ο Πρόεδρος του Λευκού Οίκου δύο ημέρες πριν από τον διορισμό της Barrett.

Η υπεκφυγή της υποψήφιας του Trump για το Ανώτατο Δικαστήριο

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Είναι νομικά ορθό ότι λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας των ΗΠΑ εμπόδισε από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Obama να ορίσει υποψηφιότητα για μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου;

Το 2019 οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ ανήλθαν σε αξία στα 726 δισ. δολάρια εν συγκρίσει με τα 472 δισ. δολάρια των εισαγωγών από την Κίνα.

Τι προσδοκά η Ευρώπη από τις αμερικανικές εκλογές

Από: EBR | Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώνουν το κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές

«Εκθέσεις αποκάλυψαν ότι γυναίκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων και επιδίδονται σε σεξουαλική εκμετάλλευση. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και κατά την άφιξή τους στα κέντρα υποδοχής, μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν σε κίνδυνο.»

Εγκλήματα εναντίον γυναικών και κοριτσιών- τα ξεχασμένα θύματα του νέου Συμφώνου της Ε.Ε. για την Μετανάστευση

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Σκεφτείτε το φορτίο τόσων κοριτσιών και γυναικών καθώς διασχίζουν τα σύνορα υπό πολύ επικίνδυνες συνθήκες, θέτοντας τα παιδιά τους και τον εαυτό τους σε κίνδυνο, και να έρχονται τελικά αντιμέτωπες με ένα από τα αρχαιότερα εγκλήματα στον κόσμο- την εμπορία ανθρώπων

Η Τουρκία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δεν έχει ούτε συνέπεια, ούτε συνέχεια, γι’ αυτό το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι σημαντικό όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων».

Θέμα κυρώσεων βάζει η κυβέρνηση μετά την πρόκληση του Oruc Reis

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

«Ο Πρωθυπουργός, ενόψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου, θα θέσει το ζήτημα των παράνομων και προκλητικών τουρκικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ»

Στις 28 Αυγούστου, ένας πρώην βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, ο Metin Kulunk, δημοσίευσε έναν χάρτη της «Μεγαλύτερης Τουρκίας», στον οποίο απεικονίζεται η έκταση των ρεβιζιονιστικών φιλοδοξιών της Τουρκίας. Περιλαμβάνει περιοχές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Συρίας, του Ιράκ, της Γεωργίας και της Αρμενίας.

Ένας πέμπτος πόλεμος δεν θα κάνει καλό στην Τουρκία

Από: EBR | Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Κατά τον 20ό αιώνα, οι Τούρκοι και οι παραδοσιακοί αντίπαλοί τους στο Αιγαίο, οι Έλληνες, πολέμησαν σε τέσσερις συμβατικούς πολέμους: στον πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918), στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο (1919-1922) και στον πόλεμο της Κύπρου (1974)

«Σε τόσο δύσκολες στιγμές, οι χώρες στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία πρέπει να κοιτάξουν πέραν των άμεσων κρίσεων και να προετοιμαστούν για την μετά πανδημίας ανθεκτική ανάκαμψη».

Η πανδημία ωθεί στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία

Από: EBR | Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία αναμένεται να συρρικνωθούν 4,4% φέτος, στη βαθύτερη ύφεση από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπως υπολογίζει η Παγκόσμια Τράπεζα

«Η κάθε χώρα προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα, να πάρει το maximum και να δώσει το minimum.»

Η εξάρτηση των ευρωπαϊκών τραπεζών από την Τουρκία

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Πέρα από τις αγορές όπλων και λοιπού στρατιωτικού υλικού, τις πωλήσεις και συμπαραγωγές βιομηχανικών προϊόντων, δεν πρέπει να υποτιμούμε τις Τράπεζες

«Οι τουρκικές στρατηγικές επιδιώξεις μετέτρεψαν το ελληνοτουρκικό ζήτημα από διμερή διαμάχη σε οξεία περιφερειακή σύγκρουση με πολλούς συνεμπλεκόμενους.»

Προκλήσεις και ευκαιρίες από την κρίση

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Η ελπίδα είναι ότι έταιροι και σύμμαχοι θα αναλάβουν τον πρόσθετο κόπο να φέρουν την Τουρκία σε μία διαπραγμάτευση με δεδομένους κανόνες και συγκεκριμένο ζητούμενο. Είναι προς το συμφέρον όλων, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης. Αν όχι, η γοητεία του εκβιασμού ισχύος θα επιστρέψει και θα εγκατασταθεί στην πόρτα της Ευρώπης. Εναντίον όλων

Σελίδες: Επόμενη

Γνώμη

Η άλλη πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης

Από: EBR

Πολλά έχουν ήδη γραφεί για τη σημασία της ιστορικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο και για την πρωτοφανούς ύψους πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη φύση, το κλίμα και για τις μικρές καλλιέργειες

Η Greenpeace κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη φύση, το κλίμα και για τις μικρές καλλιέργειες

Η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου κατέληξε σε μια συμφωνία για την ΚΓΠ, που ψηφίστηκε μεταξύ των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων

Οικονομία

Πτωχευτικός νόμος : Όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι χρωστούν

Πτωχευτικός νόμος : Όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι χρωστούν

Ο Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, απαντά στις ερωτήσεις για την προστασία της α’ κατοικίας, πως αποφεύγονται οι εξώσεις, το ρόλο των τραπεζών, τι γίνεται με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τις ευπαθείς ομάδες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron