Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Το Ε / Αμερικανικό Επιμελητήριο ανέδειξε Πρόσωπο της Χρονιάς το Νικόλαο Βερνίκο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης ανέδειξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» τον πρόεδρο του International Chamber of Commerce και πρόεδρο του ομίλου “The Vernicos Maritime Group” και φιλάνθρωπο Νικόλαο Βερνίκο

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των ομογενών και τα λόγια της ίδιας της κόρης του επεσήμανε: «Δε θα είχα στη ζωή μου τίποτα από όλα όσα ανέφερε στο λόγο της η Αλεξία, δίχως την υποστήριξη της συζύγου μου Βαρβάρα. Για αυτή τη σπουδαία τιμή θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο».Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη Σίφνο, το νησί όπου γεννήθηκε, καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκαν οι παππούδες του Νίκος και Ειρήνη Βερνίκου και τα επτά μεγαλύτερα αδέλφια του πατέρα του.
Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των ομογενών και τα λόγια της ίδιας της κόρης του επεσήμανε: «Δε θα είχα στη ζωή μου τίποτα από όλα όσα ανέφερε στο λόγο της η Αλεξία, δίχως την υποστήριξη της συζύγου μου Βαρβάρα. Για αυτή τη σπουδαία τιμή θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο».Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη Σίφνο, το νησί όπου γεννήθηκε, καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκαν οι παππούδες του Νίκος και Ειρήνη Βερνίκου και τα επτά μεγαλύτερα αδέλφια του πατέρα του.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης ανέδειξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» τον πρόεδρο του International Chamber of Commerce και πρόεδρο του ομίλου “The Vernicos Maritime Group” και φιλάνθρωπο Νικόλαο Βερνίκο.

Η βράβευσή του έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 70ης ετήσιας χοροεσπερίδας που παρατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 29 Μαρτίου 2019, στο εμβληματικό κτίριο IAC του Μανχάταν.

Παρέστησαν ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολλών άλλων ομογενειακών και επαγγελματικών φορέων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη, ενώ την προσευχή ανέπεμψε ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και εξήρε το ρόλο και την προσφορά της ομογένειας στην προώθηση και αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τιμώμενο, τον αποκάλεσε γνήσιο πατριώτη, ηγέτη της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο κ. Βερνίκος απολαμβάνει της εκτίμησης όλων μας για τις επιτυχημένες του προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την προώθηση των πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών των δύο χωρών».

Αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο με το μήνυμα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ καθώς επίσης και τις αναφορές του συγγραφέα Νίκου Γκατζογιάννη και του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκος Δρακωτός αναφέρθηκε στην προσφορά του Επιμελητηρίου στην προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, στην προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού, καθώς επίσης και στη συνεργασία με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς και την από κοινού διοργάνωση πολιτιστικών και όχι μόνο εκδηλώσεων.

Εκτενή αναφορά έκανε και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το οποίο αναβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του επισήμου δείπνου Clay Maitland εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου, καθώς επίσης και για τους χορηγούς του δείπνου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της κόρης του Αλεξίας Βερνίκου, η οποία επεσήμανε: «Είμαι μία από τις 7 γυναίκες στη ζωή του Νίκου. Έχει μία σύζυγο, τρεις κόρες και τρεις εγγονές. Πάντα υποστηρίζει, πως είναι ο πιο ευτυχισμένος άντρας στον Κόσμο, που είναι ο μόνος άντρας ανάμεσά μας. Είμαι απόψε εδώ για να μιλήσω για μια άλλη πλευρά του Νίκου Βερνίκου. Του Νίκου ως πατέρα, ως ανθρώπου και ως φιλανθρώπου».

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των ομογενών και τα λόγια της ίδιας της κόρης του επεσήμανε: «Δε θα είχα στη ζωή μου τίποτα από όλα όσα ανέφερε στο λόγο της η Αλεξία, δίχως την υποστήριξη της συζύγου μου Βαρβάρα. Για αυτή τη σπουδαία τιμή θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη Σίφνο, το νησί όπου γεννήθηκε, καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκαν οι παππούδες του Νίκος και Ειρήνη Βερνίκου και τα επτά μεγαλύτερα αδέλφια του πατέρα του.

Ο ίδιος όπως επεσήμανε, γεννήθηκε όταν έληγε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, την ίδια περίοδο που μια χούφτα Ελλήνων εφοπλιστών ίδρυσε στη Νέα Υόρκη το Επιμελητήριο.

Ο ομιλητής εξέπληξε το ακροατήριο με την αναφορά του στο θείο Χάρη (τον 33o πρόεδρο των ΗΠΑ Harry S. Truman) και το Σχέδιο Μάρσαλ το οποίο στην κυριολεξία έσωσε την Ελλάδα.

«Το Σχέδιο Μάρσαλ βοήθησε την Ελλάδα να ορθοποδήσει. Όσον αφορά την εμπορική ναυτιλία η παράδοση των 100 πλοίων Liberty με γενναιόδωρα επιτόκια δανεισμού σε ένδειξη αναγνώρισης των απωλειών κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταφέροντας αγαθά και πολεμοφόδια των συμμαχικών δυνάμεων αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου της εποχής μας».

Εκτενή αναφορά έκανε και στην οκταετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και εξέφρασε την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφερόμενος στην Ελληνική Ναυτιλία επεσήμανε ότι οι Ελληνες κατέχουν τα 20% των παγκοσμίου στόλου, ότι τα ελληνόκτητα πλοία μεταφέρουν τα 18% των αγαθών παγκοσμίως και ότι τα 40% των ενεργειακών αγαθών της Κίνας διακομίζονται από τον εμπορικό στόλο της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκος Δρακωτός απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με το δείπνο επεσήμανε ότι «ξεπέρασε κάθε προσδοκία» και το απέδωσε στις άοκνες προσπάθειες όλων των στελεχών και των μελών του Επιμελητηρίου.

«Αναμφίβολα ήταν μια από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών, τόσο ως προς την προσέλευση των μελών και των νέων επιχειρηματιών, όσο και ως προς τον οικονομικό του χαρακτήρα», κατέληξε ο κ. Δρακωτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ονομάτων ενθύμια

Από: EBR

Αυτές τις μέρες γίνεται κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου των συμπατριωτών μας προκειμένου να μάθουν τα ονόματα των αξιωματούχων της γείτονος και κάθε δήλωσή τους.

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η μεγάλη πρόκληση για Ευρώπη και Ελλάδα

Η μεγάλη πρόκληση για Ευρώπη και Ελλάδα

Η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και το νέο Κοινοτικό Προϋπολογισμό, αποτελεί ιστορική καμπή αλλά και πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Οικονομία

Μια μεγάλη πρόκληση για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Μια μεγάλη πρόκληση για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, έχει ένα τιτάνιο για τα ελληνικά δεδομένα έργο να φέρει εις πέρας, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όχι μόνον υγειονομικές.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron