Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

’Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα ’

Tο Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στις 18:00, την 9η εσπερίδα στο πλαίσιο του κύκλου Διάλογος για την Ανάπτυξη

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

«Αυτό που ονομάζεται συλλήβδην λαϊκισμός σήμερα και απειλεί την ενότητα και το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί ενδεχομένως αδυναμία του συστήματος που διαμορφώθηκε μεταπολεμικά ως κοινό ευρωπαϊκό σύστημα και χρειάζεται αναθεώρηση», εξηγεί ο κύριος Κόσκος.
«Αυτό που ονομάζεται συλλήβδην λαϊκισμός σήμερα και απειλεί την ενότητα και το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί ενδεχομένως αδυναμία του συστήματος που διαμορφώθηκε μεταπολεμικά ως κοινό ευρωπαϊκό σύστημα και χρειάζεται αναθεώρηση», εξηγεί ο κύριος Κόσκος.

Tο Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στις 18:00, την 9η εσπερίδα στο πλαίσιο του κύκλου Διάλογος για την Ανάπτυξη, με τίτλο: «Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα».

Βασικοί ομιλητές είναι οι:

Περικλής Βαλλιάνος, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γεώργιος Μπήτρος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Λουκάς Γ. Κατσώνης, Εκδότης περιοδικού “Foreign Affairs”
Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος Hellenic American University

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει την μεγαλύτερη κρίση από την εποχή της ίδρυσής της. Η οικονομική ύφεση, οι κραδασμοί στις χώρες του Ευρωπαϊκού Nότου και η άνοδος του πολιτικού λαϊκισμού στις χώρες-μέλη οδηγεί σε αύξηση των επικρίσεων για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση και σε αμφισβήτηση των θεσμών, των δομών, των λειτουργιών και της ουσίας της. Φαινόμενα όπως το Brexit ενισχύουν αυτή την κρίση δημιουργώντας περιβάλλον αβεβαιότητας που επηρεάζει του πολίτες, την κρατική πολιτική αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης. 

«Αυτό που ονομάζεται συλλήβδην λαϊκισμός σήμερα και απειλεί την ενότητα και το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί ενδεχομένως αδυναμία του συστήματος που διαμορφώθηκε μεταπολεμικά ως κοινό ευρωπαϊκό σύστημα και χρειάζεται αναθεώρηση», εξηγεί ο κύριος Κόσκος. 

«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι ο λαϊκισμός, αλλά το Ευρωπαϊκό σύστημα. Η Δυτικού τύπου Δημοκρατία, όπως λειτουργεί σήμερα, αποτυγχάνει να αφομοιώσει ομάδες οι οποίες δεν της ανήκουν, όπως είναι οι Μουσουλμάνοι μετανάστες ή να συγκρατήσει από την περιθωριοποίηση ομάδες που φυσιολογικά θα της ανήκαν, όπως οι προνοιακώς επιδοτούμενοι».

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες από τις πρόσφατες εξελίξεις και θα διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα. 

Ποιες διεθνείς καταστάσεις αναμένεται να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ελλάδα; Τι ευκαιρίες διακρίνονται στην νέα, σχεδόν αχαρτογράφητη αυτή πραγματικότητα; Πως μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπροσαρμοστεί, ώστε να ανταποκρίνεται ουσιαστικότερα στις ανάγκες που έχουν προκύψει; 

*Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα ηλεκτρονικών προεγγραφών της ΕventBrite.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ουγγαρία: Μαθήματα Δημοκρατίας και Ευρωπαϊσμού

Ουγγαρία: Μαθήματα Δημοκρατίας και Ευρωπαϊσμού

Η πρωτοφανής πολιτική κινητοποίηση στις ουγγρικές εκλογές της 12ης Απριλίου είναι ενδεικτική ότι υπάρχουν στην ήπειρο πολίτες με δημοκρατικές και ευρωπαϊκές ευαισθησίες

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron