Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Η ίδια η Ουκρανία απευθύνει έκκληση για περισσότερα όπλα τώρα που ο Πούτιν έχει επιστρατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες για τη μάχη.

Πούτιν: Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ θα «κάτσουν στα αυγά τους» και μετά την επιστράτευση – Η διαμάχη Γαλλίας και Γερμανίας

Από: EBR | Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη στην απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να ενισχύσει τις δυνάμεις του στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας με τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε;

Προς αυτήν την κατεύθυνση, κοινή άποψη ήταν ότι η ευφυής γεωργία - που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το internet of things και τα big data analytics - μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Tην τεχνολογία επιστρατεύει η Ευρώπη στη μάχη για την επισιτιστική ασφάλεια

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022

Την τεχνολογία και τις καινοτόμες εφαρμογές της, ενεργοποιεί εντατικά στη μάχη για την εξασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας η Ευρώπη

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, τα κράτη μέλη σημείωσαν πρόοδο στις προσπάθειές τους για ψηφιοποίηση, η κάλυψη ωστόσο των κενών στις ψηφιακές δεξιότητες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜΜΕ και την ανάπτυξη προηγμένων δικτύων 5G εξακολουθεί να τους προξενεί δυσκολίες.

Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2022

Από: EBR | Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022

Παρά τη συνολική πρόοδο, οι ψηφιακές δεξιότητες, οι ΜΜΕ και τα δίκτυα 5G υστερούν

Ο ρωσικός όμιλος φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι θα μειώσει περαιτέρω τις παραδόσεις μέσω του Nord Stream 1, του κύριου αγωγού προς την Ευρώπη.

Ένα σχέδιο εξοικονόμησης φυσικού αερίου και η διχασμένη ΕΕ

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022

Η ΕΕ στοχεύει σε μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ντράγκι ανέλαβε να καθοδηγήσει την Ιταλία μέσω της πανδημίας covid και της οικονομικής ανάκαμψης που ενισχύθηκε από ένα μεγάλο πακέτο της ΕΕ υπό την προϋπόθεση σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Η παραίτηση του Ντράγκι

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022

Ο τεχνοκράτης Μάριο Ντράγκι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Ιταλίας, ενάμιση χρόνο αφότου διορίστηκε ως μη εκλεγμένος επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας

«Η φιλοδοξία να μειωθούν οι εκπομπές κατά 55% έως το 2030 εξακολουθεί να ισχύει, αλλά το αν τα κράτη μέλη θα επιτύχουν πράγματι αυτόν τον στόχο δεν είναι βέβαιο».

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να παίρνει αναβολή

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022

«Η μισή ανθρωπότητα βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη. Καμία χώρα δεν ξεφεύγει. Ωστόσο, παραμένουμε εθισμένοι στα ορυκτά καύσιμα»

Χωρίς την κάλυψη Ντράγκι, το ιταλικό χρέος, ήδη υπό πίεση λόγω της ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων, θα καθίσταται ολοένα πιο δύσκολο στην εξυπηρέτησή του.

Η παραίτηση Ντράγκι βλάπτει την Ιταλία και το ευρώ

Από: EBR | Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022

Η πολιτική κρίση στην Ιταλία συμβαίνει σε μια τρομακτική εποχή

Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων στον κόσμο και ήταν οι πιο δραστήριοι μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου, ακόμη και πριν από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Zelensky προσπαθεί να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προσπαθεί να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη κατά των θαλάσσιων εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, ιδίως των ελληνικών δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν μεγάλο μέρος του

«Η έκθεση δείχνει ότι οι νέοι ήταν ανάμεσα στις ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από την απώλεια θέσεων εργασίας κατά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19».

Έκθεση της Επιτροπής δείχνει ότι η απώλεια θέσεων εργασίας λόγω του οικονομικού αντίκτυπου της COVID-19 έπληξε περισσότερο τους νέους

Από: EBR | Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022

Σήμερα η Επιτροπή δημοσίευσε την επισκόπηση του 2022 σχετικά με την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη (ESDE)

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, η ΕΚΤ δημοσίευσε τα αποτελέσματα του bottom-up «2022 climate risk stress test». Τα αποτελέσματα αποτελούν μία από τις σημαντικές παραδόσεις στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ για την περίοδο 2022-24 και ακολουθούν τα «top-down» τεστ αντοχής για τον κλιματικό κίνδυνο.

Τι πρέπει να αποκομίσουν οι ρυθμιστικές αρχές από το «τεστ αντοχής για το κλίμα» της ΕΚΤ

Από: EBR | Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τους περιορισμούς του τεστ αντοχής για το κλίμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και να προσέχουν το σενάριο «too-big-to-fail» μόλις αρχίσουν να υλοποιούνται οι κλιματικοί κίνδυνοι

 Σύμφωνα με την έκθεση επιδόσεων της Ε.Ε. στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ε.Ε. αντιπροσωπεύει περίπου το 18% των παγκόσμιων επενδύσεων Ε&Α και το 21% των κορυφαίων επιστημονικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.

Μόνο 1 στις 5 επενδύσεις Ε&Α γίνεται στην Ευρώπη

Από: EBR | Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022

Ισχυρός παράγοντας στην παγκόσμια παραγωγή καινοτομίας παραμένει η Ευρώπη, η οποία, ωστόσο, υπολείπεται των διεθνών ανταγωνιστών της σε τομείς, όπως η Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α)

Η έξοδος από τις σημερινές κρίσεις θα απαιτήσει μεγάλη αυτοεξέταση, μεταρρυθμίσεις και εφευρετικότητα. Η πολεμική στάση θα είναι κενή αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την Ευρώπη.

Η γεωπολιτική στροφή της Ευρώπης απαιτεί μια δημοκρατική επανεκκίνηση

Από: EBR | Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

«Η Ευρώπη θα σφυρηλατηθεί μέσα στην κρίση» πρέπει να είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη φράση του Jean Monnet σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

«Η έκθεση επιδόσεων στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας για το 2022 δείχνει πώς η έρευνα και η καινοτομία είναι καίριας σημασίας για την οικοδόμηση του βιώσιμου και ανθεκτικού μέλλοντος που χρειάζεται η Ευρώπη....».

Νέα έκθεση επιδόσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας: οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος σε αβέβαιους καιρούς

Από: EBR | Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την έκδοση για το 2022 της έκθεσης επιδόσεων στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, στην οποία αναλύονται οι επιδόσεις της ΕΕ στον τομέα της καινοτομίας σε παγκόσμιο πλαίσιο

«Η εξαφάνιση ενός ευρωπαϊκού κράτους θα απειλούσε την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων, για να μην αναφερθούμε στην υπονόμευση της διεθνούς σταθερότητας και το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας σε άλλα ζητήματα».

Η μοίρα της Ευρώπης και η επιβίωση της Ουκρανίας

Από: EBR | Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Σήμερα, είναι αδιανόητο το σενάριο που θέλει την ΕΕ να αποδέχεται τον διαμελισμό και την εξαφάνιση της Ουκρανίας

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιτάχυνση των δύο μεταβάσεων, η έκθεση προσδιορίζει δέκα βασικούς τομείς δράσης με στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και της συνοχής μεταξύ των κλιματικών και των ψηφιακών φιλοδοξιών μας.

Έκθεση στρατηγικής ανάλυσης προοπτικών 2022: Διασύνδεση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την έκθεση στρατηγικής ανάλυσης προοπτικών 2022 με τίτλο «Διασύνδεση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο»

«Παρόλο που το καλοκαίρι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει για τα καλά, πρέπει με σοβαρότητα να προετοιμαστούμε για έναν σκληρό χειμώνα».

Ο χειμώνας δεν είναι μακριά

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Υπάρχει μια επίμονη άρνηση της σοβαρότητας της ενεργειακής κρίσης, ιδίως μεταξύ των ηγετών της Δύσης

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο εκκινεί μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου. Θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής του G7 στη Γερμανία και μια Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου.

Γιατί η ΕΕ πρέπει να ανοίξει την πόρτα της στην Ουκρανία

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Η απόφαση που καλείται να λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23-24 Ιουνίου μετά τη σύσταση της Κομισιόν να χορηγήσει στην Ουκρανία και στη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας, σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για την ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός Ταμείου ειδικού για τη ναυτιλία, λαμβάνοντας υπόψη τις σύνθετες απαιτήσεις για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού τομέα.

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει»

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει την θέση που υιοθέτησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και καθιστά σαφές ότι και στη ναυτιλία ισχύει η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει»

Θα επωφεληθούν 206 εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους σε επιχειρήσεις κατασκευής οικιακών συσκευών λόγω πρόσφατων προβλημάτων και κρίσεων.

Ευρωπαϊκή βοήθεια για ανέργους - 1,5 εκ. ευρώ για απολυμένους στην Αττική

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Το EK ενέκρινε την Πέμπτη σχεδόν 20 εκ. ευρώ συνολικά σε ευρωπαϊκή βοήθεια για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους σε Ελλάδα και Γαλλία

Το υπολογιστικό νέφος αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας και της συνδημιουργίας μεταξύ του πολιτιστικού, του δημιουργικού και του τεχνολογικού τομέα.

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης ανεβαίνει στο Cloud

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Τις δυνάμεις της για τη δημιουργία ενός συνεργατικού cloud για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, το οποίο θα συμβάλει στη διαφύλαξη των θησαυρών του πολιτισμού μέσω ψηφιακής υποδομής, ενώνει η Ευρώπη

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Αναγκαία αισιόδοξη κοινωνική δυναμική

Από: EBR

Η πραγματικότητα και η προοπτική της δεν προκαλούν αισιοδοξία για το μέλλον στους πολίτες, όταν προσεγγίζουν την δυναμική, που βιώνουν καθημερινά στην κοινωνία αναφοράς τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Δύο εμβληματικές Οδηγίες για την κυβερνοασφάλεια θέτει σε ισχύ η Ευρώπη

Δύο εμβληματικές Οδηγίες για την κυβερνοασφάλεια θέτει σε ισχύ η Ευρώπη

Ένα ακόμη πιο ισχυρό δίχτυ κυβερνοασφάλειας επιχειρεί να δημιουργήσει πέριξ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών, η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Σταϊκούρας για Fitch: 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε 3,5 χρόνια

Σταϊκούρας για Fitch: 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε 3,5 χρόνια

Ένα «σκαλοπάτι» πριν την επενδυτική βαθμίδα τοποθετεί την Ελλάδα ο οίκος Fitch με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ΒΒ+, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron