Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών προάγει την υγιεινή διατροφή, με βιώσιμο τρόπο

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

«Οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών επενδύουν σε καινοτομίες και βιώσιμους τρόπους παραγωγής, δίνουν έμφαση στις νέες τάσεις για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες».
«Οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών επενδύουν σε καινοτομίες και βιώσιμους τρόπους παραγωγής, δίνουν έμφαση στις νέες τάσεις για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες».

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2020: Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και συνεχίζει να παράγει και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες τους και σεβόμενη τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Παράλληλα, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της και αναδεικνύει με τη συμβολή της, τη σημασία του κλάδου για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών επενδύουν σε καινοτομίες και βιώσιμους τρόπους παραγωγής, δίνουν έμφαση στις νέες τάσεις για προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, σχετικά με:

•Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των παραγόμενων προϊόντων διατροφής, που θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων.

•Την ανασύνθεση των τροφίμων, με σταδιακή μείωση των επιπέδων πρόσθετων σακχάρων, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και ενεργειακής αξίας. Στόχος η μετάβαση σε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς τα πρότυπα κατανάλωσης διαρκώς μεταβάλλονται.

•Τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και επάρκειας, με την προσφορά ασφαλών, θρεπτικών και οικονομικά προσιτών τροφίμων.

•Την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και τη διανομή τους στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

•Τη βελτιστοποίηση της διατροφικής επισήμανσης, για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με την αξία των προϊόντων διατροφής.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης σημειώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών στηρίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν, σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη διατροφική τους αξία και το χαμηλό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και προωθεί τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Το «Green Deal» μπορεί να επιφέρει ελλείψεις σε τρόφιμα;

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη δέχονται όλο και περισσότερο κριτική εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ανησυχία ότι το «Green Deal» θα προκαλέσει έλλειψη τροφίμων στην Ε.Ε.

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron