Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Ποιον θα ψηφίσω και γιατί

Η ετυμηγορία του Λαού οφείλει να είναι απ’ όλους σεβαστή, η δε άσκηση του δικαιώματος της ψήφου είναι ιερό και αυστηρά προσωπικό προνόμιο

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023

Τελολογικά, είναι απολύτως εξηρτημένος απ΄αυτούς που τον στέγασαν και ο μόνος χώρος που θα επιχειρήσει να αλώσει είναι το κόμμα με τις εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρητικές απόψεις, πλην μίας μερίδος του που ταυτίζεται με τα περί Δ.Δ.Ο.
Τελολογικά, είναι απολύτως εξηρτημένος απ΄αυτούς που τον στέγασαν και ο μόνος χώρος που θα επιχειρήσει να αλώσει είναι το κόμμα με τις εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρητικές απόψεις, πλην μίας μερίδος του που ταυτίζεται με τα περί Δ.Δ.Ο.

του Νίκου Ερρίκου Ιωάννου*

Η απόφασή μου να κοινοποιήσω τις προθέσεις μου, συνιστά πράξη αιτιολόγησης και όχι επηρεασμού.

Κατά γενικήν ομολογίαν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, διεξήχθη σε υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Ακούστηκαν οι φωνές και οι απόψεις όλων των υποψηφίων, μετά δε το αποτέλεσμα κατ’ ανάγκην όλοι ευρισκόμαστε ενώπιον ενός διλήμματος.

Τούτο τίθεται στους υπόλοιπους υποψηφίους, τα οργανωμένα κόμματα αλλά τελικά σε κάθε πολίτη χωριστά και αυτόνομα.

Η πικρία για τα παρελθόντα ή η απογοήτευση για μη εκπλήρωση στόχων και επιθυμιών κάποιων, μπορεί να λειτουργήσει είτε προς την κατεύθυνση της αποχής ή της εκδικητικής ψήφου για κολασμό του θεωρούμενου υπεύθυνου.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ώρα το συμφέρον της Πατρίδος να πρυτανεύσει, με την ψύχραιμη επιλογή αυτού που θα εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες και τη λειτουργία των υφισταμένων κομμάτων.

Είναι πρόδηλον ότι ο ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη αναταραχή. Ο πρόεδρός του, έδωσε μία έντιμη μάχη με εξαιρετικές επιδόσεις και ευρύτατη αποδοχή από τους οπαδούς του, δεν φαίνεται δε να αντιμετωπίζει αμφισβήτηση της ηγετικής του ταυτότητος.

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είναι ένας ευπρεπής άνθρωπος, με πλούσιο βιογραφικό συνεπούς διπλωμάτη. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ελειτούργησε απολύτως

υπηρεσιακά. Κάποιες διαφωνίες με τη Κυβέρνηση και τον προϊστάμενο Υπουργό του, τις εξέφρασε ετεροχρονισμένα, όταν ευρέθη ανθυποψήφιός του... Τελολογικά, είναι απολύτως εξηρτημένος απ΄αυτούς που τον στέγασαν και ο μόνος χώρος που θα επιχειρήσει να αλώσει είναι το κόμμα με τις εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρητικές απόψεις, πλην μίας μερίδος του που ταυτίζεται με τα περί Δ.Δ.Ο.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατόρθωσε να συνενώσει οπαδούς κομμάτων με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, χωρίς να τάξει μερτικό, ή να μοιράσει αξιώματα. Εάν φανεί μέχρι τέλους συνεπής και κάνει πράξη το «κανείς δεν περισσεύει», μπορεί να ανοίξει μία νέα σελίδα στην Ιστορία της Κύπρου.

Θα δικαιωθεί η απευθείας εκλογή του εκλεκτού της πλειοψηφίας των πολιτών χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία των κομμάτων που, βάσει του Συντάγματος, έχουν νομοθετική αποστολή.

Στο Εθνικό θέμα, διαισθάνομαι από την προσεκτική διατύπωση των προθέσεών του, πως μπορεί να το βγάλει από το τέλμα και να φέρει Ελπίδα.

Για τους λόγους αυτούς θα του δώσω ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και υψηλών προσδοκιών.

*Καρδιολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Μόνo το βαθύ κράτος μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: EBR

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας του είχε δηλώσει ότι "μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη’’

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Στην επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία, η οποία μετρά πλέον 20 χρόνια ύπαρξης, ώστε να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή, προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Η αγορά ακινήτων στη χώρα μας συνεχίζει να ανακάμπτει, με τις τιμές των οικιστικών ακινήτων να καταγράφουν αύξηση σταθερά από το πρώτο τρίμηνο του 2018

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron