Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

10 εκατ. νέοι χρήστες κινητού τον μήνα τον τελευταίο έναν χρόνο

Πιο απαραίτητο από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία έγινε τον τελευταίο έναν χρόνο το κινητό τηλέφωνο, με την πανδημία να παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της κατοχής κινητών

Από: EBR - Δημοσίευση: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

«Περισσότεροι από 117 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν κινητό για πρώτη φορά στη ζωή τους τον τελευταίο έναν χρόνο.»
«Περισσότεροι από 117 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν κινητό για πρώτη φορά στη ζωή τους τον τελευταίο έναν χρόνο.»

της Νατάσας Φραγκούλη

Πιο απαραίτητο από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία έγινε τον τελευταίο έναν χρόνο το κινητό τηλέφωνο, με την πανδημία να παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της κατοχής κινητών. Είναι ενδιαφέρον ότι το τελευταίο έτος (Ιούλιος 2020 - Ιούλιος 2021) περισσότεροι από 117 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν κινητό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση προστίθεντο παγκοσμίως 10 εκατ. νέοι χρήστες κινητού τηλεφώνου. Πλέον, σήμερα 5,27 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ήτοι το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται σε 7,87 δισ., έχουν τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο. Ο αριθμός των χρηστών κινητού αυξήθηκε κατά 2,3% μέσα σε έναν χρόνο.

“Αν και ο COVID-19 προκάλεσε τη χειρότερη συρρίκνωση της αγοράς smartphone στην ιστορία, ο συνολικός αριθμός χρηστών κινητών τηλεφώνων συνεχίζει να αυξάνεται. Μάλιστα, η τάση αυτή δεν δείχνει να ανακόπτεται σύντομα”, τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης “Digital 2021 Global Statshot Report”, που επεξεργάστηκαν οι “Hootsuite” και “We Are Social”.

Η Ευρώπη φαίνεται ότι κρατά τα παγκόσμια σκήπτρα στην κατοχή κινητού τηλεφώνου, αφού ποσοστό 86% του πληθυσμού της περιοχής χρησιμοποιεί σήμερα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, μέχρι το 2025, το ποσοστό διείσδυσης των κινητών στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αυξηθεί στο 87%.

Οι πιο φανατικοί χρήστες

Η Βόρεια Αμερική είναι η περιοχή του πλανήτη με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κατοχής κινητού τηλεφώνου, καθώς το 85% των πολιτών είναι χρήστες κινητών. Ακολουθεί η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού με ποσοστό διείσδυσης 58% (σ.σ. ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν).

Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων φτάνει στο 83%, ενώ σε μία τετραετία το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέλθει σε 85%.

Το πολυεργαλείο smartphone

Οι χρήστες κινητών ανά τον κόσμο δεν αρκούνται – προφανώς - πλέον στα συμβατικά τηλέφωνα, αλλά στρέφονται μαζικά στην αγορά ενός smartphone. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έκθεσης, στα τέλη Ιουλίου του 2021 υπήρχαν παγκοσμίως 6,4 δισ. συσκευές smartphone και μόλις 1,39 δισ. συσκευές παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι κάτοχοι κινητών χρησιμοποιούν τα smartphones τους, κυρίως, για να σερφάρουν στο Διαδίκτυο. Στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους 4,8 δισ. άνθρωποι ανά τον κόσμο, δηλαδή το 61% του παγκόσμιου πληθυσμού, ήταν χρήστες του Διαδικτύου.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο 257 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το Internet.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Ν.Δ. και η μεσότητα του Αριστοτέλη

Από: EBR

Την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ. την ξεκίνησε ο ιδρυτής της. Έτσι, η Ν.Δ. έγινε κόμμα συγκατοίκησης της παραδοσιακής Δεξιάς, των (κεντρώων) φιλελεύθερων και κάποιων ακροδεξιών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για μια νέα στρατηγική της ΕΕ για την Κίνα

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το όραμά του για μια νέα στρατηγική της ΕΕ για την Κίνα

Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να συζητά με την Κίνα για παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η υγεία, εκφράζοντας ανησυχίες για συστημικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οικονομία

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Η ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου για το κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια έρχεται κάπως όψιμα, με δεδομένο ότι εγκαίρως, εδώ και καιρό, έχουμε αναφερθεί στο ράλι τιμών σε βασικά αγαθά, όπως σιτάρι, πετρέλαιο, φρούτα, πρόβειο γάλα

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron