Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia 2021

Μια πολύ πετυχημένη πρωτοβουλία της ελληνικής βιομηχανίας ειδών διατροφής, προωθητική των νέων ιδεών μιας νέας γενιάς που ξεχωρίζει

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Από το 2011 μέχρι σήμερα, 546 Φοιτητές από 15 Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό.
Από το 2011 μέχρι σήμερα, 546 Φοιτητές από 15 Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό.

Με μεγάλη επιτυχία,οπως κάθε χρόνο εξάλλου,πραγματοποιηθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ο 11ος Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2021, ο οποίος αποτελεί μιά απο τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων{ΣΕΒΤ} Πρόκειται δε, για εναν διαγωνισμό,που μετράει ήδη 4 σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις καθώς και πολλές επιτυχημένες ιστορίες νέων προϊόντων, που βρήκαν τον δρόμο τους για την αγορά.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, 546 Φοιτητές από 15 Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό δημιουργώντας και προσφέροντας στη Βιομηχανία Τροφίμων περισσότερες από 100 προτάσεις καινοτόμων προϊόντων διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και της απαραίτητης κοινωνικής ευθύνης.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, ο Διαγωνισμός διεξήχθη με φυσική παρουσία μόνο των διαγωνιζόμενων ομάδων και της Εθνικής Κριτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η Τελετή Βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming. Οι συμμετέχουσες ομάδες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα και συναγωνίστηκαν με αξιοθαύμαστο πάθος! Νικητές αναδείχθηκαν η καινοτομία και η νέα γενιά, που άφησε για μια ακόμη φορά το στίγμα της, αναπτύσσοντας πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής.

Μετά από μία δύσκολη διαδικασία επιλογής, στην τελική φάση του Διαγωνισμού έφτασαν 10 ομάδες φοιτητών, οι οποίες παρουσίασαν με πραγματικό επαγγελματισμό τα προϊόντα τους στην Εθνική Κριτική Επιτροπή.

Το 1ο βραβείο κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Σχολή Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Nutri Salad Bars, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, που προσφέρει μια νέα γευστική εμπειρία. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν OLIVENA, vegan προϊόν βρώμης & πρωτεΐνης αρακά, το οποίο συνοδεύεται από ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, για το προϊόν MυροβλήΤeas, έναν καινοτόμο κύβο βιολογικών βοτάνων και μελιού, που διαλύεται εύκολα στο νερό για παραγωγή ροφήματος.

Τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Τεχνολογίας, για το προϊόν Softies Homestyle Snack, αλμυρά γεμιστά pillows χωρίς γλουτένη, με φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τέλος, τιμητική διάκριση για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για το προϊόν Feel Your Oats, βιολογικό vegan σνακ προζυμιού βρώμης, με φυτικές ίνες, β-γλυκάνη, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά.

Κατά την τελετή βράβευσης, ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, τόνισε την ανάγκη προώθησης της Έρευνας & Καινοτομίας και της διασύνδεσης της Ακαδημαϊκής/Ερευνητικής Κοινότητας με τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και της γνώσης. «Ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA αποτελεί μία ευκαιρία για τη νέα γενιά, να αναδείξει τις καινοτόμες ιδέες της και για την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων να αξιοποιήσει αυτές τις ιδέες μελλοντικά».τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων (υπεύθυνος για την Έρευνα & Καινοτομία), κ. Χ. Δήμας, ο οποίος αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του Διαγωνισμού και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, η Πολιτεία έχει ως προτεραιότητά της την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης όλων των κλάδων, και των τροφίμων, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία. Επίσης αναφέρθηκε στη νέα γενιά, η οποία αποδεικνύει ότι έχει ρεαλιστικές ιδέες και μπορεί να πετύχει στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Είναι σαφές λοιπόν,οτι η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει σταθερά να αναδεικνύει και να αξιοποιεί τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς, που ξεχωρίζει στο νέο περιβάλλον των κοινωνιών της γνώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Δημοκρατία και ειρήνη

Από: EBR

Γρίφος η μελλοντική συμπεριφορά της Άγκυρας, στα ελληνοτουρκικό δρώμενα

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για μια οδηγία που θα εγγυάται σε όλους τους εργαζομένους στην ΕΕ έναν δίκαιο και επαρκή κατώτατο μισθό

Οικονομία

Μαρία Δαμανάκη: Πυρηνική ενέργεια, ολική επαναφορά;

Μαρία Δαμανάκη: Πυρηνική ενέργεια, ολική επαναφορά;

Οι ενεργειακές ανάγκες της ανθρωπότητας αυξάνονται συνεχώς.Περίπου 80% της ενέργειας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα, με προφανείς συνέπειες στη γιγάντωση της κλιματικής κρίσης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron