Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.)

Στην πρόσφατη τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου το εκλεγέν διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα επανεξέλεξε ως πρόεδρο του ΙΝ.Α.Δ.Ε. τον έγκριτο δημοσιογράφο και γνωστό πατρινό Θανάση Παπανδρόπουλο για άλλα δύο χρόνια

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο Θανάσης Παπανδρόπουλος στην πρώτη εκδήλωση και κοπή πίτας του ΙΝΑΔΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ινστιτούτο για την ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας με έμφαση την Δυτική Ελλάδα και του οράματος της Ευρωπαϊκής Ιδέας.  Ηχηρά νέα ονόματα συμμετέχουν και εμπλουτίζουν το ΙΝΑΔΕ όπως μεταξύ άλλων ο Ηρακλής Ρούπας, Οικονομολόγος, ο Γεώργιος Μαυραγάνης Δικηγόρος και τ Υφυπουργός Οικονομικών, ο Λεωνίδας Θωμάς Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, ο Δημήτρης Κουτσόγιωργας, τ. Βουλευτής, ο Τρύφωνας Παχής, Σύμβουλος Επικοινωνίας,  Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ο μηχανικός τοπογράφος Στέφανος Κατσώλης
Ο Θανάσης Παπανδρόπουλος στην πρώτη εκδήλωση και κοπή πίτας του ΙΝΑΔΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ινστιτούτο για την ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας με έμφαση την Δυτική Ελλάδα και του οράματος της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Ηχηρά νέα ονόματα συμμετέχουν και εμπλουτίζουν το ΙΝΑΔΕ όπως μεταξύ άλλων ο Ηρακλής Ρούπας, Οικονομολόγος, ο Γεώργιος Μαυραγάνης Δικηγόρος και τ Υφυπουργός Οικονομικών, ο Λεωνίδας Θωμάς Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, ο Δημήτρης Κουτσόγιωργας, τ. Βουλευτής, ο Τρύφωνας Παχής, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ο μηχανικός τοπογράφος Στέφανος Κατσώλης


Στην πρόσφατη τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου το εκλεγέν διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα επανεξέλεξε ως πρόεδρο του ΙΝ.Α.Δ.Ε. τον έγκριτο δημοσιογράφο και γνωστό πατρινό Θανάση Παπανδρόπουλο για άλλα δύο χρόνια που με το επίμονο συντονιστικό έργο του Φωκίωνα Ζαΐμη διατηρούν και επεκτείνουν τις δραστηριότητες ενός “think tank’’ με Αχαϊκή κυρίως αύρα. 

Ο Θανάσης Παπανδρόπουλος στην πρώτη εκδήλωση και κοπή πίτας του ΙΝΑΔΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ινστιτούτο για την ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας με έμφαση την Δυτική Ελλάδα και του οράματος της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

Ηχηρά νέα ονόματα συμμετέχουν και εμπλουτίζουν το ΙΝΑΔΕ όπως μεταξύ άλλων ο Ηρακλής Ρούπας, Οικονομολόγος, ο Γεώργιος Μαυραγάνης Δικηγόρος και τ Υφυπουργός Οικονομικών, ο Λεωνίδας Θωμάς Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, ο Δημήτρης Κουτσόγιωργας, τ. Βουλευτής, ο Τρύφωνας Παχής, Σύμβουλος Επικοινωνίας,  Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης και ο μηχανικός τοπογράφος Στέφανος Κατσώλης.

Βασικά μέλη παραμένουν ο Κώστας Ζαΐμης, σύμβουλος επιχειρήσεων, ο Δημήτρης Μουτούσης, επιχειρηματίας, ο Σταύρος Τσέτσης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, ο Αριστείδης Βάβαλης, σύμβουλος επενδύσεων, ο Χρήστος Καραμάρκος, δικηγόρος τ. Υπάλληλος Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Κατερίνα Παπαθανασίου, πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ελλάδος, ο Τάσος Παπαδόπουλος δημοσιογράφος, ο Ανδρέας Τσολοδήμος, Επιχειρηματίας, η Ελεάνα Βλασταρά, στέλεχος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Κυριακούλα Τσούνη, επιχειρηματίας, ο Δημήτρης Πελέκης δικηγόρος, ο Γιάννης Ξάνθος δικηγόρος, ο Ιωάννης Συριόπουλος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πρόεδρος της Ένωσης Ιπταμένων του Δημοσίου, ο Γιάννης Μήτσιος συγγραφέας, ο Γρηγόρης Κανακάρης δικηγόρος, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος  Στέλεχος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γιώργος Γκανέτσος Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, Οικονομολόγος, ο Φάνης Ζουρόπουλος, δημοσιογράφος και πολλά άλλα στελέχη από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στο δ.σ. αντιπρόεδροι παραμένουν ο Πέτρος Μαντάς Πολ. Μηχανικός Αρχιτέκτων και επιχειρηματίας και ο Γιάννης Ταλούμης, Επιχειρηματίας ενώ Ταμίας παραμένει ο Παναγιώτης Καραγιάννης, τ. Τραπεζικός και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Ανάλυση των πεπραγμένων του ΙΝΑΔΕ έκανε ο Γ. Γραμματέας Φωκίων Ζαΐμης ο οποίος και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» όπου ήταν επικεφαλής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΩ» με εταίρους το Επιμελητήριο Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων, το ΚΕΚ ΣΕΒ ΙΒΕΠΕ, την ΜΚΟ Κ3/3 και τις εταιρείες iForce Επικοινωνίες ΑΕ και Sratis Στρατηγικές και Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ, αλλά και τα πρόσφατα προγράμματα στα οποία το ΙΝΑΔΕ συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΡΕΥΝΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ-ΕΠΙΧΕΙΡΩ με εταίρους το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Κρήτης, την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, Την Ιατρική Σχολή Αθηνών κ.α.

Σημαντικότερο όλων είναι το έργο που αφορά την προσπάθεια αντιμετώπισης και ενημέρωσης της Ξυλέλλα (xylella fastidiosa) που είναι ένα βακτήριο/ σύγχρονη μάστιγα των ελαιοδένδρων στην Νότια Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη ασθένεια των φυτών που κατέστρεψε τους ελαιώνες της νότιας Ιταλίας και επεκτείνεται σε όλη την νότια Ευρώπη.

Ο κ Ζαΐμης επίσης ευχαρίστησε το μέλος Αριστείδη Μπαλάνο για την συνεχή εθελοντική του παροχή υπηρεσιών στην ενημέρωση του δικτυακού τόπου www.inade.gr καθως και όλους τους συμβούλους που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην προπαρασκευή των εκδηλώσεων και προτάσεων του ΙΝΑΔΕ. Τόνισε ότι όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις του ΙΝ.Α.Δ.Ε. είναι αυτοχρηματοδοτούμενες (χορηγίες, Ευρ. Προγράμματα κλπ) και δεν επιβαρύνουν το σωματείο ούτε το δημόσιο.

Μεταξύ αυτών ήταν η οργάνωση βραβείων ACTIVEWOMEN 2017, η οργάνωση συζήτησης στην Ελληνοαμερικανική ένωση για το θέμα του Μακεδονικού, επιχειρηματική αποστολή στο Ουζμπεκιστάν και την Κίνα κλπ. Πρωτοβουλία δημιουργίας εταιρίας κεφαλαίου επενδυτικών συμμετοχών (ΕΚΕΣ), συνεργασία με Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας κλπ.

Μέσα από την δημιουργία, κατ’ αρχάς, ενός πλαισίου ανάλυσης, με την οργάνωση δημοσίων συζητήσεων και συναφών εκδηλώσεων ενημέρωσης, το ΙΝ.Α.Δ.Ε. στοχεύει στην επεξεργασία και μελέτη οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και γενικότερα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Απώτερος στόχος του ΙΝ.Α.Δ.Ε. είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών, μέσω της ανάπτυξης μιας υγιούς και βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού επιπέδου.

Δύο βασικές παράμετροι χαρακτηρίζουν το Ινστιτούτο. Η Ευρωπαϊκή, η οποία οδηγεί στην προώθηση των σχέσεων με την Ενωμένη Ευρώπη και στην επεξεργασία των ιδεωδών της. Η Τεχνολογική, που συνεπάγεται την προαγωγή και αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας και την συμμετοχή μας στην λεγόμενη κοινωνία των πληροφοριών.

Το Ινστιτούτο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει και ενεργοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία για να αναζητήσουν σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα και νέα μοντέλα ανάπτυξης, Το ΙΝ.Α.Δ.Ε. απέχει από κάθε μορφή και δράση κομματικοποίησης των ζητημάτων που επεξεργάζεται, γι’ αυτό καλεί στις τάξεις του κάθε υπεύθυνο πολίτη με ανοικτούς ορίζοντες σκέψης.

Για να επιτύχει το ΙΝ.Α.Δ.Ε. τους στόχους του, καθιερώνεται ως πάγια αντίληψη η διαρκής επαφή και συνεργασία του με τους πολίτες και τους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H πλάνη των μεγάλων αριθμών

Από: EBR

Μόλις έπαιξε στα ΜΜΕ η είδηση ότι η Ελλάδα θα πάρει 32 δις από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (750 δις) δέχθηκα τηλεφώνημα από φίλο που μου είπε ότι πρόκειται για πρωτοφανή ενίσχυση ύψους σχεδόν 17 % του ΑΕΠ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την ανάκαμψη: μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την ανάκαμψη: μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Ο νέος μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας θα παράσχει μεγάλης κλίμακας χρηματοδοτική στήριξη σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που πραγματοποιούνται από τα κράτη μέλη

Οικονομία

Τι είναι η Κυκλική Οικονομία;

Τι είναι η Κυκλική Οικονομία;

Η κυκλική οικονομία είναι μια έννοια που υποστηρίζει ένα οικονομικό σύστημα με τη μορφή ενός βρόχου. Εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1970 χάρη στους οικονομολόγους, αλλά αναπτύχθηκε κυρίως μετά το 2010

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron