Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Η Κίνα θα παραμείνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς 5G

Οι πωλήσεις 5G αποτελούν για το 2021 τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς smartphones

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

«Μέχρι το τέλος του 2022, οι συσκευές 5G θα αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ όλων των πωλήσεων smartphones.»
«Μέχρι το τέλος του 2022, οι συσκευές 5G θα αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ όλων των πωλήσεων smartphones.»

Οι πωλήσεις 5G αποτελούν για το 2021 τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Το 5G κυριαρχεί στην αγορά των smartphones, καθώς τόσο οι κατασκευαστές, όσο και τα κανάλια διανομής, εστιάζουν σε συσκευές 5G, που έχουν σημαντικά υψηλότερη μέση τιμή πώλησης από τις παλαιότερες συσκευές 4G.

Ο συνολικός όγκος των πωλήσεων 5G smartphones αναμένεται να αυξηθεί το 2021 σε 570 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένος κατά 123,4% σε σχέση με πέρυσι. Η Κίνα θα συνεχίσει να ηγείται της κούρσας, ελέγχοντας το 47,1% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς 5G, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν με 16%, την Ινδία με 6,1% και την Ιαπωνία με 4,1%.

Μέχρι το τέλος του 2022, οι συσκευές 5G θα αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ όλων των πωλήσεων smartphones με μερίδιο 54,1%.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των συσκευών 5G βρίσκονται και αυτές στο επίκεντρο της προσοχής της αγοράς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, η μέση τιμή πώλησης ενός smartphone 5G αναμένεται να διαμορφωθεί στα $634 το 2021, σταθερή δηλαδή στα επίπεδα του 2020, όταν κυμαινόταν στα $632.

Την ίδια στιγμή που το 5G βρίσκεται σε άνοδο, οι συσκευές 4G συνεχίζουν την πτωτική πορεία. Ενδεικτική είναι και η μαζική πτώση της μέσης τιμής πώλησης των 4G συσκευών. Η μέση τιμή πώλησης έχει μειωθεί στα $206, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 30% πτώση από πέρυσι ($277).

Παγκόσμια αγορά smartphones

Σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες αποστολές smartphones θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2021. Αν και η κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν έχει βελτιωθεί δραστικά, η αγορά smartphones έχει δείξει θετικά αποτελέσματα τα τελευταία τρίμηνα. Σύμφωνα με το “IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker”, οι αποστολές smartphones αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,4% το 2021, φτάνοντας τα 1,37 δισεκατομμύρια μονάδες. Η αγορά είχε αυξηθεί κατά 3,4% το 2022 και το 2023.

Η αύξηση 7,4% μπορεί να αποδοθεί σε μια υγιή αύξηση 13,8% των πωλήσεων συσκευών, που υποστηρίζουν λειτουργικό iOS, σε συνδυασμό με αύξηση 6,2% στις πωλήσεις συσκευών Android.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, για το 2021 οι μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, δηλαδή η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δυτική Ευρώπη, θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα το 2021, ενώ άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Ιαπωνία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα τροφοδοτήσουν την ανάκαμψη.

“Το 2020 η αγορά ήταν αμήχανη λόγω της πανδημίας, αλλά όλα τα κορυφαία brands υλοποίησαν κανονικά τα σχέδια παραγωγής τους, με κύρια διαφορά ότι το χρονοδιάγραμμα απομακρύνθηκε. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, όπου τα επίπεδα αποθέματος είναι πολύ πιο υγιή από άλλες κατηγορίες, όπως οι υπολογιστές. Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της ζήτησης των καταναλωτών στα πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματα των πωλήσεων”, τονίζει η IDC.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Ν.Δ. και η μεσότητα του Αριστοτέλη

Από: EBR

Την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ. την ξεκίνησε ο ιδρυτής της. Έτσι, η Ν.Δ. έγινε κόμμα συγκατοίκησης της παραδοσιακής Δεξιάς, των (κεντρώων) φιλελεύθερων και κάποιων ακροδεξιών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για μια νέα στρατηγική της ΕΕ για την Κίνα

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για μια νέα στρατηγική της ΕΕ για την Κίνα

Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να συζητά με την Κίνα για παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η υγεία, εκφράζοντας ανησυχίες για συστημικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οικονομία

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Η ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου για το κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια έρχεται κάπως όψιμα, με δεδομένο ότι εγκαίρως, εδώ και καιρό, έχουμε αναφερθεί στο ράλι τιμών σε βασικά αγαθά, όπως σιτάρι, πετρέλαιο, φρούτα, πρόβειο γάλα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron