Edition: International | Greek

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 24ο Banking Forum

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 9 και 10 Απριλίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου το 24ο Banking Forum, που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με θέμα «Η Τράπεζα του Μέλλοντος»

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

μέγεθος [–] [+]
Ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε τους 350. Ο θεσμός του Banking Forum έχει αποκτήσει το δικό του χώρο, το δικό του κοινό, έχει ένα αναγνωρίσιμο στίγμα και αποτελεί κορυφαίο γεγονός Τραπεζικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας.Κύριος σκοπός του Forum είναι η παρουσίαση των εξελίξεων που επηρεάζουν την επιχειρηματική δράση των τραπεζών. Η εκδήλωση εστίασε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, στην καινοτομία ως παράγοντα μετασχηματισμού των τραπεζών και το νέο μοντέλο λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων.
Ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε τους 350. Ο θεσμός του Banking Forum έχει αποκτήσει το δικό του χώρο, το δικό του κοινό, έχει ένα αναγνωρίσιμο στίγμα και αποτελεί κορυφαίο γεγονός Τραπεζικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας.Κύριος σκοπός του Forum είναι η παρουσίαση των εξελίξεων που επηρεάζουν την επιχειρηματική δράση των τραπεζών. Η εκδήλωση εστίασε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, στην καινοτομία ως παράγοντα μετασχηματισμού των τραπεζών και το νέο μοντέλο λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Νέα & Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 9 και 10 Απριλίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου το 24ο Banking Forum, που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών (ΕΕΤ) με θέμα «Η Τράπεζα του Μέλλοντος».

Ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε τους 350. Ο θεσμός του Banking Forum έχει αποκτήσει το δικό του χώρο, το δικό του κοινό, έχει ένα αναγνωρίσιμο στίγμα και αποτελεί κορυφαίο γεγονός Τραπεζικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας.

Κύριος σκοπός του Forum είναι η παρουσίαση των εξελίξεων που επηρεάζουν την επιχειρηματική δράση των τραπεζών. Η εκδήλωση εστίασε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, στην καινοτομία ως παράγοντα μετασχηματισμού των τραπεζών και το νέο μοντέλο λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο διάλογος που αναπτύχθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων σε όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο forum. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το 24ο BANKING FORUM έχουν συνοπτικά ως εξής:

• Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζει την επιχειρηματική ζωή των τραπεζών σε όλα τα επίπεδα. Οι τράπεζες αναπροσαρμόζουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους εισάγοντας καινοτομίες για να συνεχίσουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

• Οι Chief Information Officers των ελληνικών τραπεζών, παρουσίασαν και ανέλυσαν σε Panel, τις απόψεις και προτάσεις για το μοντέλο λειτουργίας των τραπεζών που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τραπεζικό χώρο.

• Στο πλαίσιο του Open Banking οι τράπεζες θα δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα ανάπτυξης ανοιχτών πλατφορμών για τη δημιουργία καινοτόμων τραπεζικών προϊόντων.

• Οι τράπεζες θα συνδυάζουν τα αδόμητα δεδομένα με εσωτερικά δομημένα στοιχεία της τράπεζας και θα μπορούν να τα παρακολουθούν μέσα από τεχνικές data visualization, exploration, KPIs, performance dashboards για να λαμβάνουν αποφάσεις που στηρίζονται στις επιθυμίες της πελατείας.

• Οι ελληνικές τράπεζες επενδύουν συστηματικά στην καινοτομία και στην τεχνολογία για τη δημιουργία πολύτιμης επιχειρηματικής γνώσης που αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

• Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί νέοι ανταγωνιστές επηρεάζουν σημαντικά τη δομή της τραπεζικής αγοράς και κατέχουν ολοένα αυξανόμενο μερίδιο στα έσοδα της τραπεζικής αγοράς.

• Οι προσδοκίες των πελατών αυξάνονται και διαμορφώνονται από εξατομικευμένες εμπειρίες.

• Οι τράπεζες θα επιδιώξουν επέκταση του μεριδίου αγοράς τους μέσω της ταχείας ανάπτυξης καλύτερων και φθηνότερων υπηρεσιών σε συνεργασία με τους παίκτες ψηφιακής πλατφόρμας.

• Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας του νέου επιχειρηματικού μοντέλου των τραπεζικών καταστημάτων (The new Branch Business Model) όπου οι πελάτες θα έρχονται σε αυτό ολοένα και περισσότερο για παροχή εξατομικευμένων συμβουλών προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους.
• Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στις τραπεζικές διαδικασίες θα έχει λαμπρό μέλλον. Η τεχνολογία ωριμάζει γρήγορα και πολλές τράπεζες στρέφονται προς πιο εξειδικευμένες λύσεις.

• Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ένα δεύτερο κύμα αυτοματοποίησης, το machine learning και η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον τραπεζικό χώρο, θα οδηγήσουν στο σημείο όπου οι μηχανές θα διεκπεραιώνουν 10 έως 25 τοις εκατό των τραπεζικών εργασιών, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, αφήνοντας τους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε εργασίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) κ. Νίκος Βέττας, που ήταν επίσημος ομιλητής της πρώτης ημέρας του 24ου Banking Forum αναφέρθηκε με σαφήνεια στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αποτελεσματική έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επισημάνθηκαν:

• Η δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
• Η ανάγκη αύξησης των εξαγωγών της χώρας μας
• Η ανάγκη επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος εμπιστοσύνης και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη δυναμικών κλάδων της οικονομίας.

Keynote speaker της δεύτερης ημέρας του 24ου Banking Forum ήταν η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) καθηγήτρια κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, που επισήμανε τις ανάγκες:

• για ψηφιακό μετασχηματισμό του λειτουργικού μοντέλου των τραπεζών
• του κανονιστικού πλαισίου που προκύπτει από την εφαρμογή της PSD2
• για αυξανόμενη εγρήγορση σε θέματα cyber security
• άρσης των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων που θα οδηγήσει σε επιστροφή καταθέσεων

Ευχαριστούμε θερμά τους keynote speakers για την υποστήριξη που μας δίνουν στη επιτυχή διενέργεια του Banking Forum.

Στο 24ο BANKING FORUM συμμετείχαν οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, EFG Eurobank, Πειραιώς, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για την πολυετή συμμετοχή τους στο Banking Forum.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), στους χορηγούς της εκδήλωσης, Accenture, Cosmote, Ernst & Young, HP, Intrasoft, Performance, Softomotive, Space, Mellon, Oracle, Profile, Sia, Unisystems, E-on, Intracom, Τειρεσίας και Xerox που μας βοηθούν σταθερά στην πραγματοποίηση του Banking Forum. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στους χορηγούς επικοινωνίας Banking News, Crisis Monitor, European Business Review, για την επιμελημένη προβολή της εκδήλωσης.

Κλείνοντας την αναφορά στο 24ο Banking Forum εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στους εισηγητές και συντονιστές του Banking Forum στη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΙΠ, στην Οργανωτική Επιτροπή και βεβαίως στους συνέδρους για την πολυετή και πολυπληθή συμμετοχή τους, που ήταν ιδιαίτερα ενεργή και γόνιμη στις εργασίες του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, κ.Ερρίκος Κλόπφερ, τηλ: 210 2112000 (εσωτ. *710), e.mail: [email protected], www.eede.gr

 

Ευρώπη

Το σχέδιο Γιούνκερ φτάνει τα 433 δισ. ευρώ σε κινητοποίηση επενδύσεων σε ολόκληρη την ΕΕ – Πρώτη η Ελλάδα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της με 12,1 δις ευρώ σε επενδύσεις

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται πλέον να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 433,2 δισ. ευρώ

Οικονομία

O Κόσμος που έρχεται...

Συμβαίνουν πολλά. Και συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς κυοφορώντας εξελίξεις για τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Κατ αρχήν είναι ιστορικής σημασία η κατάρρευση( σχεδόν) της Ford η οποία χρωστάει 84 δις $ και πρόσφατα βαθμολογήθηκαν τα ομόλογα της ως... σκουπίδια !

Γνώμη

Austerity: Ένα βιβλίο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: Athanase Papandropoulos

Τρεις Ιταλοί καθηγητές και οικονομολόγοι, έπειτα από μελέτη και ανάλυση 200 περιπτώσεων εφαρμογής πολιτικής λιτότητας, σε 16 χώρες, διαλύουν μύθους και ιδεοληψίες.AUSTERITY είναι ο τίτλος

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 02/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

02/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)