Edition: International | Greek

Αρχική » Διεθνή

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

Στην ίδρυση ενός νέου ελληνικού κεντροφιλελεύθερου κόμματος προχωράει ο ευρωβουλευτής κ.Θόδωρος Σκυλακάκης, που ανήκει στην ευρωπαϊκή ομάδα των Φιλελευθέρων-Δημοκρατών.

Από: EBR - Δημοσίευση: Δημοσίευση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

μέγεθος [–] [+]
Αν και δεν το δηλώνει ευθαρσώς, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) κ.Άνχελ Γκουρία πιστεύει ότι οι επιθέσεις κατά της ευρωζώνης και της Γερμανίας έχουν αγγλοσαξωνική προέλευση και αποσκοπούν στην εξαγωγική αλλά και πολιτική αποδυνάμωση της χώρας της καγκελαρίου κ.Α.Μέρκελ. Ιδιαίτερα δε ο αμερικανικός παράγοντας δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τις καλές γερμανο-ρωσικές σχέσεις και τα γερμανικά ανοίγματα προς την Κίνα.
Αν και δεν το δηλώνει ευθαρσώς, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) κ.Άνχελ Γκουρία πιστεύει ότι οι επιθέσεις κατά της ευρωζώνης και της Γερμανίας έχουν αγγλοσαξωνική προέλευση και αποσκοπούν στην εξαγωγική αλλά και πολιτική αποδυνάμωση της χώρας της καγκελαρίου κ.Α.Μέρκελ. Ιδιαίτερα δε ο αμερικανικός παράγοντας δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τις καλές γερμανο-ρωσικές σχέσεις και τα γερμανικά ανοίγματα προς την Κίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Διεθνή

*Στην ίδρυση ενός νέου ελληνικού κεντροφιλελεύθερου κόμματος προχωράει ο ευρωβουλευτής κ.Θόδωρος Σκυλακάκης, που ανήκει στην ευρωπαϊκή ομάδα των Φιλελευθέρων-Δημοκρατών. Όπως μαθαίνουμε, φιλοδοξία του κόμματος είναι η δημιουργία στην Ελλάδα φιλελεύθερου και φιλοευρωπαϊκού κλίματος ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που αναμένονται στην οικονομία, αλλά και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

*Στο στόχαστρο του λόμπυ των καταναλωτών που έχουν έδρα στις Βρυξέλλες έχουν μπει συγκεκριμένα επώνυμα προϊόντα μεγάλων βιομηχανιών ειδών διατροφής που περιέχουν ζάχαρη.

*Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ.Μάριο Ντράγκι δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία της επιμήκυνσης του χρέους της για να αποφευχθεί και νέο κούρεμα προσεχώς. Τονίζει επίσης ότι πολύ σημαντικός προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξε ο ρόλος του υπουργού Οικονομίας κ.Γιάννη Στουρνάρα, που θεωρείται πρόσωπο φερέγγυο και καλά ενημερωμένο ως προς τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. Από πλευράς μας υπογραμμίζουμε ότι ο κ.Γ.Στουρνάρας έχει καλούς φίλους τόσο στην Πορτογαλία, γιατί υπήρξε σύμβουλος της πορτογαλικής κυβέρνησης στο παρελθόν, όσο και στην ιταλική κυβέρνηση λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον πρωθυπουργό κ.Μάριο Μόντι. Η σχέση χρονολογείται από τότε που ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν Επίτροπος Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

*Αν και δεν το δηλώνει ευθαρσώς, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) κ.Άνχελ Γκουρία πιστεύει ότι οι επιθέσεις κατά της ευρωζώνης και της Γερμανίας έχουν αγγλοσαξωνική προέλευση και αποσκοπούν στην εξαγωγική αλλά και πολιτική αποδυνάμωση της χώρας της καγκελαρίου κ.Α.Μέρκελ. Ιδιαίτερα δε ο αμερικανικός παράγοντας δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τις καλές γερμανο-ρωσικές σχέσεις και τα γερμανικά ανοίγματα προς την Κίνα.΄

*Εντυπωσιακό είναι το τελευταίο 11ο τεύχος του περιοδικού Μάνατζερ, που είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το τεύχος περιλαμβάνει εκτενή ιστορική αναδρομή της Εταιρείας, γραμμένη από τον δημοσιογράφο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλο, καθώς και σημαντικά άρθρα του προέδρου της ΕΕΔΕ Κων.Λαμπρινόπουλου, του νομπελίστα οικονομολόγου Τζ.Στίγκλιτς, του καθηγητή Τζέφρυ Σακς, κ.α. Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1962 από τον αείμνηστο Χριστόφορο Στράτο και άλλους επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες της εποχής.

*Κατά τον χρηματοοικονομικό αναλυτή κ.Ηλία Μπέλλο θα συνεχιστεί η διστακτική επιστροφή των ξένων επενδύσεων χαρτοφυλακίου σε ελληνικές αξίες, καθώς η πρόσφατη διαμόρφωση κλίματος αισιοδοξίας και οι προσδοκίες για θετική εξέλιξη στην σύνοδο κορυφής επαναφέρουν στον επενδυτικό χάρτη ελληνικό χρηματιστήριο και ομόλογα. Ήδη, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο ωρίμασης 2023 έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 25 σεντς, ενώ ροές κεφαλαίων κατευθύνονται το τελευταίο διάστημα και σε ομόλογα εταιρειών, όπως Τιτάν, Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως και κυρίως ο ΟΤΕ. Παράλληλα, ροές κεφαλαίων κατευθύνθηκαν και σε μετοχές εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως διϋλιστήρια κα μεταλλικές κατασκευές, αλλά και υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών όπως ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ο σχηματισμός επενδυτικών σχημάτων που στοχεύουν αποκλειστικά στην Ελλάδα. Μια τέτοια περίπτωση που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από επενδυτές και στοχεύει στα 250 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο την ελληνική κεφαλαιαγορά, είναι το hedge fund George Elliott, «Naftilia Asset Management Ltd». Με έδρα το Λονδίνο, συγκεντρώνει κεφάλαια και τοποθετείται στην ελληνική αγορά με την πεποίθηση ότι η πλειονότητα των επιλέξιμων εταιρειών είναι υποτιμημένη. Με τα τρία τέταρτα των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών να εμφανίζει το καλοκαίρι κεφαλαιοποίηση κάτω των 50 εκατ. ευρώ, η προσοχή επανήλθε και αναζητείται απλώς χρονικό σημείο εισόδου.

Ευρώπη

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς: η διαφθορά θεωρείται λιγότερο διαδεδομένη στην ΕΕ από ότι το 2013

Σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έρευνα για τη στάση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων απέναντι στη διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Νέοι καιροί, νέα ήθη, νέες τάσεις

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αναπτυγμένες οικονομίες μπαίνουν σε μια περίοδο «λελογισμένης κατανάλωσης», η οποία θα επηρεάσει και τον κόσμο των λιανικών πωλήσεων

Γνώμη

Διεθνής Νομιμότητα και άλλα παραμύθια…

Από: EBR

Συχνά πυκνά ακούμε στα ΜΜΕ για την Διεθνή Νομιμότητα που παραβιάζει η Τουρκία και για τις ανάλογες προς το θέμα ανακοινώσεις που εκδίδουν διάφορες χώρες, καταγγέλλοντας τις εκτός νόμου ενέργειες της Άγκυρας

EURACTIV.com - Feeds

Περιοδικό

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2019 2019

Τρέχον Τεύχος

03/2019 2019

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

All contents © Copyright Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2019. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron :)