Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

1,5 δισ. downloads σε χρηματοοικονομικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα

Από το κινητό των καταναλωτών ανά τον κόσμο περνά, πλέον, ένα - όλο και μεγαλύτερο - τμήμα των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

«Αύξηση της τάξης του 34% σημείωσε, παγκοσμίως, η λήψη εφαρμογών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για κινητές συσκευές.»
«Αύξηση της τάξης του 34% σημείωσε, παγκοσμίως, η λήψη εφαρμογών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για κινητές συσκευές.»

Από το κινητό των καταναλωτών ανά τον κόσμο περνά, πλέον, ένα - όλο και μεγαλύτερο - τμήμα των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Σχεδόν ενάμισι δισεκατομμύριο λήψεις εφαρμογών για κινητά στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημειώθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2021.

Ο αριθμός αυτός συνιστά ρεκόρ και είναι αυξημένος κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε ακόμη και σε σύγκριση με πέρυσι, όταν, συγκρίνοντας το 1ο τρίμηνο των ετών 2020 και 2019, ο αριθμός των λήψεων των χρηματοπιστωτικών εφαρμογών είχε αυξηθεί “μόνο" κατά το ένα τέταρτο.

Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από δεδομένα των δύο κορυφαίων υπηρεσιών της αγοράς, του App Store και του Google Play, τα οποία αναλύθηκαν από την BCM Begin Capital Markets. Η εταιρεία διαπιστώνει ότι ο αριθμός των λήψεων χρηματοοικονομικών εφαρμογών στον συνολικό αριθμό λήψεων apps έχει, επίσης, αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο χρόνο.

Ενώ το 2019, το έτος πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, στο 1ο τρίμηνο της χρονιάς το ποσοστό των λήψεων χρηματοπιστωτικών εφαρμογών ήταν 2,52%, ένα χρόνο αργότερα έφτασε το 2,61%. Ωστόσο, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, το ποσοστό των λήψεων χρηματοπιστωτικών εφαρμογών σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των “κατεβασμένων” εφαρμογών ήταν ήδη 4,1%.

Ο ρόλος της πανδημίας

Η πανδημία έπαιξε κομβικό ρόλο στην τόνωση της ζήτησης για mobile εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. “Αποδίδουμε την αύξηση του γενικότερου ενδιαφέροντος του κοινού για τις χρηματοπιστωτικές εφαρμογές σε δύο βασικούς παράγοντες, οι οποίοι οφείλονται και οι δύο στις συνέπειες της πανδημίας”, σχολιάζει ο Tomas Kolomaznik, επικεφαλής αναλυτής στην BCM Begin Capital Markets.

Και εξηγεί: “Ο πρώτος παράγοντας είναι ότι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να διαχειρίζονται περισσότερα πράγματα από το σπίτι, όχι μόνο τις αγορές τους, αλλά και τις τραπεζικές υπηρεσίες και ειδικότερα τις πληρωμές”. Ο δεύτερος παράγοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, που εκδηλώθηκε με τη μορφή της ταχείας αύξησης του ενδιαφέροντος για επενδυτικές και εμπορικές εφαρμογές, ήταν ο περισσότερος χρόνος που περνούσαν οι άνθρωποι στο σπίτι διατηρώντας ή ακόμη και αυξάνοντας, το διαθέσιμο εισόδημά τους.

“Πιο απλά, αντί για ταξίδια και άλλες δραστηριότητες αναψυχής, οι άνθρωποι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση των ελεύθερων πόρων τους και άρχισαν να επενδύουν ενεργά”, καταλήγει ο Tomas Kolomaznik.

Πόσες ώρες αφιερώνουν

Συνολικά, το 2020, την πρώτη πανδημική χρονιά, τα downloads εφαρμογών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2019. Οι χρήστες εγκατέστησαν 4,6 δισεκατομμύρια εφαρμογές της συγκεκριμένης κατηγορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας App Annie. Αφιέρωσαν δε 16,3 δισεκατομμύρια ώρες εντός των συγκεκριμένων εφαρμογών, που συνιστά αύξηση κατά 45% έναντι του 2019.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τι μας έκανες, Μάργκαρετ

Από: EBR

Κάθε φορά που ένα νέο κύμα καύσωνα πέφτει επάνω στα κεφάλια μας και λογής περιβαλλοντολόγοι και "ειδικοί" για το κλίμα μας βοβαρδίζουν με προειδοποιήσεις επερχόμενων καταστροφών, σκέφτομαι το κακό που μας έκανε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Ευρώπη

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ευρώπη χάνει ... την μπάλα της τεχνητής νοημοσύνης

Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου … γέλιο

Οικονομία

Εκατομμυριούχοι στα χαρτιά: Η παγίδα της ελληνικής περιουσίας

Εκατομμυριούχοι στα χαρτιά: Η παγίδα της ελληνικής περιουσίας

Η χώρα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά την κατοχή αμοιβαίων, μετοχών και ομολόγων, σύμφωνα με την Global Wealth Report 2026 της UBS. Η μεγάλη ανισότητα στον πλούτο και οι κρίσιμες συγκρίσεις.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron