Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

ΕΣΒΕΠ: Εγγύηση για τον καταναλωτή τα επώνυμα προϊόντα

Με καθολική συμμετοχή των εταιρειών μελών διεξήχθη η 35η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (Ε.Σ.Β.Ε.Π.) την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 3 Απριλίου 2025

«Ο Σύνδεσμος συνεπής ως προς τους βασικούς στόχους του, με κινητήριο δύναμη τη γνώση του σημαντικού ρόλου των επωνύμων προϊόντων στη δημιουργία αξίας στον καταναλωτή και στην αγορά, στην ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, συντόνισε επιτυχημένα δράσεις σε θέματα προώθησης, διάθεσης και διακίνησης των επωνύμων προϊόντων των μελών του.
«Ο Σύνδεσμος συνεπής ως προς τους βασικούς στόχους του, με κινητήριο δύναμη τη γνώση του σημαντικού ρόλου των επωνύμων προϊόντων στη δημιουργία αξίας στον καταναλωτή και στην αγορά, στην ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, συντόνισε επιτυχημένα δράσεις σε θέματα προώθησης, διάθεσης και διακίνησης των επωνύμων προϊόντων των μελών του.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αναδείχτηκε η σημαντική οικονομική αποτίμηση του Συνδέσμου στην ελληνική οικονομία. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία των μελών του συνδέσμου Brands In Greece – ΕΣΒΕΠ, με σχεδόν 5 δις κύκλο εργασιών, 333 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές, πάνω από 139 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις και 13.500 εργαζόμενους, υπογραμμίστηκε η σημαντικότητα των Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Η Πρόεδρος του Brands In Greece – ΕΣΒΕΠ, κα Κυριακή Ηλία, δήλωσε σχετικά με τις δράσεις του συνδέσμου για τη χρονιά που πέρασε: «Ο Σύνδεσμος συνεπής ως προς τους βασικούς στόχους του, με κινητήριο δύναμη τη γνώση του σημαντικού ρόλου των επωνύμων προϊόντων στη δημιουργία αξίας στον καταναλωτή και στην αγορά, στην ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, συντόνισε επιτυχημένα δράσεις σε θέματα προώθησης, διάθεσης και διακίνησης των επωνύμων προϊόντων των μελών του. Κατά τη διάρκεια 35 ετών ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά συμβάλλοντας στη δόμηση ισχυρής σχέσης μεταξύ επωνύμων προϊόντων και καταναλωτή».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης αναδείχτηκε ο συνεχής διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης, ειδικότερα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, και της Βιομηχανίας Επωνύμων Προϊόντων για θέματα που αφορούν την αγορά, με κυρίαρχο θέμα τη μετάβαση στο νέο κανονιστικό πλαίσιο που προκύπτει από τον Κώδικα Δεοντολογίας, που επανακαθορίζει την εμπορική & τιμολογιακή πολιτική των προμηθευτών & των αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Μέσα από τον ουσιαστικό, ειλικρινή και συνεχή διάλογο όλων των εμπλεκομένων, έγιναν σημαντικά βήματα στην εξασφάλιση συνθηκών προώθησης του υγιούς ανταγωνισμού, συνθηκών εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρήσεων και ικανοποίησης των καταναλωτών.

Η ουσιαστική συνεργασία με την πολιτεία επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου με την ομάδα του στη Γενική Συνέλευση, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μελών & τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη.

Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και το νομοθετικό πλάνο πάνω στο οποίο θα εργαστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το 2025, καθώς και οι παρεμβάσεις και δράσεις του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου επωνύμων Προϊόντων, ΑΙΜ.

Ο ΕΣΒΕΠ αποτελεί μέλος στον ΑΙΜ, έναν από τους κορυφαίους συνομιλητές των Ευρωπαϊκών θεσμών σε θέματα που αφορούν τα επώνυμα προϊόντα και τους καταναλωτές, δημιουργώντας πεδίο ουσιαστικής συμμετοχής στις εξελίξεις της βιομηχανίας και της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Πολιτικό χρήμα άσπρο και μαύρο: φτάνει πια!

Από: EBR

Μα ποια είναι, επί τέλους, η αλήθεια για την «Ομάδα Αλήθειας»; Το βέβαιο είναι ότι είναι ένα επικοινωνιακό εργαλείο της κυβερνώσας ομάδας.

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Τι συμβαίνει στη Δύση;

Τι συμβαίνει στη Δύση;

Ας ορίσουμε συμβατικά τη Δύση ως τον χώρο που συγκροτείται από τη σύνθεση της φιλελεύθερης δημοκρατίας

Οικονομία

Αθέμιτο παγκόσμιο εμπόριο, ΠΟΕ, δασμοί ΗΠΑ και ΕΕ

Αθέμιτο παγκόσμιο εμπόριο, ΠΟΕ, δασμοί ΗΠΑ και ΕΕ

Η νέα «μάχη του εμπορίου» αφορά όλες τις ελλειμματικές οικονομίες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron