Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL Jurgen Stock, η ανάγκη για σταθερή διεθνή αστυνομική συνεργασία είναι πιο ζωτική από ποτέ για την αντιμετώπιση νέων μορφών διεθνούς εγκλήματος, όπως η εμπορία ανθρώπων και η απάτη.

Από κοινού καταπολέμηση νέων μορφών διεθνικού εγκλήματος μέσω συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Υποστηρίξτε τη συμμετοχή της Ταϊβάν στην INTERPOL ως παρατηρητή

Μετά από μήνες αυστηρότερων ελέγχων κεφαλαίων σε ακραία επίπεδα, μια υποτίμηση του πέσο Αργεντινής είναι εντελώς βέβαιη καθώς η παράλληλη ισοτιμία διαπραγματεύεται σχεδόν στο ένα τρίτο του επίσημου νομίσματος.

Αργεντινή: Οι 4 μεγάλες προκλήσεις του Χαβιέ Μιλέι και η «θεραπεία – σοκ»

Από: EBR | Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023

Η νίκη του Χαβιέ Μιλέι στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής ανοίγει ένα νέο και αβέβαιο κεφάλαιο στη μπερδεμένη ιστορία της χώρας της Νότιας Αμερικής

Ανυψώνοντας τον καθαρό μηδενικό στόχο από μια δήλωση πολιτικής σε νομική απαίτηση, η Ταϊβάν απέδειξε την αποφασιστικότητά της να μειώσει τις εκπομπές.

Η Ταϊβάν συνεργάζεται με τον κόσμο για ένα καθαρό και πράσινο μέλλον

Από: EBR | Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον κόσμο με πρωτοφανή ρυθμό

Όπως ανέφερε ο Κινέζος πρέσβης, το λιμάνι του Πειραιά «έχει γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι πολλαπλών χρήσεων στη Μεσόγειο και το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι πολλαπλών χρήσεων στην Ευρώπη.

Πειραιάς: «Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια containers παγκοσμίως»

Από: EBR | Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023

Τη σημασία του λιμανιού του Πειραιά στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη ανέδειξε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ

Τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου σε μία ευαίσθητη περιοχή που όχι άμεσα, προς το παρόν, αλλά έμμεσα επηρεάζει την διεθνή ναυτιλία και κυρίως την αγορά δεξαμενοπλοίων σε πρώτο επίπεδο.

Ναυτιλία: Τι σημαίνει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για το θαλάσσιο εμπόριο

Από: EBR | Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023

Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή είναι για μια ακόμη φορά η ναυτιλία καθώς ένας ακόμη πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί στις μέχρι τώρα γεωπολιτικές αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει ο κλάδος

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία, η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σε πόλεις.

Η δύναμη των πόλεων και η άνοδος της

Από: EBR | Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023

Το 2023 είναι μία χρονιά σταθμός στην ανθρώπινη ιστορία, όχι όμως για τους λόγους που μπορεί να φανταστεί κανείς

Οι προσδοκίες για τη μεγάλη εαρινή επίθεση των Ουκρανών διαψεύστηκαν, όχι γιατί δεν πολέμησαν γενναία, αλλά διότι δεν είχαν ούτε τους αριθμούς ούτε των οπλισμό στο έδαφος και τον αέρα, για να επιτύχουν κάτι περισσότερο. Στην πράξη, έχουν περάσει τρεις μήνες με ασήμαντα αποτελέσματα και η αντεπίθεση έχει πλέον ξεθυμάνει.

Ουκρανία: Πόλεμος, ευχολόγια και πραγματικότητα

Από: EBR | Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και οι σοβαροί στρατιωτικοί αναλυτές της Δύσης παραδέχονται πλέον ότι νίκη της Ουκρανίας δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον, παρά το μέγεθος της υποστήριξης από τη Δύση

Η σπατάλη τροφίμων μάς αφορά όλους. Σε κάθε στάδιο της αλυσίδας, από το χωράφι έως και το πιάτο μας. Είμαστε όλοι μέρος της λύσης. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου χρειάζεται συντονισμένη δράση κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας αξίας τροφίμων και συνέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών.

29η Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων

Από: EBR | Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων

Η απόφαση για την αποδέσμευση των κονδυλίων, η οποία είχε ανασταλεί από τον Δεκέμβριο του 2022 ως απάντηση στην απόφαση των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν στις γυναίκες να εργάζονται σε ΜΚΟ, λαμβάνεται μετά από έξι μήνες παρακολούθησης και αξιολόγησης της αρχής «για τις γυναίκες από γυναίκες».

Η ΕΕ αποδεσμεύει 140 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του αφγανικού λαού, ιδίως των γυναικών και των κοριτσιών

Από: EBR | Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αποδεσμεύσει βοήθεια ύψους 140 εκατ. ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών και την παροχή μέσων διαβίωσης και της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών στο Αφγανιστάν

Στο περιθώριο της G20 ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο νέος εμπορικός δρόμος θα δημιουργήσει «ατελείωτες ευκαιρίες για καθαρή ενέργεια, καθαρό ηλεκτρισμό και την τοποθέτηση καλωδίων για τη σύνδεση των κοινοτήτων».

G20: Ο νέος ενεργειακός δρόμος Ανατολής -Δύσης

Από: EBR | Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023

Στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία αυτό το Σαββατοκύριακο, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν μια νέα εμπορική οδό

« Σε καθαρά ανθρωπιστική βάση, η Ταϊβάν πρέπει να γίνει δεκτή ως κράτος μέλος του ΟΗΕ.»

Ταϊβάν: Με το βλέμμα στραμμένο στον ΟΗΕ

Από: EBR | Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023

Η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν) είναι μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη χώρα

Η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν είναι προς το συμφέρον όλων. Το ήμισυ της παγκόσμιας εμπορικής κίνησης εμπορευματοκιβωτίων διέρχεται από τα στενά της Ταϊβάν κάθε μέρα.

Ενωθείτε για την Ειρήνη στον Κόσμο και την ένταξη της Ταϊβάν στον ΟΗΕ

Από: EBR | Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια υπενθύμιση του ότι τα απολυταρχικά καθεστώτα ενδιαφέρονται ελάχιστα για την πρόκληση θανάτου και καταστροφής

Η Danone και η Carlsberg ήταν μεταξύ των χιλιάδων δυτικών εταιρειών που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Ενώ οι εκποιήσεις ήταν αρχικά σχετικά εύκολες, οι όροι έγιναν πιο επαχθείς και αυθαίρετοι.

Στους Ρώσους ολιγάρχες μοιράζονται τα ιμάτια Carlsberg και Danone

Από: EBR | Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023

Ανησυχία για τις θυγατρικές δυτικών εταιρειών στη Ρωσία, μετά την απόφαση Πούτιν να δώσει τον όμιλο τροφίμων σε Τσετσένο υπουργό, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι αδελφοί Κοβάλτσουκ θέλουν την Baltika

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg βούτηξε 2% την περασμένη εβδομάδα, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το πενθήμερο έως τις 11 Νοεμβρίου.

Bloomberg: Τέλος εποχής για το δολάριο;

Από: EBR | Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023

Η μεγαλύτερη πτώση του δολαρίου από τον Νοέμβριο οδήγησε πλήθος αναλυτών και επενδυτών να ισχυριστούν ότι το κύριο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου πλησιάζει σε σημείο καμπής

Παρά τον κανονισμό του 2021 που καθορίζει την πολιτική ελέγχου των εξαγωγών, τα κράτη μέλη της ΕΕ λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πότε θα επικαλεστούν την εθνική ασφάλεια. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες της βιομηχανικής πολιτικής του μπλοκ.

Το ολλανδικό δράμα με τις εξαγωγές τσιπ αποκαλύπτει τις ελλείψεις της ΕΕ

Από: EBR | Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023

Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια δύσκολη ισορροπία τόσο για τον περιορισμό των δυνατοτήτων τσιπ του Πεκίνου όσο και για τη διατήρηση βασικών δεσμών με έναν κορυφαίο εμπορικό εταίρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία όχι μόνο σε ό,τι αφορά την καταστροφή της χώρας, αλλά και στην επισιτιστική κρίση στην Αφρική, στην ενέργεια, στην κλιματική αλλαγή και στις δημοκρατικές αξίες σε όλο τον κόσμο.

Ομπάμα: Η επίδραση της Ελλάδας στη δυτική ιστορία και τα μηνύματα προς τους νέους

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

Στην αξιοσημείωτη επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια ιστορία αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, απευθυνόμενος στους πάνω από 100 υποτρόφους του προγράμματος «Obama Foundation Leaders»

Με την ανάδειξή του ως ισότιμης περίπου πυρηνικής δύναμης δίπλα στις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Πεκίνο έχει ενταχθεί σε ένα καινούργιο παγκόσμιο σχήμα επικίνδυνων ισορροπιών.

Τριπολική αστάθεια

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

O κόσμος δεν είναι πλέον μονοπολικός, όπως υποστήριζαν κάποτε οι αμερικανοί νεοσυντηρητικοί, αλλά ούτε και πολυπολικός

Η συνάντηση σηματοδοτεί την πρώτη συνάντηση του Σι με έναν ξένο ιδιώτη επιχειρηματία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τις πηγές ενδεχομένως οι δύο άνδρες να έχουν μια συνάντηση τετ α τετ, ωστόσο το τι θα συζητηθεί δεν έχει γίνει γνωστό.

Μπιλ Γκέιτς: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας

Από: EBR | Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023

Τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να συναντήσει ο εκ των ιδρυτών της Microsoft Μπιλ Γκέιτς την ερχόμενη Παρασκευή

Η έρευνα της Juniper Research αποδίδει στη Σαγκάη την πρώτη θέση μεταξύ των πιο “έξυπνων” πόλεων στον κόσμο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, χάρη στα προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και φύλαξης δεδομένων, που διαθέτει η πόλη.

Η Σαγκάη η πιο “έξυπνη” πόλη του κόσμου για το 2023

Από: EBR | Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023

Τον τίτλο της πιο “έξυπνης” πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην κορυφή του κόσμου

Όλοι οι πολίτες άνω των 20 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διαμονή στη σουίτα μέσα στο Lixing Building, μια διώροφη κατασκευή δίπλα στο γραφείο του Προέδρου στο συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου.

Όλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να διανυκτερεύσουν εντελώς δωρεάν, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν!

Από: EBR | Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023

Η δράση «Περάστε μια νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν», η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019 και ανεστάλη από το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19, ξεκινά ξανά και αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για όλο τον κόσμο να γνωρίσει από κοντά την Ταϊβάν!

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Η τραγωδία Μακρόν (και πολιτικής)

Από: EBR

Το εμφανώς τραγικό πρόσωπο/ήρωας στο πολιτικό δράμα της Γαλλίας, ο κορυφαίος πρωταγωνιστής, είναι βεβαίως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Οικονομία

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Στην οικονομική σφαίρα μία πράξη, ένας θεσμός, ένας νόμος, παράγουν όχι μόνον ένα αποτέλεσμα αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron