Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Τι αποδίδει η επένδυση στα social media;

Ποια βήματα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι του μάρκετινγκ;

Από: Athanase Papandropoulos - Δημοσίευση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Οι άνθρωπο» του marketing συχνά δυσκολεύονται να αποδείξουν το ROI των επενδύσεων σε social media.
Οι άνθρωπο» του marketing συχνά δυσκολεύονται να αποδείξουν το ROI των επενδύσεων σε social media.

του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

Οι άνθρωποι του marketing συχνά δυσκολεύονται να αποδείξουν το ROI των επενδύσεων σε social media. Μια τεχνική για τον ποσοτικό προσδιορισμό της αξίας της προσέλκυσης οπαδών στο Facebook προϋποθέτει τα παρακάτω βήματα:

Μετρική: Σε τι στοχεύετε μέσα από την απόκτηση νέων likes; Σε αύξησητων πωλήσεων, σε αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών εκτός κοινωνικώνδικτύων ή σε κάτι άλλο; Η μετρική θα πρέπει να αντικατοπτρίζει κάποια μετρήσιμησυμπεριφορά, όπως ο όγκος των πωλήσεων ή η αποτίμηση της στάσης τωνκαταναλωτών απέναντι σε ένα brand, μέσω μιας έρευνας γνώμης.

Μέθοδος πρόσκλησης; Προσκαλέστε το κοινά να κάνει like στη σελίδα σαςαποκτώντας πρώτα μια λίστα με τα e-mails ανθρώπων που αποτελούν την αγορά-στόχο για εσάς.

Αποκτήστε Likes: Προσκαλέστε τους μισούς ανθρώπους της λίστας (Α’ομάδα) να κάνουν like στη σελίδα σας και χρησιμοποιείστε τους υπόλοιπους ωςομάδα ελέγχου (Β’ ομάδα).

Επιβεβαιώστε τις υποθέσεις σας:Τσεκάρετε για να δείτε αν έχετε όντως κερδίσει έναν καλό αριθμό από likesμέσω της πρόσκλησης.

Διαφημιστείτε: Πραγματοποιήστε μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebookώστε να εκθέσετε τους νέους οπαδούς σας στα μηνύματά σας. Εξετάστε τοενδεχόμενο να αγοράσετε promoted posts (πληρωμένες αναρτήσεις, με Εγγυημένητην προβολή τους στο κοινό σας).

Αποτιμήστε το αποτέλεσμα: Προσδιορίστε ποσοτικά την συμπεριφορά που είχατε θέσει ως στόχο ναπροσμετρήσετε. Εάν είχατε θέσει σαν στόχο τις πωλήσεις και παρατηρήσετε ότι ηΑ’ ομάδα δαπάνησε κατά μέσο όρο περισσότερα από τη Β’ ομάδα, τότε η διαφοράαυτή ισούται με την αξία του like. Σαφώς και τα αποτελέσματα δεν θα είναιαπολύτως ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα ναπροσμετρήσετε τις αγορές ανθρώπων που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν για τηναγορά διαφορετικό e-mail από εκείνο που έχετε καταχωρημένο. Γιο. να αυξήσατετην ακρίβεια, στοχεύστε οε ένα μεγαλύτερο δείγμα και βεβαιωθείτε ότι η λίστα τωνe-malts είναι όσο το δυνατόν ενημερωμένη.                  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

myDATA: Ψηφικό άλμα προς όφελος όλων

Από: EBR

Οι ραγδαίες αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητα όλων μας η πανδημία του κορωνοϊού και η πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση, που αυτή προκάλεσε, δημιούργησαν νέες ανάγκες σε όλο το φάσμα των σχέσεων του πολίτη με το Δημόσιο

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Μελέτη και προσωπικότητα

Μελέτη και προσωπικότητα

Ο Francis Bacon ήταν αυτός που έγραψε ότι η μελέτη τελειοποιεί την προσωπικότητα και η πείρα τη μελέτη

Οικονομία

Η παραγωγή ξεκινά από την Γη!

Η παραγωγή ξεκινά από την Γη!

Η πανδημία κατέστησε εμφανές ότι η μονομέρεια της ελληνικής οικονομίας είναι προβληματική. Ο τουρισμός, ως η “βαριά βιομηχανία” της χώρας δεν δύναται να εξασφαλίσει το επιθυμητό βιοτικό επίπεδο για τους Έλληνες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron