Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία όχι μόνο σε ό,τι αφορά την καταστροφή της χώρας, αλλά και στην επισιτιστική κρίση στην Αφρική, στην ενέργεια, στην κλιματική αλλαγή και στις δημοκρατικές αξίες σε όλο τον κόσμο.

Ομπάμα: Η επίδραση της Ελλάδας στη δυτική ιστορία και τα μηνύματα προς τους νέους

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

Στην αξιοσημείωτη επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια ιστορία αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, απευθυνόμενος στους πάνω από 100 υποτρόφους του προγράμματος «Obama Foundation Leaders»

Με την ανάδειξή του ως ισότιμης περίπου πυρηνικής δύναμης δίπλα στις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Πεκίνο έχει ενταχθεί σε ένα καινούργιο παγκόσμιο σχήμα επικίνδυνων ισορροπιών.

Τριπολική αστάθεια

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

O κόσμος δεν είναι πλέον μονοπολικός, όπως υποστήριζαν κάποτε οι αμερικανοί νεοσυντηρητικοί, αλλά ούτε και πολυπολικός

Η συνάντηση σηματοδοτεί την πρώτη συνάντηση του Σι με έναν ξένο ιδιώτη επιχειρηματία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τις πηγές ενδεχομένως οι δύο άνδρες να έχουν μια συνάντηση τετ α τετ, ωστόσο το τι θα συζητηθεί δεν έχει γίνει γνωστό.

Μπιλ Γκέιτς: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας

Από: EBR | Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023

Τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να συναντήσει ο εκ των ιδρυτών της Microsoft Μπιλ Γκέιτς την ερχόμενη Παρασκευή

Η έρευνα της Juniper Research αποδίδει στη Σαγκάη την πρώτη θέση μεταξύ των πιο “έξυπνων” πόλεων στον κόσμο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, χάρη στα προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και φύλαξης δεδομένων, που διαθέτει η πόλη.

Η Σαγκάη η πιο “έξυπνη” πόλη του κόσμου για το 2023

Από: EBR | Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023

Τον τίτλο της πιο “έξυπνης” πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην κορυφή του κόσμου

Όλοι οι πολίτες άνω των 20 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διαμονή στη σουίτα μέσα στο Lixing Building, μια διώροφη κατασκευή δίπλα στο γραφείο του Προέδρου στο συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου.

Όλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να διανυκτερεύσουν εντελώς δωρεάν, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν!

Από: EBR | Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023

Η δράση «Περάστε μια νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν», η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019 και ανεστάλη από το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19, ξεκινά ξανά και αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για όλο τον κόσμο να γνωρίσει από κοντά την Ταϊβάν!

Μεταξύ του 2000 και του τέλους του 2021, η Κίνα ανέλαβε 128 επιχειρήσεις διάσωσης σε 22 χρεώστριες χώρες συνολικής αξίας $240 δις. Η Κίνα διασώζει εκείνες τις χώρες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Διασώσεις» χωρών με swaps στον Δρόμο του Μεταξιού

Από: EBR | Τρίτη, 9 Μαΐου 2023

Η Κίνα έχει πέσει σε μια παγίδα όπου αναγκάζεται να «διασώσει» ξένες χώρες για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα δάνεια που έλαβαν ώστε να σωθούν οι κινέζικες τράπεζες

Αντίστοιχα, η Ευρώπη δείχνει να σύρεται προς την ίδια κατεύθυνση, υποχρεωμένη από εξαρτήσεις οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτισμικές, έχοντας και το πρόσθετο μειονέκτημα των εσωτερικών αντιθέσεων.

Η νέα κανονικότητα είναι το «χάος»

Από: EBR | Τρίτη, 25 Απριλίου 2023

Η συμμαχία Κίνας-Ρωσίας, οι τριγμοί στη διεθνή οικονομία, οι κοινωνικές εκρήξεις σε Γαλλία και Γερμανία είναι μόνο λίγες από τις ορατές όψεις του βίαιου μπρα ντε φερ που διαμορφώνει τον κόσμο τώρα

Η Εθνική Ασφάλιση Υγείας της Ταϊβάν (NHI) είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καθολικής υγειονομικής κάλυψης, που προσφέρει οικονομική προστασία και πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα βασικών υπηρεσιών.

Βιώσιμη ανάπτυξη της υγείας στη μεταπανδημική εποχή

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023

Καθώς ο κόσμος εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο της πανδημίας του COVID-19, η κατάσταση σταδιακά βελτιώνεται

Οι εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία δεν θα αλλάξουν άμεσα την επεκτατική οικονομική στρατηγική ή την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά ένα διχαστικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική κρίση που με τη σειρά της θα πυροδοτήσει κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών.

Stratfor: Η Τουρκία και το σενάριο μετεκλογικού χάους

Από: EBR | Τρίτη, 4 Απριλίου 2023

Οι τουρκικές εκλογές θα βρίσκονται στο επίκεντρο το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Stratfor για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

«Τους τελευταίους μήνες είδαμε εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης να εγκλωβίζονται σε έναν αγώνα εκτός ελέγχου για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν όλο και πιο ισχυρά ψηφιακά μυαλά που κανείς —ακόμα και οι δημιουργοί τους— δεν μπορεί να καταλάβει, να προβλέψει ή να ελέγξει αξιόπιστα», ανέφερε η επιστολή.

Δραματική έκκληση για στοπ στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

Από: EBR | Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Ο Έλον Μασκ και περισσότεροι από 1.000 ερευνητές και στελέχη τεχνολογίας έχουν ζητήσει μια εξάμηνη «παύση» στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης όπως το GPT του OpenAI

Οι αγορές όμως παραμένουν επιφυλακτικές, όπως φαίνεται από την αδυναμία των μετοχών των τραπεζών να ανακάμψουν μετά την ανακοίνωση.

Η τραπεζική κρίση εκτονώνεται

Από: EBR | Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Η τραπεζική κρίση που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου στην Αμερική με την πτώχευση της Silicon Valley Bank μοιάζει να εκτονώνεται

Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.[photo courtesy by the President’s office]

Ταξίδι στην Ταϊβάν για υποστήριξη της δημοκρατίας, ενίσχυση της συνεργασίας: Πρόεδρος της Τσεχικής Βουλής

Από: EBR | Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Η επισκέπτρια πρόεδρος της Κάτω Βουλής του τσεχικού κοινοβουλίου είπε στην Πρόεδρο Tsai Ing-wen τη Δευτέρα ότι η επίσκεψή της στην Ταϊβάν έχει στόχο να στηρίξει τη Δημοκρατία της Ταϊβάν και να δεσμευτεί για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα μέτωπα

«Η Εκκλησία και η κρατική ηγεσία στη Ρωσία συνεργάστηκαν στο έγκλημα και μοιράζονται την ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας, όπως η σοκαριστική απαγωγή Ουκρανόπουλων», είπε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη κοινοβούλιο της Λιθουανίας.

Βολές Βαρθολομαίου κατά Ρωσικής Εκκλησίας: Συνεργάτης στο έγκλημα

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε από το Βίλνιους της Λιθουανίας ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προσθέτοντας ο ίδιος είναι έτοιμος να βοηθήσει στη μεταπολεμική «πνευματική αναγέννηση» της Ρωσίας

Συνεντεύξεις με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους σε 137 χώρες διαπίστωσαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα καλοσύνης σε όλες τις περιοχές του κόσμου από ό,τι πριν από την πανδημία. Και όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τη ζωή τους σε μια κλίμακα από το ένα έως το 10, οι άνθρωποι κατά μέσο όρο έδωσαν εξίσου υψηλές βαθμολογίες τα έτη που «χτύπησε» η Covid-19, το 2020-22 όπως και το 2017-19.

Παγκόσμιος «Χάρτης» Ευτυχίας 2023: Η θέση της Ελλάδας και οι θετικές επιπτώσεις του… κοροναϊού

Από: EBR | Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Στο γενικό πίνακα του παγκόσμιου χάρτη ευτυχίας η Φινλανδία παρέμεινε στην κορυφή για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Το πραγματικά ευαίσθητο ερώτημα θα είναι τα αιτήματα του Πούτιν για κινεζικά όπλα -ιδιαιτέρως για βλήματα πυροβολικού και πυραύλους, για να καλύψει τις ελλείψεις που υπονομεύουν τη στρατιωτική κίνηση της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα πως η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μια τέτοια κίνηση. Το αν ο Πούτιν και ο Σι συμφωνήσουν, είναι πιθανό να παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό.

Ράχμαν: Τι πραγματικά σημαίνει η επίσκεψη Σι στον Πούτιν

Από: EBR | Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τα διδάγματα από το ταξίδι του Μάο Τσετούνγκ στη Μόσχα το 195

Τον αντιαμερικανισμό εξαέρωσε σταδιακά ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθηγητής σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και αμερικανός πολίτης.

Από τον αντιαμερικανισμό στη συνειδητή συμμαχία

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023

Ο αντιαμερικανισμός δεν έχει ως μόνη πηγή την Αριστερά, που ηττήθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο από την ορεινή πυροβολαρχία που εκχώρησαν οι ΗΠΑ στον Εθνικό Στρατό

“Δεν ξέρουμε πόσο καλό είναι στις τεχνικές που εμποδίζουν ανιχνεύσεις (obfuscation). Ορισμένα από τα παραδείγματα αφορούν γλώσσες προγραμματισμού scripting, όπως η Python. Αλλά είδαμε το ChatGPT να "αντιστρέφει" το νόημα του αποσυναρμολογημένου κώδικα που συνδέεται με το IDA Pro - και αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον”, εξηγούν οι ειδικοί.

Με το ChatGPT το ψηφιακό έγκλημα θα γίνει πιο πειστικό

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023

“Μπορεί το ChatGPT να αρχίσει να γράφει κακόβουλο λογισμικό; Ή μήπως μπορεί να πολεμήσει το κακόβουλο λογισμικό;” Σε αυτόν τον - εύλογο - προβληματισμό απαντά η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET

Εύκολα, έτσι, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι, όλο και περισσότερο στην εποχή μας, οι μεγαπόλεις όχι μόνον αναλαμβάνουν τολμηρές δράσεις αλλά και μοιράζονται τις καλύτερες στρατηγικές.

Η ανερχόμενη δύναμη των μεγαλουπόλεων

Από: EBR | Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς, οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη μας, έχουν την δύναμη να μην περιμένουν τις εθνικές κυβερνήσεις να λύσουν τα πιεστικά προβλήματά τους

Με θεματικές ταινίες και μια υβριδική επίδειξη μόδας «πολλαπλών», η εκδήλωση θα υπογραμμίσει τη δέσμευση της Ταϊβάν στην ισότητα των φύλων και θα παρουσιάσει τις επιτυχίες που έχουν επιτύχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας που εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη και την ισότητα των φύλων.

Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων στην Ταϊβάν 2023

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Η 67η συνεδρία της Επιτροπής για το Στάτους των Γυναικών του ΟΗΕ, CSW (CSW67) θα πραγματοποιηθεί αυτοπροσώπως φέτος από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου

Ο στόχος του νόμου αυτού είναι να εξασφαλιστεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να βρεθούν ξανά στην κορυφή της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εξελιγμένων μικροτσίπ.

Μέχρι που θα πάει ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ και της Κίνας στους ημιαγωγούς;

Από: EBR | Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023

Οι ΗΠΑ προσπαθούν ταυτόχρονα να ανακτήσουν την πρωτοπορία στα μικροτσίπ υψηλής τεχνολογίας και να εμποδίσουν την Κίνα να κάνει το ίδιο

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Αγρότες, Ακρίβεια και το κλίμα

Από: EBR

Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η ακρίβεια που απασχολεί σχεδόν ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα και οι επιθετικές κινητοποιήσεις των αγροτών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Γραφείο Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η Ε.Ε.

Ευρωπαϊκό Γραφείο Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η Ε.Ε.

Τη φιλόδοξη στρατηγική της για τη δημιουργία του πρώτου, παγκοσμίως, ασφαλούς οικοσυστήματος για την τεχνητή νοημοσύνη, αρχίζει να υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT

1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT

Αμφίθυμοι έναντι της τεχνητής νοημοσύνης είναι, επί του παρόντος, οι Έλληνες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron