Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Ταξίδι στην Ταϊβάν για υποστήριξη της δημοκρατίας, ενίσχυση της συνεργασίας: Πρόεδρος της Τσεχικής Βουλής

Η επισκέπτρια πρόεδρος της Κάτω Βουλής του τσεχικού κοινοβουλίου είπε στην Πρόεδρο Tsai Ing-wen τη Δευτέρα ότι η επίσκεψή της στην Ταϊβάν έχει στόχο να στηρίξει τη Δημοκρατία της Ταϊβάν και να δεσμευτεί για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα μέτωπα

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.[photo courtesy by the President’s office]
Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.[photo courtesy by the President’s office]

Η επισκέπτρια πρόεδρος της Κάτω Βουλής του τσεχικού κοινοβουλίου είπε στην Πρόεδρο Tsai Ing-wen τη Δευτέρα ότι η επίσκεψή της στην Ταϊβάν έχει στόχο να στηρίξει τη Δημοκρατία της Ταϊβάν και να δεσμευτεί για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα μέτωπα.

Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, η Adamova είπε ότι ελπίζει να δείξει υποστήριξη στο δημοκρατικό σύστημα της Ταϊβάν και να δείξει την προθυμία της Τσεχικής Δημοκρατίας να συμμετάσχει σε στενότερη αμφίδρομη συνεργασία με την Ταϊβάν και τι θα μπορούσε να επιτύχει για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Adamova, η οποία ηγείται μιας αντιπροσωπείας 150 ατόμων από επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, είπε μέσω διερμηνέα ότι η Ταϊβάν και η Τσεχική Δημοκρατία είναι στενοί συνεργάτες για δεκαετίες, μεταξύ άλλων μέσω του αντιπροσωπευτικού της γραφείου στην Ταϊπέι.

Το γραφείο, το οποίο χειρίζεται τις υποθέσεις Τσεχίας-Ταϊβάν ελλείψει επίσημων διπλωματικών δεσμών, θα γιορτάσει την 30ή επέτειό του τον Νοέμβριο.

Η «μακροχρόνια και σταθερή» πολιτική της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ταϊβάν έχει τις ρίζες της στις κοινές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε.

Αυτά τα ομόλογα ανανεώθηκαν τον περασμένο χρόνο μέσω της συνεργασίας τους για την παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες και ο Adamova ευχαρίστησε την Ταϊβάν για τη χρηματική βοήθειά της για να βοηθήσει να μοιραστεί το οικονομικό βάρος των προσφύγων με την Τσεχική Δημοκρατία.

Επανέλαβε επίσης τη θέση της κυβέρνησής της ότι ήταν προς το συμφέρον όλων των δημοκρατιών στον κόσμο και της παγκόσμιας ασφάλειας να διατηρηθούν η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία στα στενά της Ταϊβάν.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος Τσάι καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, παρά την κριτική από την Κίνα ότι η Adamova έπαιρνε λάθος απόφαση επισκεπτόμενη την Ταϊβάν.

Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που υποδηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι κυρίαρχη χώρα.

Σύμφωνα με την Adamova, η αντιπροσωπεία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των σχέσεων Ταϊβάν-Τσεχία και η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε τσέχικη αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τσάι είπε ότι η Ταϊβάν και η Τσεχική Δημοκρατία έχουν βιώσει και οι δύο αυταρχική διακυβέρνηση και επομένως κατανοούν ότι η δημοκρατία δεν έρχεται εύκολα και είναι πιο πρόθυμοι να είναι φίλοι μεταξύ τους.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Adamova συμμετείχε στα εγκαίνια του Τσεχικού Κόμβου στην Ταϊπέι, μια κοινή προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αξιών για την Πολιτική Ασφαλείας, μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα την Πράγα και του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Τσεχίας-Ταϊβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Από: EBR

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλαδα και την Τουρκία

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών και τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά για την κοινή πορεία της Ευρώπης, ανέδειξε η συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Οικονομία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η ΔΙΑνέοσις, παρουσιάστηκε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron