Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Ταξίδι στην Ταϊβάν για υποστήριξη της δημοκρατίας, ενίσχυση της συνεργασίας: Πρόεδρος της Τσεχικής Βουλής

Η επισκέπτρια πρόεδρος της Κάτω Βουλής του τσεχικού κοινοβουλίου είπε στην Πρόεδρο Tsai Ing-wen τη Δευτέρα ότι η επίσκεψή της στην Ταϊβάν έχει στόχο να στηρίξει τη Δημοκρατία της Ταϊβάν και να δεσμευτεί για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα μέτωπα

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.[photo courtesy by the President’s office]
Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.[photo courtesy by the President’s office]

Η επισκέπτρια πρόεδρος της Κάτω Βουλής του τσεχικού κοινοβουλίου είπε στην Πρόεδρο Tsai Ing-wen τη Δευτέρα ότι η επίσκεψή της στην Ταϊβάν έχει στόχο να στηρίξει τη Δημοκρατία της Ταϊβάν και να δεσμευτεί για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα μέτωπα.

Η Marketa Pekarova Adamova, η οποία ηγείται της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε κατά τη συνάντησή της με την Tsai στο Προεδρικό Γραφείο ότι έχει κανονίσει μια σειρά από δραστηριότητες, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διαμονή της, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, η Adamova είπε ότι ελπίζει να δείξει υποστήριξη στο δημοκρατικό σύστημα της Ταϊβάν και να δείξει την προθυμία της Τσεχικής Δημοκρατίας να συμμετάσχει σε στενότερη αμφίδρομη συνεργασία με την Ταϊβάν και τι θα μπορούσε να επιτύχει για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Adamova, η οποία ηγείται μιας αντιπροσωπείας 150 ατόμων από επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, είπε μέσω διερμηνέα ότι η Ταϊβάν και η Τσεχική Δημοκρατία είναι στενοί συνεργάτες για δεκαετίες, μεταξύ άλλων μέσω του αντιπροσωπευτικού της γραφείου στην Ταϊπέι.

Το γραφείο, το οποίο χειρίζεται τις υποθέσεις Τσεχίας-Ταϊβάν ελλείψει επίσημων διπλωματικών δεσμών, θα γιορτάσει την 30ή επέτειό του τον Νοέμβριο.

Η «μακροχρόνια και σταθερή» πολιτική της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ταϊβάν έχει τις ρίζες της στις κοινές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε.

Αυτά τα ομόλογα ανανεώθηκαν τον περασμένο χρόνο μέσω της συνεργασίας τους για την παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες και ο Adamova ευχαρίστησε την Ταϊβάν για τη χρηματική βοήθειά της για να βοηθήσει να μοιραστεί το οικονομικό βάρος των προσφύγων με την Τσεχική Δημοκρατία.

Επανέλαβε επίσης τη θέση της κυβέρνησής της ότι ήταν προς το συμφέρον όλων των δημοκρατιών στον κόσμο και της παγκόσμιας ασφάλειας να διατηρηθούν η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία στα στενά της Ταϊβάν.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος Τσάι καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, παρά την κριτική από την Κίνα ότι η Adamova έπαιρνε λάθος απόφαση επισκεπτόμενη την Ταϊβάν.

Η Κίνα βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της και αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που υποδηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι κυρίαρχη χώρα.

Σύμφωνα με την Adamova, η αντιπροσωπεία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των σχέσεων Ταϊβάν-Τσεχία και η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε τσέχικη αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τσάι είπε ότι η Ταϊβάν και η Τσεχική Δημοκρατία έχουν βιώσει και οι δύο αυταρχική διακυβέρνηση και επομένως κατανοούν ότι η δημοκρατία δεν έρχεται εύκολα και είναι πιο πρόθυμοι να είναι φίλοι μεταξύ τους.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Adamova συμμετείχε στα εγκαίνια του Τσεχικού Κόμβου στην Ταϊπέι, μια κοινή προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αξιών για την Πολιτική Ασφαλείας, μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα την Πράγα και του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Τσεχίας-Ταϊβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Εκλογικά Συμπεράσματα

Από: EBR

«Παντοδύναμη κυβέρνηση ή συνετή και δημιουργική διακυβέρνηση»;

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) και η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) ενέκριναν σχέδιο διαπραγματευτικής εντολής για τους πρώτους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Οικονομία

Βελτίωση του κλίματος στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Μάιο

Βελτίωση του κλίματος στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Μάιο

Σημαντική ενίσχυση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού τον Μάιο στην Ελλάδα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron