Edition: International | Greek

Αρχική » Ευρώπη

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ…

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

μέγεθος [–] [+]

Επιτέλους, με την διαγραφή του Θόδωρου Σκυλακάκη, τελευταίου των φιλελεύθερων Μοϊκανών της πιο αρτηριοσκληρωτικής συντηρητικής δεξιάς στην Ευρώπη, οι θεματοφύλακες ενός νέο-συντηρητισμού έχουν πλέον το πεδίο ελεύθερο. Γιατί, όμως;

Η απάντηση είναι απλή. Για να σώσουν ένα άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από την γρήγορη και πλήρη κατάρρευσή του. Κυρίως δε για να σωθεί το σύστημα χωρίς να υποχρεωθεί να προχωρήσει στις βαθειές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και οι οποίες συνίστανται πρωτίστως στο γκρέμισμα της ελληνικής μεταπολεμικής φαυλοκρατίας.

Βασική προϋποθεση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι να «βγουν από τη μέση» όλοι αυτοί οι Έλληνες που θέλουν μία οικουμενική Ελλάδα, σύγχρονη, δημοκρατική, σεβόμενη το κράτος δικαίου και απαλλαγμένη από τον εσμό των συντεχνιών, των χειροκροτητών, των διαφόρων πολιτικών ιζημάτων. Οι Έλληνες που θέλουν μια τέτοια Ελλάδα είναι ενοχλητικοί. Πολύ ενοχλητικοί. Είναι κοσμοπολίτες, προοδευτικοί, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς να ανήκουν στον σταλινικό μικρόκοσμο• είναι ανοικτοί στην πρόοδο. Είναι, δηλαδή, ικανοί να αρθρώσουν έναν λόγο πέραν της βλακείας.

Αυτή η Ελλάδα τελειώνει. Το τί θα προκύψει, θα μάς το πουν οι πολιτικοί φεουδάρχες που κυβερνούν.

Σημειώστε ότι, με βάση τις δηλώσεις πόθεν έσχες μόνον του 2008, 12 πρωθυπουργοί, υπουργοί και υφυπουργοί δήλωσαν περιουσία 409 ακίνητα, 8 εκατ. ευρώ καταθέσεις, 60.000 στρέμματα οικόπεδα και 522.000 μετοχές. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 52 ετών. Οι περισσότεροι, πέραν της πολιτικής, δεν εργάστηκαν ΠΟΤΕ. Το ποιος είναι ο ελληνικός καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο …θα μάς το πουν οι αντίστοιχοι φεουδάρχες της TV –αυτοί που συνθέτουν την γενιά των 700.000 ευρώ.

Ευρώπη

Ευρώπη, ΕΕ και 1821

Καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821) και το τι ακριβώς πρόκειται να «γιορτάσουμε», από τον όλο προβληματισμό δεν μπορεί να αγνοηθεί η Ευρώπη.

Οικονομία

Κατώτατος μισθός και νέο πρότυπο κατανάλωσης

Επί πολλές προηγούμενες δεκαετίες ανέξοδα και αβασάνιστα παρατηρούσαμε τους Έλληνες Πολιτικούς να υπόσχονται τα πάντα στο όνομα μιας επίπλαστης και εύθραυστης ευημερίας που βασίστηκε σε δανεικά χρήματα ως προϊόν εκτεταμένου και ανορίωτου δανεισμού και όχι παραγωγής πλούτου.

Γνώμη

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζικος μετασχηματισμός

Από: Athanase Papandropoulos

Ο αρχιλαϊκιστής πρόεδρος των ΗΠΑ, πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει έναν συνολικό πόλεμο κατά της Κίνας, υποχρεώνοντας το Πεκίνο να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, τώρα που μετασχηματίζεται η οικονομία της χώρας

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 02/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

02/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)