Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia 2023

Η νέα γενιά Δημιουργεί, Καινοτομεί και Ξεχωρίζει!

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023

Οι συμμετέχουσες ομάδες ανέπτυξαν τα δικά τους προϊόντα διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, συναγωνίστηκαν με πάθος και ενθουσίασαν την Εθνική Κριτική Επιτροπή.
Οι συμμετέχουσες ομάδες ανέπτυξαν τα δικά τους προϊόντα διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, συναγωνίστηκαν με πάθος και ενθουσίασαν την Εθνική Κριτική Επιτροπή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο 13ος Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA. Η πνοή καινοτομίας που διακατέχει τους νέους φοιτητές αναδείχτηκε για μια ακόμη χρονιά μέσω του Διαγωνισμού, τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, από το 2011. Οι συμμετέχουσες ομάδες ανέπτυξαν τα δικά τους προϊόντα διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, συναγωνίστηκαν με πάθος και ενθουσίασαν την Εθνική Κριτική Επιτροπή.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Χημείας, με το προϊόν Peelaste, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “ANUGA” στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 8 & 9 Οκτωβρίου.

Στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού πέρασαν 11 ομάδες φοιτητών από 10 Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, των εκπροσώπων της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Χημείας, για το προϊόν Peelaste, καινοτόμα και οικολογικά κράκερ από φλούδες πατάτας σε γλυκιά και αλμυρή εκδοχή για όλες τις ώρες.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, για το προϊόν Ceres Ale, μία λειτουργική μπίρα, σύμμαχο της υγείας, με μοναδική γεύση.

Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Χημείας, για το προϊόν Airy Berry, αεροπηκτώματα φρούτων σε συνδυασμό με δημητριακά που αναβαθμίζουν το γαρνίρισμα.

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης και το Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Verky, αλμυρά vegan σνακ έτοιμα προς κατανάλωση, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, βασισμένα σε λαχανικά, με καινοτόμα υφή.

Στην ομιλία του κατά την Τελετή Βράβευσης, ο κ. Ι. Γιώτης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, έδωσε έμφαση στη δυναμική της νέας γενιάς και στη συμβολή της στην καινοτομία του κλάδου και δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA, εδώ και 13 χρόνια, αναδεικνύει τις δυνατότητες των νέων φοιτητών και τους φέρνει κοντά με την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, κάνοντας τους «εταίρους» στην προσπάθεια για καινοτομία».

Ο κ. Α. Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Αγροδιατροφή αποτελεί έναν από τους τομείς στην εθνική στρατηγική για την έξυπνη εξειδίκευση στον οποίο η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας δίνει προτεραιότητα, όπως φαίνεται από όλο το φάσμα των σχετικών έργων τα οποία διαχειρίζεται. «Ο Διαγωνισμός “Ecotrophelia” συνάδει με το όραμά μας να ενισχύσουμε την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της Αγροδιατροφής και να κινητοποιήσουμε τους νέους μας επιστήμονες και ερευνητές να υλοποιήσουν σε αυτόν τις καινοτόμες ιδέες τους». Συνεχάρη τον ΣΕΒΤ για την πρωτοβουλία και κυρίως τους βραβευθέντες του Διαγωνισμού.

Από την πλευρά της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συμμετείχε με χαιρετισμό ο κ. Σπ. Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της γεωπονικής εκπαίδευσης μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις, τις προσκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και τις απαιτήσεις των αλυσίδων αξίας.

Χορηγοί της εκδήλωσης, που αποτελεί γιορτή για τους φοιτητές, ήταν οι εταιρείες:
ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ A.E., ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η τραγωδία Μακρόν (και πολιτικής)

Από: EBR

Το εμφανώς τραγικό πρόσωπο/ήρωας στο πολιτικό δράμα της Γαλλίας, ο κορυφαίος πρωταγωνιστής, είναι βεβαίως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Γαλλία: Το φθινόπωρο θα δώσει το πρώτο τεστ η νέα κυβέρνηση – Τι φοβούνται οι αγορές

Εντείνονται οι φόβοι για τον ήδη διογκωμένο προϋπολογισμό που έχει η Γαλλία, κίνδυνος να τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ

Οικονομία

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Αόρατες συνέπειες κακών αποφάσεων: Οι επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος

Στην οικονομική σφαίρα μία πράξη, ένας θεσμός, ένας νόμος, παράγουν όχι μόνον ένα αποτέλεσμα αλλά μία σειρά αποτελεσμάτων

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron