Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στη 14:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τα εμβόλια κατά της COVID- 19 στην ΕΕ

Από: EBR | Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Μάθετε πως εγκρίνονται τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 στην ΕΕ σε διαδικτυακή εκδήλωση με εμπειρογνώμονες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

«Το δικαίωμα της διαφοράς, είναι αυτό που θεμελιώνει την ύπαρξη. Είναι αυτό, μεταξύ άλλων, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από την αγέλη των ζώων. Πρόκειται για κορυφαίο υπαρξιακό δικαίωμα που κάποιοι το αποσιωπούν γιατί τους χαλάει τη σούπα. της εξουσίας.»

«O ναύτης του Αιγίου» του Φάνη Ζουρόπουλου

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά και εργαλείο για όσους θέλουν να καταλαβαίνουν την πραγματικότητα

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, έφυγε στις αρχές του Δεκεμβρίου, υποκύπτoντας στις επιπλοκές της COVID-19, με την παραζαλισμένη -από την πρωτοφανή βιοκοινωνική κρίση της Πανδημίας-  Ευρώπη να τον αποχαιρετά κλειδωμένη στα κατά τόπους και κατά χώρες “lock-downs”.

Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Από: EBR | Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Έφυγε ένας «σύγχρονος Περικλής» της Ευρώπης

«Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει των τριών στόχων που έχουν τεθεί από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Stoltenberg, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της...»

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η κ. Μαριέττα Γιαννάκου

Από: EBR | Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

«Με στόχους και όραμα την αξιοπιστία, την εξέλιξη, τον σεβασμό στην κληρονομιά και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των κρασιών της, η οινοποιία Μπουτάρη «υπογράφει» τη δέσμευσή της για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.»

Η οινοποιία Μπουτάρη σταθερά ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες του κόσμου

Από: EBR | Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

«Οινοποιείο της Χρονιάς», για 19η φορά

Τρεις φράσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης είναι: “Η ζωή είναι ένα ταξίδι και η καριέρα μαραθώνιος” - “Να σας διακατέχει η απαισιοδοξία της λογικής και η αισιοδοξία της θέλησης”! – «Σημασία δεν έχει να προχωράς αργά ή γρήγορα, αλλά να προχωράς μπροστά».

YES to Shipping Forum 2020– ένας μαραθώνιος με νικητή τον ανοιχτό διάλογο της νέας γενιάς της ναυτιλίας

Από: EBR | Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

YES to Shipping Forum 2020– ένας μαραθώνιος με νικητή τον ανοιχτό διάλογο της νέας γενιάς της ναυτιλίας με το σύνολο του φάσματος του ελληνικού ναυτιλιακού cluster

Το YES to Shipping Forum 2020, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 18.00-21.00 στα πλαίσια του  Posidonia Web Forums  Week, στα Ελληνικά.

YES to Shipping Forum 2020

Από: EBR | Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

H νέα γενιά της ναυτιλίας σε ανοιχτό διάλογο με εκπροσώπους του ελληνικού ναυτιλιακού cluster

Την Ελλάδα εκπροσώπησε επάξια η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Τμήμα Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων, με το προϊόν O-live, η οποία κέρδισε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Εθνικό Διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων από το 2011.

Νέα διάκριση για την ελληνική βιομηχανία

Από: EBR | Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Αργυρό βραβείο κατέκτησε η χώρα στον γνωστό διαγωνισμό Ecotrophelia

«Οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών επενδύουν σε καινοτομίες και βιώσιμους τρόπους παραγωγής, δίνουν έμφαση στις νέες τάσεις για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες».

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Από: EBR | Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών προάγει την υγιεινή διατροφή, με βιώσιμο τρόπο

Η επόμενη γενιά της Ελληνικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας θα δεχθεί ερωτήσεις από τους ομιλητές που θα προσκληθούν!

Το YES to Shipping Forum 2020 θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Posidonia Web Forums Week

Από: EBR | Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Το YES to Shipping Forum 2020 την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 18.00-21.00 μέσω της σελίδας του YES FORUM στο Facebook

«Διεθνώς αναγνωρίζεται ήδη ως επιτυχία της Ελλάδας, καθώς ήταν αουτσάιντερ όταν ξεκίνησε η διαδικασία στην αρχή του έτους, και «κέρδισε» πολλές άλλες χώρες. Από τη Microsoft Hellas ο CEO Θεοδόσης Μιχαλόπουλος έδωσε μάχη για το project και έπεισε τους δύσπιστους μέσα στην πολυεθνική, κάτι που δεν ήταν τόσο εύκολο.»

Καταλύτης ανάπτυξης η επένδυση της Microsoft

Από: EBR | Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

«Η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data center σε οποιαδήποτε χώρα, από έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως είναι η Microsoft, αυτομάτως την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό»

«Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 μου έκανε την τιμή να με εκλέξει Πρόεδρό του. Για μένα είναι η τρίτη συνάντηση ζωής με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.»

Ο Λεωνίδας Κόσκος πρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Από: EBR | Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Ο Λεωνίδας Κόσκος αναλαμβάνει πρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με τις εκλογές που έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου

«Το όραμα του Ομίλου “A Better Tomorrow” ενσαρκώνεται στην απόφαση της British American Tobacco για επιλογή της Ελλάδας ως σημαντικό περιφερειακό κέντρο στην περιοχή με τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά και σημαντικές επενδύσεις.»

“A Better Tomorrow” για την Ελλάδα από την British American Tobacco

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

H διαρκής στήριξη στην ελληνική οικονομία και η επιλογή της Ελλάδας από την British American Tobacco – ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς – για σημαντικές επενδύσεις το τελευταίο διάστημα παρά τους περιορισμούς που έφερε η πανδημία, παρουσιάζονται στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist

«Η συνεργασία των ΕΑΣ με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έχει εξέχουσα σημασία αναλογιζόμενοι τόσο την επιχειρηματική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας ανάμεσα σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές όσο και την βαρύτητα που έχει η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου.»

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με σύμβαση σταθμό επιστρέφουν στην διεθνή αγορά μέσω Αιγύπτου

Από: EBR | Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, μετά από διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ

«Στο κομμάτι του αρχικού, επιτελικού σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ τα πράγματα είναι πιο προχωρημένα και συντεταγμένα. Αυτό πιστώνεται στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει από την ομάδα του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη με την αποφασιστική συμβολή του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκου, υπό την εποπτεία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.»

Αυτό είναι το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα

Από: EBR | Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική ευθεία για να κλειδώσει το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021 – 2027 και ταυτόχρονα αποφασίζονται οι δράσεις που θα περιληφθούν στη νέα χρηματοδοτική στρατηγική της ΕΕ: το Ταμείο Ανάκαμψης

Το 1ο βραβείο κατέκτησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Τμήμα Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων, για το προϊόν O-live, οικολογικά κριτσίνια με αλεύρι ελιάς και γέμιση από 100% ελληνικά φρούτα και λαχανικά, σε 5 γεύσεις. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia 2020

Από: EBR | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η νέα γενιά, με τις καινοτομίες της γεννά ελπίδες για το μέλλον

«Παρά τις αιτιάσεις των καταγγελλόντων περί του αντιθέτου, η Αρχή έκρινε ότι είναι νόμιμη η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ότι επιτρέπεται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία».

«Πράσινο φως» για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Από: EBR | Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Νόμιμη, πρόσφορη και αναγκαία η τηλεκπαίδευση, σχολίασε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή τη Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔ,που δίνει το «πράσινο φως» για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Από το 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 400 φοιτητές, από 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό.

ΣΕΒΤ: Την Τρίτη η βράβευση των νικητών της ECOTROPHELIA 2020

Από: EBR | Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA 2020

Στην ομιλία του ο Καθηγητής-Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της οικονομικής επιστήμης που σχετίζονται άμεσα με την ανθρώπινη προσέγγιση των μεγεθών καθώς και την επίδραση που δέχεται από τις νέες τεχνολογίες των Big Data και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Βράβευση του Καθηγητή-Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη από το Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Από: EBR | Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Στην αναγνώριση της πολυεπίπεδης προσφοράς του και του επιστημονικού του έργου, προχώρησε στις 10 Αυγούστου το Οικονομικό Επιμελητήριο, Τμήμα Δυτικής Κρήτης, απονέμοντας τιμητικό τίτλο στο χώρο των Επιστημών Αποφάσεων και Μάνατζμεντ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη βάση και αφορούν την ερευνητική παραγωγή των ελληνικών πανεπιστημίων μέχρι τις 6  Αυγούστου 2020, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων με 79.491 ερευνητικά κείμενα.

ΕΚΠΑ – σπουδαία διάκριση: Ξανά στην κορυφή των ελληνικών πανεπιστημίων σε ερευνητική παραγωγή

Από: EBR | Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Βάση δεδομένων scopus του Εlsevier

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Ιουλία Τσέτη: Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Από: EBR

Η πανδημία -όσο οδυνηρή κι αν είναι- μας έδωσε μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και να στραφούμε στο μοντέλο “Big Pharma”

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορήθηκε για «καταστροφή των δασών» αφού δημοσίευσε τις προτάσεις της, καθώς αυτές δεν αποτρέπουν την καύση των δέντρων για παραγωγή ενέργειας

Οικονομία

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικότητα παρά την σφοδρότητα της πανδημίας επέδειξαν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron