Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το χθεσινό ξεκίνημα για την "Δημιουργία Ξανά!"

Το νεοιδρυθέν κόμμα πραγματοποίησε την ιδρυτική του συνδιάσκεψη στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα και σε μία αίθουσα όπου συγκεντρώθηκαν περί τα χίλια άτομα, έλαβαν χώρα ενδιαφέρουσες ομιλίες συνέδρων, όπως και ψηφοφορίες για την εκλογή Εθνικής Επιτροπής και Πολιτικού Συμβουλίου.

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Στην συνδιάσκεψη παρευρέθησαν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ πολιτικούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τάκης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Στέλιος Σταυρίδης, επιχειρηματίας, ο Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ο Θανάσης Μαυρίδης, Διευθυντής Εφημερίδας Κεφάλαιο και capital.gr. Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Βασικός ομιλητής της συνάντησης ήταν ο ιδρυτής της «Δημιουργίας», Θάνος Τζήμερος. Στην χειμαρρώδη ομιλία του με τίτλο «Οδηγίες κατασκευής για αυτό που δεν ξανάγινε», τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας των Πολιτών, της επαναφοράς της έννοιας του υπεύθυνου, ενεργού πολίτη, για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού χωρίς «μεσάζοντες» επαγγελματίες πολιτικούς.

Σημειώνουμε κάποιες από τις θέσεις που εκφράστηκαν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

-Εκλογές σε συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε 4 χρόνια. Παρόμοια διάταξη έχει το σουηδικό Σύνταγμα.

-Οι βουλευτές να είναι 200 και να εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες. Ανώτατο όριο βουλευτικής θητείας 12 έτη.

-Ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της υπουργικής ιδιότητας.

-Κανένας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο.

-Κατάργηση οποιασδήποτε σύνταξης χορηγείται λόγω θητείας σε αιρετό αξίωμα (προέδρων Δημοκρατίας πρωθυπουργών, βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, συνδικαλιστικών στελεχών).

-Μικρούς και δίκαιους φορολογικούς συντελεστές και δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή - κατά το αμερικανικό πρότυπο.

-Ασυλία σε όποιον καταγγείλει χρηματισμό κρατικού λειτουργού.

-Οι τοπικές κοινωνίες, κατά το ελβετικό πρότυπο, να αποφασίζουν πού θα «επενδύονται» οι φόροι που πληρώνουν.

-Η Παιδεία χαράσσεται και διοικείται από 7μελή επιτροπή «σοφών» στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι πνευματικοί άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων θα πρέπει να είναι καθηγητές σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

-Προβλέπονται αριστεία για τους καινοτόμους μαθητές και εκπαιδευτικούς και αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι πολλαπλές πραγµατικότητες του κόσµου και η δυτική στρατηγική

Από: EBR

Εις πείσµα όσων κατά καιρούς και ιδίως µετά την ιστορική ήττα του λεγόµενου υπαρκτού σοσιαλισµού διακήρυξαν το τέλος των ιδεολογιών, οι ιδεολογίες κυριαρχούν στον κόσµο

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη στην απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να ενισχύσει τις δυνάμεις του στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας με τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε;

Οικονομία

Οι συνδέσεις 5G θα διπλασιάζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2027

Οι συνδέσεις 5G θα διπλασιάζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2027

Αλματώδης βαίνει πλέον η ανάπτυξη της τεχνολογίας ασύρματων επικοινωνιών 5G, με τις συνδέσεις στα τέλη του 2ου τριμήνου του 2022 να ξεπερνούν, παγκοσμίως, τα 810 εκατ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron