Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Αναστάσιος Μάττιος: Ένας οραματιστής πλοίαρχος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας λαμπρός πλοίαρχος, ο Αναστάσιος Μάττιος

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Γεννημένος στην Κέρκυρα, ο αποβιώσας είχε τεράστια εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση κρουαζιεροπλοίων, όπου και είχε θητεύσει πολλά χρόνια.
Γεννημένος στην Κέρκυρα, ο αποβιώσας είχε τεράστια εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση κρουαζιεροπλοίων, όπου και είχε θητεύσει πολλά χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας λαμπρός πλοίαρχος, ο Αναστάσιος Μάττιος. Γεννημένος στην Κέρκυρα, ο αποβιώσας είχε τεράστια εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση κρουαζιεροπλοίων, όπου και είχε θητεύσει πολλά χρόνια.

Εξάλλου τις γνώσεις και ικανότητες του στον τομέα αυτόν, επί μία τριετία στη δεκαετία του 1990 είχε μεταφέρει και στη Γκάνα της Αφρικής, γνωστή παλαιότερα ως Χρυσή Ακτή.

Άνθρωπος ήρεμος και δημιουργικός ο Αναστάσιος Μάττιος, πίστευε στον αναπτυξιακό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας, όχι μόνον στην ελληνική οικονομία αλλά και στην καίρια γεωπολιτική της διάσταση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ήταν έτσι από τους ανθρώπους που πιστεύαν ότι μια χώρα που έχει ισχυρή ναυτική παράδοση και παρουσία διεθνώς, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αυξάνουν την ισχύ της. Από την άποψη αυτή, ο Έλληνας πλοίαρχος, τα τελευταία χρόνια, με θλίψη του έβλεπε την εγκατάλειψη της ναυτικής παιδείας στην Ελλάδα, που είναι η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο.

Απόφοιτος της περιώνυμης Ναυτικής Σχολής Ύδρας, ο Αναστάσιος Μάττιος, θεωρούσε ότι ήταν παράλογο η ναυτική παιδεία να παραπαίει σε μια χώρα όπου ναυτιλία και τουρισμός αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της (ΑΕΠ) και άρα συνιστούν αποφασιστική πλουτοπαραγωγική πηγή.

Δύο σημαντικές προτάσεις του έτσι, στον τομέα αυτό, στα μέσα της δεκαετίας του 1980,είχαν κατατεθεί στους αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας, αλλά ποτέ δεν έγιναν αντικείμενο σοβαρής συζήτησης, προς μεγάλη απογοήτευση του αποβιώσαντος.

Πάντως τα τέκνα του Μαριλένα και Γεράσιμος, φαίνεται να ακολουθούν λαμπρές διεθνείς σταδιοδρομίες που επιβεβαιώνουν μια γόνιμη οικογενειακή παράδοση.

Ο ιστότοπος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στη σύζυγο Ουρανία, τα τέκνα και τα εγγόνια του εκλιπόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Πωλείται… Πρόεδρος!

Από: EBR

Στις ΗΠΑ, είθισται, οι Αντιπρόεδροι να διαδέχονται τους απερχόμενους Προέδρους αν νικήσει στις εκλογές το Κόμμα τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) και η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) ενέκριναν σχέδιο διαπραγματευτικής εντολής για τους πρώτους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Οικονομία

Γιάννης Παράσχης (ΣΕΤΕ): Οι πέντε πυλώνες για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Γιάννης Παράσχης (ΣΕΤΕ): Οι πέντε πυλώνες για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2023 θα καταφέρει να υπερβεί τα επίπεδα του 2019, έτους-ρεκόρ για τις επιδόσεις του κλάδου, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron