Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Μιχάλης Μασουράκης: το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

Κατά τον κ. Μ. Μασουράκη, οι ετήσιες χρεολυτικές υποχρεώσεις της χώρας ανέρχονται στα 6 δισεκατ. ευρώ, ποσόν που μπορεί να καλύπτεται εν μέρει από τα πρωτογενή πλεονάσματα των δημοσιονομικών χρήσεων τα χρόνια που έρχονται.

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Το ελληνικό χρέος, έτσι όπως έχει ρυθμιστεί, είναι απολύτως βιώσιμο –αρκεί, βέβαια, η Ελλάδα να πραγματοποιεί πρωτογενή πλεονάσματα, με παράλληλη είσοδό της σε φάση ανάπτυξης
Το ελληνικό χρέος, έτσι όπως έχει ρυθμιστεί, είναι απολύτως βιώσιμο –αρκεί, βέβαια, η Ελλάδα να πραγματοποιεί πρωτογενή πλεονάσματα, με παράλληλη είσοδό της σε φάση ανάπτυξης

«Το ελληνικό χρέος, έτσι όπως έχει ρυθμιστεί, είναι απολύτως βιώσιμο –αρκεί, βέβαια, η Ελλάδα να πραγματοποιεί πρωτογενή πλεονάσματα, με παράλληλη είσοδό της σε φάση ανάπτυξης». Αυτό επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής της Alpha Bank, σε συνέντευξή του στον Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλο στο πλαίσιο της εκπομπής Δρόμοι της Ανάπτυξης στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. 

Κατά τον κ. Μ. Μασουράκη, οι ετήσιες χρεολυτικές υποχρεώσεις της χώρας ανέρχονται στα 6 δισεκατ. ευρώ, ποσόν που μπορεί να καλύπτεται εν μέρει από τα πρωτογενή πλεονάσματα των δημοσιονομικών χρήσεων τα χρόνια που έρχονται. Αυτά δε τα τελευταία θα ακολουθούν ανοδική πορεία αν η χώρα καταφέρει να μπει σε φάση αναπτύξεως, πράγμα εφικτό από το 2015 και μετά.

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, το ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank τόνισε ότι, χάρη στην γεωγραφική της θέση, η Ελλάδα μπορεί ταυτοχρόνως να γίνει για την Μεσόγειο ό,τι είναι για τις ΗΠΑ η Φλόριντα και η Σίλικον Βάλεϋ. Ένας συνδυασμός, δηλαδή, υψηλών τουριστικών υπηρεσιών και καινοτομίας –δύο κλάδοι που προσφέρουν υψηλές προστιθέμενες αξίες και σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η εκπομπή Δρόμοι της Ανάπτυξης θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στο Sbc, στις 21.00. Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Δύσκολη η αποστολή της ισραηλινής πρέσβεως

Από: EBR

Δυναμική είσοδο στην Ελλάδα έκανε η νέα πρέσβης του Ισραήλ Πνίνατ Γιανάι, αποκαλύπτοντας έτσι σε έναν βαθμό και τον πυρήνα της αποστολής που έχει αναλάβει

Ευρώπη

Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση «Made in EU»

Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση  «Made in EU»

Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας για την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων «Made in EU»

Οικονομία

Ψηφιακή δύναμη και τεχνητή νοημοσύνη

Ψηφιακή δύναμη και τεχνητή νοημοσύνη

Πως και με ποιες πιθανές επιπτώσεις αναδύεται ένα πρωτόγνωρο σύστημα εξουσίας το οποίο στην ουσία αλλάζει και κυρίαρχες πολιτικές φιλοσοφίες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron