Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Το 80% των εταιρειών θεωρεί την αυτοματοποίηση «κλειδί για την post COVID-19 εποχή

Τον αυτοματισμό, την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή ασφάλεια βάζουν στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους για την post COVID-19 εποχή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

«Το 85% των επιχειρήσεων βασίζεται περισσότερο από ποτέ σε εξ’ αποστάσεως υποστήριξη πληροφορικής και σε λογισμικά ασφαλείας».
«Το 85% των επιχειρήσεων βασίζεται περισσότερο από ποτέ σε εξ’ αποστάσεως υποστήριξη πληροφορικής και σε λογισμικά ασφαλείας».

Τον αυτοματισμό, την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή ασφάλεια βάζουν στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους για την post COVID-19 εποχή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα χρόνο αφότου η πανδημία έπληξε σκληρά πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το 80% αυτών των εταιρειών θεωρεί την ικανότητα αυτοματοποίησης εργασιών και διαδικασιών ως το κλειδί για την επιβίωσή του στη μετά πανδημική εποχή.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το 75% των εταιρειών αύξησε για το 2021 τους προϋπολογισμούς τεχνολογίας του κατά περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Νέα έρευνα της Xerox (State and Fate of Small and Medium Business), που διεξήγαγε η Morning Consult, επιβεβαιώνει ότι η πανδημία έχει βάλει σε ψηφιακό fast forward τις μικρομεσαίες εταιρείες. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η σπουδή που δείχνουν οι επιχειρήσεις για τη θωράκισή τους σε επίπεδο ψηφιακής ασφάλειας

Σχεδόν οι 9 στις 10 θεωρούν ότι το λογισμικό ασφαλείας, που προστατεύει τα επιχειρηματικά στοιχεία και δεδομένα, αποτελεί τον πυρήνα της μακροβιότητάς του. Γι αυτό άλλωστε το 75% των εταιρειών απαντά πως αναβαθμίζει αυτή τη χρονιά τις τρέχουσες λύσεις ασφάλειας του.

Εξ αποστάσεως

Περίπου τα 2/3 των μικρομεσαίων εταιρειών (65%) θεωρούν την εξ’ αποστάσεως υποστήριξη ως ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο, με το 74% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να επενδύσει φέτος σε καλύτερες λύσεις εξ’ αποστάσεως υποστήριξης.

Εξάλλου, το 85% των επιχειρήσεων απαντά ότι βασίζεται περισσότερο από ποτέ σε τεχνολογίες επικοινωνιών, εξ’ αποστάσεως υποστήριξη πληροφορικής και σε λογισμικά ασφαλείας. Επίσης, ένα ποσοστό 82% των εταιρειών θεωρεί την ψηφιοποίηση των εγγράφων σημαντική για την επιβίωσή του στη νέα εποχή.

Στο μεταξύ, σε ποσοστό 75% οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απαντούν ότι πλέον βασίζεται περισσότερο στις τεχνολογίες ροής εργασιών συγκριτικά με ό,τι συνέβαινε με τις ρυθμίσεις και τις τεχνολογίες πριν από την πανδημία.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το 64% αναμένει ότι θα βγει από την πανδημία πιο ισχυρό. Το 81% δήλωσε ότι αναγνωρίζει πως η κρίση υγείας το έχει κάνει να εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία - και βλέπει σαφώς ότι η εξάρτηση συνεχίζεται προκειμένου να υποστηρίξει και να εξασφαλίσει ένα κατανεμημένο εργατικό δυναμικό.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το θεμέλιο λίθο της οικονομίας και είναι κρίσιμες για τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη. Χρειάζονται τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτές από ειδικούς υπηρεσιών και υποστήριξης που κατανοούν τις μοναδικές επιχειρηματικές ανάγκες» υποστηρίζει η σχετική μελέτη.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.200 υπευθύνων λήψης αποφάσεων από εταιρείες με 25 έως 1.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Ιουλία Τσέτη: Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Από: EBR

Η πανδημία -όσο οδυνηρή κι αν είναι- μας έδωσε μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και να στραφούμε στο μοντέλο “Big Pharma”

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορήθηκε για «καταστροφή των δασών» αφού δημοσίευσε τις προτάσεις της, καθώς αυτές δεν αποτρέπουν την καύση των δέντρων για παραγωγή ενέργειας

Οικονομία

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικότητα παρά την σφοδρότητα της πανδημίας επέδειξαν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron