Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

Το έλλειμμα ασφαλιστικής κάλυψης διευρύνεται συνεχώς λόγω της αστικοποίησης, της συσσώρευσης και συγκέντρωσης αξιών, καθώς και της παρούσας κλιματικής αλλαγής.

Κλιματική αλλαγή και ασφάλιση φυσικών καταστροφών

Από: EBR | Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Τα τελευταία 40 χρόνια οι ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν στα 4. τρισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 2,9 τρισ. προκλήθηκαν από κινδύνους που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή

«Από το σίδηρο και τα τούβλα μέχρι τα χρώματα, τα αλουμίνια, τα θερμαντικά και την ξυλεία παρατηρείται κατακόρυφη άνοδος του κόστος αγοράς, η οποία εκτροχιάζει τους αρχικούς προϋπολογισμούς κατασκευαστών και ιδιωτών.»

Ακίνητα – Σήμα κινδύνου εκπέμπει και η οικοδομή

Από: EBR | Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Η μεγάλη αύξηση του κόστους κατασκευής εκτροχιάζει τους προϋπολογισμούς

Η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία και το κατάλληλο εργαλείο για να οδηγηθεί σε έναν κύκλο ταχείας και διατηρήσιμης ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση των επενδύσεων, βελτίωση της παραγωγικότητας, ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Οι νέες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας

Από: EBR | Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Σε λίγους μήνες συμπληρώνουμε 2 χρόνια από το ξέσπασμα της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών, της πανδημίας του COVID-19, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση, με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία

Τα διδάγματα από την υπόθεση Evergrande και το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο κίνδυνος ύφεσης στην κινεζική οικονομία και η ανάγκη για νέους αναπτυξιακούς «οδηγούς».

Οι πραγματικοί κίνδυνοι από την κινεζική φούσκα στο real estate

Από: EBR | Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Πόσο σοβαρή απειλή μπορεί να γίνουν για την κινεζική οικονομία οι δυσκολίες της Evergrande, της πιο χρεωμένης εταιρείας ακινήτων του κόσμου, και τώρα και της Fantasia;

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκδήλωση «Ring the Bell for Financial Literacy«, που πραγματοποίησε το ΧΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή.

Σταϊκούρας – Στόχος μας η βελτίωση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

Από: EBR | Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

«Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο αισιοδοξίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που πηγάζει από τα απτά αποτελέσματα των ορθών πολιτικών που έχουν υλοποιηθεί στον τομέα της οικονομίας, αλλά από τη συνολική κυβερνητική στρατηγική»

«Μικρή υποχώρηση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού τον Σεπτέμβριο.»

Επιδεινώθηκε ελαφρά το κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής

Από: EBR | Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Μικρή υποχώρηση παρουσίασε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2021

«Η πορεία των ξενοδοχείων που βρίσκονται στις πόλεις εξαρτάται άρρηκτα από την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών, του city break και του συνεδριακού τουρισμού. Τα εταιρικά ταξίδια και τα συνέδρια αποτελούν ακόμη ένα ερωτηματικό, ωστόσο, ζήτηση φαίνεται ότι υπάρχει και καταγράφουμε μια σταδιακή ανάκαμψη».

Για... βαρυχειμωνιά ετοιμάζονται τα ξενοδοχεία πόλης

Από: EBR | Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Παρά τα θετικά μηνύματα από την καλοκαιρινή σεζόν οι μονάδες 12μηνης λειτουργίας δεν μπορούν να σηκώσουν... κεφάλι. Η συρρίκνωση των επαγγελματικών ταξιδιών και των συνεδρίων. Τα νέα δεδομένα από τον τουρισμό city break

Η φετινή τρίτη έκδοση της έρευνας της ΕΥ Attractiveness Survey Ελλάδα εξετάζει την εικόνα της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού ενώ, συγχρόνως, αναλύει πώς οι ισχυρές τάσεις που μετασχηματίζουν σήμερα την παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν την ελκυστικότητά της.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να γίνει μαγνήτης ξένων επενδύσεων

Από: EBR | Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Οι ισχυρές τάσεις που μετασχηματίζουν την παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας. Τα συμπεράσματα της έρευνας της ΕΥ «Attractiveness Survey» για την Ελλάδα

Ο «ήπιος στασιμοπληθωρισμός» χαρακτηρίζεται κατά τον κ. Ρουμπινί από σημαντικά πιο αργή ανάπτυξη σε σχέση με το πρώτο μισό του 2021 και από την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από το επίπεδο του 2%, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της μετάλλαξης Δέλτα, των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και των ελλείψεων αγαθών και εργατικού δυναμικού.

Ρουμπινί: Τέσσερα σενάρια για την παγκόσμια οικονομία

Από: EBR | Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του «Dr Doom» για την επόμενη ημέρα. Ο κίνδυνος της «υπερθέρμανσης» και το δίλημμα των κεντρικών τραπεζών. Πώς θα επηρεαστούν μετοχές και ομόλογα ανάλογα με το σενάριο που θα επιβεβαιωθεί

Η BAT Hellas προχωράει στην επέκταση των προϊόντων της με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε όλη την Ελλάδα, προσθέτοντας και νέες επιλογές που βασίζονται στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία.

British American Tobacco Hellas: Ενίσχυση επενδύσεων στην Ελλάδα με αιχμή την τεχνολογία και νέες θέσεις εργασίας

Από: EBR | Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

Σημαντικές περαιτέρω επενδύσεις στο λιανεμπόριο και δημιουργία 200 νέων θέσεων γύρω από την προηγμένη τεχνολογία και την επιστήμη από την ΒΑΤ στην Ελλάδα

«Η Πολιτεία από το 2019 και μετά έχει θεσπίσει μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας και τη συνακόλουθη αύξηση των επενδύσεων στον τομές αυτό.»

H αγορά ακινήτων μετά από τα νέα μέτρα για την οικονομία που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης με κάποιους ρυθμούς που αναμένονται ισχυροί, αλλά μένει να αποδειχθούν

 «Εφόσον τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν πραγματικά τη βούληση, υπάρχουν τρόποι για να γίνουν αληθινοί σύμμαχοι στον αγώνα των ΜμΕ για επιβίωση και ανάπτυξη.»

Οι τράπεζες και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η ευελιξία είναι το «κλειδί» για να γίνουν οι τράπεζες σύμμαχοι των ΜμΕ στον αγώνα τους για επιβίωση

«Στην Ελλάδα του 20ου αιώνα, υπήρξαν ελάχιστες Ελληνικές επιχειρήσεις στις οποίες η διεύθυνση να πέρασε έξω απ’ την οικογένεια, σε διευθυντές καριέρας.»

Ήθελε να έχει βιομηχανία η Ελλάδα

Από: EBR | Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η γνώση του παρελθόντος θα μπορούσε να βοηθήσει την οικοδόμηση του μέλλοντος

«Στα οικονομικά, όταν υπάρχουν διαφορετικές υποθέσεις για την αιτία ενός φαινομένου, ελέγχουμε τις εναλλακτικές υποθέσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία.»

Ο πληθωρισμός και ο κίνδυνος της αυτοεκπληρούμενης προφητείας

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και ευρύτερα, αναδεικνύουν δύο τάσεις

«Οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΙΤ, παγκοσμίως, θα είναι φέτος αυξημένες κατά 8% έναντι του 2020.»

Οι μικρομεσαίες εταιρείες θα δαπανήσουν $1,3 τρισ. για την τεχνολογία το 2021

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σε ρυθμούς ψηφιακού fast forward έχει θέσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, η πανδημική κρίση

«Πώς θα λαμβάνουν χαμηλότοκη χρηματοδότηση επενδύσεις εταιρειών που συγχωνεύονται ή συνάπτουν μακροχρόνιες συνεργασίες. Οι προϋποθέσεις και το δέλεαρ του χαμηλού επιτοκίου. Έρχεται σχέδιο νόμου για πρόσθετα κίνητρα.»

Τα κίνητρα του Ταμείου Ανάκαμψης για εξαγορές και συγχωνεύσεις

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ως μοναδική ευκαιρία επίτευξης σοβαρών οικονομιών κλίμακος και εκσυγχρονισμού παραγωγικών στοιχείων χαρακτηρίζουν τραπεζικά στελέχη και ελεγκτικές εταιρείες τα κίνητρα συγχωνεύσεων/εξαγορών/μακροχρόνιων συνεργασιών, που παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)

«Για την καταξίωση του νέου θεσμού της κεφαλαιοποίησης των Επικουρικών Συντάξεων, θα πρέπει να δοθεί ύψιστη σημασία στην οργάνωση και λειτουργία του νέου Ταμείου.»

Η κεφαλαιοποίηση των επικουρικών συντάξεων

Από: EBR | Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Eνώ οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες ανέπτυξαν κεφαλαιοποιητικά συστήματα συντάξεων στην περίοδο 1975 1995, στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης η Κυρίαρχη αριστερή ατζέντα της πολιτικής είχε αποβάλει τη λέξη «Κεφάλαιο»

Η χρηματοδότηση και τελική δαπάνη την περίοδο 2021-2026 θα φθάσει από το Ταμείο Ανάκαμψης ως τα 60 δισ. ευρώ (€18 δισ. επιχορηγήσεις και €13 δισ. δάνεια, ενώ έως €29 δισ. αφορούν ιδιωτικά κεφάλαια και τραπεζικά δάνεια), ενώ 41 δισ. αναμένονται μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Η «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας

Από: EBR | Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΑΕΠ ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα – Σε πολυετή ανοδικό κύκλο η χώρα, καθώς οι ετήσιες χρηματοδοτικές ροές θα είναι τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη 20ετία

«Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα χτυπά καίρια, και παρατεταμένα πια, την αγορά και τη βιομηχανία, με το πιο σκληρό της αποτύπωμα να καταγράφεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τροφοδοτεί σπιράλ πληθωρισμού άγνωστης διάρκειας και έντασης.»

Μεγάλες ελλείψεις σε πρώτες ύλες

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: «Αγριεύει» η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα

«Η Γαλλία εξελίσσεται σε βασικό παίκτη, καταλαμβάνοντας υψηλότερη θέση στην κορυφαία πεντάδα, ενώ νέες χώρες που μέχρι πρότινος είχαν σχετικά μικρή συμμετοχή, όπως η Νότια Κορέα, εισέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο.»

Πόσο άλλαξε η πανδημία το top20 των εξαγωγικών αγορών της Ελλάδας

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Πηγή προβληματισμού και ανησυχίας η άνοδος των διεθνών τιμών των πρώτων υλών, αλλά και οι αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα με τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταφορές εμπορευμάτων λένε οι εξαγωγείς

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Δημοκρατία και ειρήνη

Από: EBR

Γρίφος η μελλοντική συμπεριφορά της Άγκυρας, στα ελληνοτουρκικό δρώμενα

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για μια οδηγία που θα εγγυάται σε όλους τους εργαζομένους στην ΕΕ έναν δίκαιο και επαρκή κατώτατο μισθό

Οικονομία

Μαρία Δαμανάκη: Πυρηνική ενέργεια, ολική επαναφορά;

Μαρία Δαμανάκη: Πυρηνική ενέργεια, ολική επαναφορά;

Οι ενεργειακές ανάγκες της ανθρωπότητας αυξάνονται συνεχώς.Περίπου 80% της ενέργειας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα, με προφανείς συνέπειες στη γιγάντωση της κλιματικής κρίσης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron