Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ενέργεια

Ο οδικός χάρτης της ΕΤΕπ για επενδύσεις €1 τρισ. για το κλίμα

Ο Οδικός Χάρτης περιγράφει λεπτομερώς πώς η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) θα υποστηρίξουν επενδύσεις ύψους 1 τρισ. ευρώ σε δράσεις για το κλίμα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα έως το 2030

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

«Αποτελεί μια σημαντική συμβολή στον ρόλο της Ευρώπης η οποία ηγείται της προσπάθειας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και την οικοδόμηση μιας πράσινης, ανθεκτικής και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς οικονομία».
«Αποτελεί μια σημαντική συμβολή στον ρόλο της Ευρώπης η οποία ηγείται της προσπάθειας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και την οικοδόμηση μιας πράσινης, ανθεκτικής και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς οικονομία».

Τον οδικό χάρτη της της Κλιματικής Τράπεζας του Ομίλου ΕΤΕπ (EIB Group Climate Bank Roadmap) 2021-2025, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Ο Οδικός Χάρτης περιγράφει λεπτομερώς πώς η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) θα υποστηρίξουν επενδύσεις ύψους 1 τρισ. ευρώ σε δράσεις για το κλίμα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα έως το 2030 και θα ευθυγραμμίσουν όλες τις χρηματοδοτικές δραστηριότητές τους με τις αρχές και τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή έως το τέλος του 2020.

Επιπλέον, περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίον ο Όμιλος ΕΤΕπ στοχεύει να υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) και τη βιώσιμη ανάπτυξη εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αποτελεί μια σημαντική συμβολή στον ρόλο της Ευρώπης η οποία ηγείται της προσπάθειας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και την οικοδόμηση μιας πράσινης, ανθεκτικής και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς οικονομία», δήλωσε ο Werner Hoyer, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

COVID-19

Η ΕΤΕπ ενέκρινε, επίσης, νέα χρηματοδότηση ύψους 7,8 δισ. ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων από επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τον COVID-19, παράλληλα με την υποστήριξη επενδύσεων στους τομείς των καθαρών μεταφορών, της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της υγείας και της εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε αυτή περιλαμβάνονται 400 εκατ. ευρώ για τη διεθνή πρωτοβουλία COVAX που έχει στόχο τη διασφάλιση δίκαιης και ισότιμης πρόσβασης σε επιτυχημένα εμβόλια κατά του COVID-19 στην Αφρική και την αύξηση της παραγωγής εμβολίων σε 92 αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες, παράλληλα με ειδική χρηματοδότηση που έχει στόχο να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος η ΕΤΕπ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστήριξαν το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων για τον COVID-19 της γερμανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας BioNTech, παρέχοντας χρηματοδότηση χρέους έως 100 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Πολύ κοντά ένα αποτελεσματικό εμβόλιο

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα από τη δοκιμή εμβολίων που διεξήχθησαν από την BioNTech και την Pfizer συνιστούν αιτία πραγματικής αισιοδοξίας. «Ο Όμιλος ΕΤΕπ είναι περήφανος που υποστήριξε τη BioNTech, τη γερμανική εταιρεία που αυτήν την εβδομάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην έρευνα για τα εμβόλια κατά του COVID-19», δήλωσε ο Πρόεδρος Hoyer. «Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι τώρα πολύ κοντά. Πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό επίτευγμα με θετικές συνέπειες παγκοσμίως».

«Αυτό που τώρα είναι επιτακτικό είναι τα εμβόλια να γίνουν διαθέσιμα σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στις πλούσιες χώρες. Γι’ αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι η ΕΤΕπ ενέκρινε σήμερα τη στήριξη της πρωτοβουλίας COVAX για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ένα επιτυχημένο εμβόλιο για τον COVID-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες», πρόσθεσε.

Από το ξέσπασμα του COVID-19 έως σήμερα, η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει νέα χρηματοδότηση άνω των 27 δισ. ευρώ με σκοπό να επιτρέψει στους δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους της σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που παρουσιάζονται.

*πρώτη δημοσίευση: www.tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ευρώπη χωρίς συνοχή και γεωπολιτική οπτική

Από: EBR

Ακόμη και σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, υψηλού βαθμού πολυπλοκότητας, ταχύτατης ροής του χρόνου, πλανητικής εμβέλειας προβλημάτων και γεωπολιτικής ρευστότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να πορεύεται ως κοινοπραξία κρατικών οντοτήτων με εθνικά οριοθετημένη οπτική

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

H Ευρώπη συζητά για την ένταξη της πολιτιστικής βιομηχανίας στο σύμφωνο για τις δεξιότητες

H Ευρώπη συζητά για την ένταξη της πολιτιστικής βιομηχανίας στο σύμφωνο για τις δεξιότητες

Οι Επίτροποι Γκαμπριέλ, Σμιτ και Μπρετόν διοργάνωσαν στρογγυλή τράπεζα σχετικά με το σύμφωνο για τις δεξιότητες, με συμμετοχή εκπροσώπων από τους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργίας

Οικονομία

Η τηλεργασία ωθεί τα 2/3 των ελληνικών εταιρειών σε νέες επενδύσεις στο ΙΤ

Η τηλεργασία ωθεί τα 2/3 των ελληνικών εταιρειών σε νέες επενδύσεις στο ΙΤ

Σε ψηφιακή εγρήγορση θα συνεχίσει να κρατά τις επιχειρήσεις η πανδημία, ακόμη και μετά το τέλος της

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron