Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Ο COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά το 44% των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών

Αρνητικό αποτύπωμα και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο δημιουργεί η υγειονομική κρίση, με περισσότερες από 4 στις 10 εταιρείες (44%) να δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τον COVID-19

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Το 54% των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, παγκοσμίως, εκτιμά  ότι η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, στο σύνολο της, θα έχει μια καλή επίδοση το 2020, ενώ το 15% κάνει λόγο για μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων.
Το 54% των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, παγκοσμίως, εκτιμά ότι η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, στο σύνολο της, θα έχει μια καλή επίδοση το 2020, ενώ το 15% κάνει λόγο για μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων.

Αρνητικό αποτύπωμα και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο δημιουργεί η υγειονομική κρίση, με περισσότερες από 4 στις 10 εταιρείες (44%) να δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τον COVID-19. Πάντως, ο κλάδος δείχνει να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην πανδημία έναντι άλλων τομέων της οικονομίας.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένα ποσοστό 15% των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, που απαντά ότι η πανδημία είχε θετικές επιπτώσεις στην επιχειρησιακή του δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του κλάδου (36%) απαντά ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την κρίση.

Σύμφωνα με έρευνα του Telecoms.com, στην οποία συμμετείχαν στελέχη από 500 εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, οι εταιρείες του κλάδου είναι αισιόδοξες για τις επιδόσεις τους στο σύνολο του 2020 και ακόμη πιο αισιόδοξες για τη χρήση του 2021.

Το 54% των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, παγκοσμίως, εκτιμά ότι η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, στο σύνολο της, θα έχει μια καλή επίδοση το 2020, ενώ το 15% κάνει λόγο για μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων. Δηλαδή, σχεδόν επτά από στις δέκα εταιρείες προβλέπουν ότι θα έχουν εξαιρετική, είτε απλά καλή, απόδοση το 2020.

Ακόμη πιο αισιόδοξα δηλώνουν τα στελέχη για την πορεία της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών το 2021, αφού τα τρία τέταρτα προβλέπουν θετικές προοπτικές για το επόμενο έτος. Ειδικότερα, το 46% των στελεχών εκτιμά ότι οι επιχειρηματικές προοπτικές στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών θα είναι θετικές το 2021, με το 31% να τις βλέπει πολύ θετικές.

 

 

 

Πυξίδα το 5G

Που εδράζουν, όμως, τα στελέχη, την αισιοδοξία τους για το 2021; “Ένας κυνικός θα μπορούσε να αποδώσει την αισιοδοξία στην πεποίθηση ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να πάνε χειρότερα. Από την άλλη, οι θετικές εκτιμήσεις μπορεί να προέρχονται από τους νέους πυλώνες ανάπτυξης, στους οποίους προσβλέπει ο κλάδος, με πιο βασικό εξ αυτών το 5G”, σχολιάζουν οι αναλυτές της μελέτης.

Συνολικά, 68% των στελεχών του κλάδου αναγορεύει το λανσάρισμα του 5G ως την πιο βασική επενδυτική προτεραιότητα της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών για τα επόμενα τρία χρόνια. Άλλες κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για το 2021, σύμφωνα με τα ίδια τα στελέχη, είναι η ανάπτυξη οπτικών ινών (51%) και η εξάπλωση των υποδομών 5G.

Όταν τα στελέχη ερωτώνται ποιά είναι η κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα για την εταιρεία τους κατά το 2021, σε ποσοστό 64% απαντούν το 5G. Ακολουθούν οι επενδύσεις στο cloud και οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με ποσοστό 42% έκαστος τομέας.

“Σε γενικές γραμμές, η ετήσια έρευνα για τον κλάδο έδειξε ότι, παρά τις δυσκολίες, η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών έχει παραμείνει σταθερή και δείχνει να ξεπερνά ένα από τα πιο σκληρά τεστ, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Ευρυζωνικές υπηρεσίες

Σε ερώτηση της έρευνας για το ποιοι παράγοντες θα τροφοδοτήσουν τη ζήτηση για ευρυζωνικές συνδέσεις τα επόμενα χρόνια, το 36% απαντά οι εφαρμογές βίντεο. Δεύτερος παράγοντας, που συγκεντρώνει ποσοστό 23% των απαντήσεων είναι η εργασία εξ αποστάσεως. Στην τρίτη θέση, τα στελέχη τοποθετούν τις επιχειρηματικές εφαρμογές που βασίζονται στο cloud (10%).

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

H τέχνη του εφικτού στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Από: EBR

Οι δραματικές όσο και θεαματικές αλλαγές που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της οικονομίας, έχουν- αποδεδειγμένα πια- αλλάξει τον τρόπο, τις μεθόδους- με τη συμβολή της τεχνολογίας, και τους στόχους διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η ΕΕ να θέσει κοινά και φιλόδοξα standards για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Η ΕΕ να θέσει κοινά και φιλόδοξα standards για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Το 2020 θα ήταν η χρονιά που η ΕΕ και άλλα πλούσια κράτη θα εκπλήρωναν μια βασική υπόσχεση της Συμφωνίας του Παρισιού: Να στηρίξουν τις φτωχότερες χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κινητοποιώντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως «χρηματοδότηση για το κλίμα»

Οικονομία

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους και δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς αντι-αξίας

Συντελείται μια ριζική μετατόπιση του Πραγματικού. Αρχίζει και διακτινίζεται μακριά η Εργασία, το Χρήμα, η Αξία

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron