Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Gov.gr: Μειώθηκε η χρήση των Ελλήνων για το 2024 - Κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ

Πτωτικά κινήθηκε για το 2024 η χρήση που έκαναν οι πολίτες της Ελλάδας για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως το Gov.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025

Το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιήσαν ένα website ή ένα app μιας δημόσιας αρχής το 2024 έφτασε το 66,32% έναντι 68,69% το 2023
Το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιήσαν ένα website ή ένα app μιας δημόσιας αρχής το 2024 έφτασε το 66,32% έναντι 68,69% το 2023

Πτωτικά κινήθηκε για το 2024 η χρήση που έκαναν οι πολίτες της Ελλάδας για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως το Gov.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat.

Για τη χώρα μας, το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιήσαν ένα website ή ένα app μιας δημόσιας αρχής το 2024 έφτασε το 66,32% έναντι 68,69% το 2023.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το αντίστοιχο ποσοστό για το 2024 ήταν 70,01% από 69,28% για το 2023.

Ανά χώρα

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Δανία (98,5%), η Ολλανδία (96,0%) και η Φινλανδία (95,4%) είχαν τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης το 2024.

Αντίθετα, η Ρουμανία (25,3%), η Βουλγαρία (31,5%) και η Ιταλία (55,1%) είχαν τα χαμηλότερα μερίδια.

Τι ψάχνουν οι πολίτες

Το 2024, η συνηθέστερη χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κατά το τελευταίο έτος ήταν η λήψη πληροφοριών σχετικά με υπηρεσίες, παροχές, νόμους, ώρες λειτουργίας ή παρόμοια θέματα (44%). Αυτό σηματοδοτεί αύξηση κατά 2,4% από το 2023.

Η πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ήταν η δεύτερη πιο συνηθισμένη δραστηριότητα, με το 40% των ατόμων να κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, αυξημένη κατά 0,8% από το προηγούμενο έτος. Η λήψη ή εκτύπωση επίσημων εντύπων ήρθε τρίτη, με το 38,1% των ατόμων στην ΕΕ να χρησιμοποιεί αυτή την υπηρεσία, αν και αυτό αντιπροσωπεύει μείωση κατά 1,8% σε σχέση με το 2023.

Η λιγότερο συχνή χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ήταν η υποβολή άλλων αιτημάτων, αξιώσεων ή καταγγελιών (5,3%, αύξηση κατά 0,5%).

*Πρώτη δημοσίευση sepe.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Πολιτικό χρήμα άσπρο και μαύρο: φτάνει πια!

Από: EBR

Μα ποια είναι, επί τέλους, η αλήθεια για την «Ομάδα Αλήθειας»; Το βέβαιο είναι ότι είναι ένα επικοινωνιακό εργαλείο της κυβερνώσας ομάδας.

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Τι συμβαίνει στη Δύση;

Τι συμβαίνει στη Δύση;

Ας ορίσουμε συμβατικά τη Δύση ως τον χώρο που συγκροτείται από τη σύνθεση της φιλελεύθερης δημοκρατίας

Οικονομία

Αθέμιτο παγκόσμιο εμπόριο, ΠΟΕ, δασμοί ΗΠΑ και ΕΕ

Αθέμιτο παγκόσμιο εμπόριο, ΠΟΕ, δασμοί ΗΠΑ και ΕΕ

Η νέα «μάχη του εμπορίου» αφορά όλες τις ελλειμματικές οικονομίες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron