Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Τα Εγκαίνια του «Αναστοχασμού» του Ανδρέα Κοντέλλη στο Ι.Α.Μ.Υ.

Ο Ανδρέας Κοντέλλης, ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της γενιάς του

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, Υδραίους και φίλους της Ύδρας, του ΙΑΜΥ και του Ανδρέα Κοντέλλη, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την πραγματοποίηση αυτής της Έκθεσης.
Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, Υδραίους και φίλους της Ύδρας, του ΙΑΜΥ και του Ανδρέα Κοντέλλη, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την πραγματοποίηση αυτής της Έκθεσης.

της Αλεξάνδρας Παπαϊσιδώρου*

Με απόλυτη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του ζωγράφου Ανδρέα Κοντέλλη «Αναστοχασμός», το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου, ανοίγοντας έτσι το χορό των εικαστικών εκθέσεων για το έτος 2022 στο πάντα φιλόξενο ΙΑΜΥ.

Ο Ανδρέας Κοντέλλης, ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της γενιάς του με σπουδές στην ΑΣΚΤ, μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και υποτροφίες, με πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε περισσότερες από 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με χαρά υποδέχθηκε το κοινό που βρέθηκε στο ΙΑΜΥ για να θαυμάσει τη δουλειά του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, Υδραίους και φίλους της Ύδρας, του ΙΑΜΥ και του Ανδρέα Κοντέλλη, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την πραγματοποίηση αυτής της Έκθεσης, καθώς εναρμονίζεται πλήρως με τους χώρους που εκτίθενται οι μόνιμες συλλογές μας, αποτελώντας νοερά μια ενότητα. Γιατί, όπως τόνισε η Διευθύντρια, ο Ανδρέας Κοντέλλης αποτυπώνει την ψυχή του με ευαισθησία και ενώνει αρμονικά την Ιστορία με την τέχνη σε ένα δικό του «Αναστοχασμό» παρουσιάζοντας τη δική του ιστορία μέσα στην καρδιά του ΙΑΜΥ.

Για τον Ανδρέα Κοντέλλη μίλησε η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, που επιμελήθηκε και την Έκθεση, τονίζοντας ότι «Εικόνες της Ύδρας και Σύμβολα του Αγώνα συνθέτουν την εικαστική αφήγηση του ζωγράφου, ύστερα από μια εκ βαθέων αναδίφηση στις βασικές έννοιες της αντίστασης και της ελευθερίας. Ο αγαπημένος Τόπος, η Ύδρα, με τη βραχώδη και απρόσιτη όψη της, συνδιαλέγεται με τα σπαράγματα της μνήμης του Αγώνα, τα σύμβολα και τις μορφές, στις εξπρεσιονιστικής γραφής συνθέσεις του καλλιτέχνη. Τα έργα του, κυρίως μεγάλων διαστάσεων λάδια σε καμβά, συμπλέουν στον αφηγηματικό ιστό της έκθεσης μαζί με σχέδια σε χαρτί, όπου μορφές της εξέγερσης έχουν αποδοθεί από σύγχρονα πρόσωπα».

Ο Ζωγράφος Ανδρέας Κοντέλλης, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο πρ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Καραμήτσος και Ανδρέας Ρούσσης, ο εφοπλιστής και υποναύαρχος ε.τ. Πάνος Λασκαρίδης, ο νομικός Λεωνίδας Τόλης με την οικογένειά του, με την ευγενική χορηγία του οποίου υλοποιήθηκε η Έκθεση, από την Ένωση Ξενοδόχων η Πρόεδρος Μαρία Πιερρουτσάκου – Κλαδάκη, ο Θεόφιλος Σαΐτης και η Τζένη Σοφιανού, ο επιχειρηματίας και ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς, ο καρδιολόγος Μανώλης Καλλιέρης, η κριτικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, ο διπλωμάτης Ανδρέας Γούρας, ο ασφαλιστικός σύμβουλος Γιώργος Κώτσαλος, ο συγγραφέας Γιώργος Πίττας και η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά, η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παπαϊσιδώρου, ο συλλέκτης Ευάγγελος Ιατρόπουλος, η νομική σύμβουλος του ΙΑΜΥ Τζένη Μπαλτά, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτρης Σαράντης, η κυρία Anne-Laure Heugel, η παιδοψυχίατρος Ηρώ Κούνουπα, η νομικός Κατερίνα Τσιάρα, ο αρχιτέκτων Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, ο Άρης Παυλίδης, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κλαδάκης, η Παυλίνα Πρωταίου και ο Χρήστος Σμυρνιώτης καθώς επίσης και πολλοί φίλοι που τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη εκδήλωση.

*Editor-at-large / PhD cand. of Cultural Diplomacy & International Relations 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Δύση χρειάζεται υπαρξιακά την Ελλάδα

Από: EBR

Η Ελλάδα είναι μέρος της Δύσης. Η φράση του Κ. Καραμανλή «ανήκομεν εις την Δύσιν» εξελήφθη από μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης ως διαπίστωση μίας ιδιοκτησιακής σχέσης αποικιοκρατικού χαρακτήρα

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Πώς μπορεί να οργανωθεί ένα εμπάργκο πετρελαίου από την ΕΕ;

Πώς μπορεί να οργανωθεί ένα εμπάργκο πετρελαίου από την ΕΕ;

Την περασμένη εβδομάδα, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, παρουσίασε με πολλές φανφάρες το σχέδιο REPowerEU ύψους 210 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027

Οικονομία

Φραγκάκης: Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες

Φραγκάκης: Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες

Τι είπε ο ΓΓ του ΕΟΤ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron