Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Τί συμβαίνει με την Εμπορική Συμφωνία - ορόσημο μεταξύ Merkel, Von der Leyen, Michel και Κίνας;

Η Ε.Ε. ένωσε την φωνή της με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για την επιβολή κυρώσεων σε Κινέζους αξιωματούχους που εμπλέκονται στην καταστολή της μειονότητας των Ουιγούρων στο Σινγιάνγκ

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent - Δημοσίευση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Οι κυρώσεις της Κίνας σε ευρωβουλευτές και όργανα της Ε.Ε. είναι «απαράδεκτες και σίγουρα θα έχουν συνέπειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, David Sassoli.
Οι κυρώσεις της Κίνας σε ευρωβουλευτές και όργανα της Ε.Ε. είναι «απαράδεκτες και σίγουρα θα έχουν συνέπειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, David Sassoli.

του N. Peter Kramer

Η Ε.Ε. ένωσε την φωνή της με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για την επιβολή κυρώσεων σε Κινέζους αξιωματούχους που εμπλέκονται στην καταστολή της μειονότητας των Ουιγούρων στο Σινγιάνγκ. «Σε συνεργασία με τους εταίρους μας, στέλνουμε το σαφέστερο μήνυμα στην κινεζική κυβέρνηση, ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα κλείσει τα μάτια σε τόσο σοβαρές και συστημικές παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι θα ενεργήσουμε, σε συνεννόηση, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», δήλωσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Raab.

Ωστόσο… το Πεκίνο προχώρησε αμέσως σε αντίποινα κατά της Ε.Ε. Ειδικότερα, ελήφθησαν μέτρα κατά πλήθους ευρωπαίων αξιωματούχων, ευρωβουλευτών - συμπεριλαμβανομένης της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρεσβευτών και άλλων διπλωματών, ινστιτούτων, ενώ οικογένειες στοχοποιήθηκαν και ορισμένες επιχειρήσεις αποκλείσθηκαν από διαπραγματευτικές διαδικασίες με την Κίνα. Στην λίστα με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβάνεται και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου για την Κίνα, Reinhard Butikofer.

Οι κυρώσεις της Κίνας σε ευρωβουλευτές και όργανα της Ε.Ε. είναι «απαράδεκτες και σίγουρα θα έχουν συνέπειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, David Sassoli, σε συνάντηση με τους ευρωβουλευτές που έχουν συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα», προσθέτοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα δεν εκφοβίζονται».

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι, τι θα συμβεί με την Εμπορική Συμφωνία- ορόσημο μεταξύ Merkel, Von der Leyen, Charles Michel και του προέδρου της Κίνας, Xi-Jinping. Η ελπίδα της Ε.Ε. ήταν ότι η συμφωνία θα διευκόλυνε τους κύριους επενδυτές στην Κίνα, όπως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Philippe Le Core, ειδικός σε θέματα της Κίνας στο Harvard Kennedy School στη Βοστώνη, δήλωσε στο Politico - ως απάντηση στην ερώτηση: «Η αίσθησή μου είναι ότι η Κίνα δεν ενδιαφέρεται για το αν θα γίνει η συμφωνία. Ήταν περισσότερο μια συμβολική νίκη για την Κίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Κίνα εγκλωβίζει την Αφρική σε μια «παγίδα χρέους»

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Τα κρατικά κινεζικά Ταμεία κατέχουν πάνω από το 60% του χρέους σε 17 χώρες της ηπείρου

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οικονομία

7 στις 10 τράπεζες αυξάνουν τις ψηφιακές τους επενδύσεις το 2024

7 στις 10 τράπεζες αυξάνουν τις ψηφιακές τους επενδύσεις το 2024

Αύξηση των επενδύσεών τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ποσοστό έως και 10% εντός του 2024 σχεδιάζουν 7 στις 10 τράπεζες, παγκοσμίως

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron