Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Αύξηση 20% στον όγκο των ανέπαφων συναλλαγών στην Ελλάδα σε ένα χρόνο

Έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο πληρωμών βλέπουν οι Έλληνες καταναλωτές στις ανέπαφες συναλλαγές

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

«1 δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με Visa μέσα σε λιγότερο από ένα έτος.»
«1 δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με Visa μέσα σε λιγότερο από ένα έτος.»

Έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο πληρωμών βλέπουν οι Έλληνες καταναλωτές στις ανέπαφες συναλλαγές. Σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη στιγμή που τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση.

Πανευρωπαϊκά, το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 1 δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες συναλλαγές με Visa. Το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, καθώς τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε 29 χώρες της Ευρώπης, ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από το 80% των πληρωμών Visa στο κατάστημα να είναι γίνονται, πλέον, ανέπαφα. Από το 1 δισεκατομμύριο συναλλαγές, 400 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη, δεδομένης της ανακοίνωσης ότι το ανώτατο όριο για ανέπαφες συναλλαγές στη χώρα θα αυξηθεί στις 100 λίρες.

“Οι ανέπαφες συναλλαγές παραμένουν ένας από τους πιο ασφαλείς και εύκολους τρόπους για αγορές με Visa, μετά και την αύξηση του ορίου πέρσι, που φτάνει σε ορισμένες χώρες έως και 50%, καθώς και την ανακοίνωση ότι το ανώτατο όριο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί στις 100 λίρες”, αναφέρει η Visa.

 

 

Το μέλλον

Η στροφή προς τις ανέπαφες συναλλαγές κάθε άλλο παρά συγκυριακή δείχνει να είναι. “Η αύξηση των ανέπαφων πληρωμών αποτελεί βασική τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς είναι πλέον όχι μόνο ευκολία, αλλά και ανάγκη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους εμπόρους λιανικής πώλησης”, αναφέρει η Visa. Η έρευνα της εταιρείας δείχνει ότι τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών, παγκοσμίως, επιθυμούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο.

 

 

Σε άνοδο το e-commerce

Η δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται, επίσης, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πάνω από 15 χώρες παρουσιάζουν 40% ή υψηλότερη αύξηση στις συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα, οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 90% στο ίδιο διάστημα.

“Με πολλές επιχειρήσεις να λειτουργούν υπό περιορισμούς και να προσπαθούν να συμβαδίσουν με την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών, οι έμποροι ενεργοποιούνται όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο και αγκαλιάζουν τις ψηφιακές και ανέπαφες πληρωμές”, σημειώνει η Visa. “Οι ανέπαφες πληρωμές είναι δημοφιλείς, επειδή συνδυάζουν την ταχύτητα και την ευκολία με την ασφάλεια. Πράγματι, οι κάρτες, που προσφέρουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά απάτης μεταξύ όλων των μεθόδων πληρωμής, ενώ στις χώρες, όπου οι ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιούνται ευρέως, η απάτη στο σημείο πώλησης παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα”, υπογραμμίζει η κυρία Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Οι κρεμάλες του λαϊκισμού

Από: EBR

Ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, γραμματέας Σύνταξης της «Νέας Εστίας», φέρνει σε δημόσιο διάλογο το πιο σοβαρό πρόβλημα των φιλελεύθερων δημοκρατικών καθεστώτων και των νέων εχθρών τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01-02/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01-02/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα: Το Συμβούλιο δεν έκανε πίσω

Το προηγούμενο βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε μια προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την νομοθεσία για τον στόχο μιας ουδέτερης κλιματικά Ε.Ε. έως το 2050

Οικονομία

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Societe Generale: 10 ερωτήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό «μπόνους»

Με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή κοντά στο 1x, η ελληνική οικονομία είναι εκείνη στην οποία τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα πιάσουν περισσότερο «τόπο», δείχνει μελέτη της Societe Generale

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron