Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

ΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ, ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ

του Στέλιου Σταυρίδη * Ο βασιλικός γάμος, αυτή η τόσο όμορφα στημένη τελετή, που παρακολούθησαν περί τα 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 184 χώρες, έφερε έσοδα στην Βρετανία και τους Βρετανούς, πάνω από 1 δις ευρώ μέσα σε 3-4 ημέρες ! Από τα έσοδα αυτά, τα μισά, δ

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

του Στέλιου Σταυρίδη *

Ο βασιλικός γάμος, αυτή η τόσο όμορφα στημένη τελετή, που παρακολούθησαν περί τα 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 184 χώρες, έφερε έσοδα στην Βρετανία και τους Βρετανούς, πάνω από 1 δις ευρώ μέσα σε 3-4 ημέρες !

Από τα έσοδα αυτά, τα μισά, δηλαδή 500 εκ. ευρώ, εισέπραξε το κράτος υπό μορφήν άμεσων και έμμεσων φόρων. Και ως γνωστόν, τα έσοδα σε ευνομούμενα κράτη διατίθενται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στην υγεία, την παιδεία και γενικότερα τις υποδομές, που απολαμβάνει το κοινωνικό σύνολο και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι. Τα υπόλοιπα 500 εκ. ευρώ, πήγαν στις τσέπες απλών εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών, δηλαδή σε μαγαζάτορες, μικροπωλητές (με άδεια φυσικά), ξενοδόχους, καμαριέρες, εστιάτορες, σερβιτόρους, ταξιτζήδες και αναρίθμητους άλλους, αυτοαπασχολούμενους ή απλούς εργαζόμενους.

Κάποιοι – πολύ σωστά - μίλησαν και για το τεράστιο κόστος που προκλήθηκε λόγω της μιας επιπλέον ημέρας αργίας που δόθηκε. Στην Ελλάδα, όμως, κανείς δεν υπολογίζει το αστρονομικό κόστος των συνεχών και άσκοπων απεργιών που καταστρέφουν την οικονομία και επιπλέον καταταλαιπωρούν και εμποδίζουν εκείνους που θέλουν να εργαστούν.

Η πειθαρχημένη, καλά οργανωμένη, αλλά και εύρυθμα λειτουργούσα (παρά τα προβλήματά της) αγγλική κοινωνία, κατάφερε να επωφεληθεί στο σύνολό της : από το θεσμό της βασιλείας (που γνωρίζει ημέρες νέας δόξης), τον τουρισμό της (αφού είναι βέβαιο ότι εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι θα θελήσουν να επισκεφθούν το Λονδίνο, το παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Αββαείο του Γουεστμίνστερ), τον έντυπο και ηλεκτρονικό της Τύπο, το εμπόριο και την οικονομία της. Από τους βασιλείς, δηλαδή, μέχρι τον πιο φτωχό και απλό πολίτη.

Αντί λοιπόν, εμείς οι Έλληνες να διερωτηθούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο για πολλούς, πως θα μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα Monte Carlo, ακούσαμε από τους γνωστούς πατριάρχες του σκοταδισμού να κάνουν τη δική τους πικρόχολη, μικρόνοη, ανόητη και αφόρητη κριτική της καλοστημένης αλλά και εξαιρετικά αισιόδοξης τελετής, που στο κάτω-κάτω παρακολούθησαν μόνον όσοι ήθελαν, χωρίς εξαναγκασμό η καταπίεση.

Το διαχρονικά ανεκδιήγητο ΚΚΕ, (που θέλει τους Έλληνες συντηρητικούς, οπισθοδρομικούς, αμόρφωτους, ανεπρόκοπους και κομπλεξικούς), έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση που στην Ελλάδα του παραλόγου και της αμετροέπειας, βρήκε αμέσως «βήμα» από τα εξίσου ανεκδιήγητα ΜΜΕ. Λες και ο λαός είναι υποχρεωμένος να ακούει συνεχώς τις αφόρητες ανοησίες που μονότονα και πληκτικά σερβίρει το «μαγειρείο» του Περισσού. Το οποίο χρησιμοποιεί υλικά, κατσαρόλες και κουτάλες του 1930 ! Είναι τουλάχιστον φαιδρό, οι αρτηριοσκληρομένοι του ελληνικού Μεσαίωνα να ομιλούν για απολιθώματα και απομεινάρια.

Αφού φρόντισαν να συντηρήσουν την ιδεολογία τους σε ναφθαλίνη (που σημειωτέον ανακαλύφθηκε το 1820), κατάφεραν να εντοιχίσουν (για σιγουριά) και τους εγκεφάλους τους σε μπετόν τεραστίου πάχους (λέγεται ότι οι Ιάπωνες θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο πάχος για να θάψουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Φουκουσίμα). Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τους είναι παντελώς αδύνατο να σκεφθούν, ορθολογικά και σύγχρονα. Ώστε τουλάχιστον να κάνουν κάτι για τον δύσμοιρο και πληττόμενο Έλληνα εργαζόμενο, του οποίου εργολαβικά, μονοπωλιακά, αλλά άκρως αναποτελεσματικά και καταστροφικά έχουν αναλάβει την προστασία.

Για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους (π.χ. του τουρισμού), κλείνουν μουσεία, αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχεία και αναρτούν κουρελαρίες στην Ακρόπολη και στον Άγνωστο Στρατιώτη. Για να τους αφήσουν τελικά όλους άνεργους και να τους πείσουν ότι για το χάλι τους φταίνε οι άθλιοι ιμπεριαλιστές, ο παγκόσμιος και εγχώριος καπιταλισμός, η Ευρώπη των μονοπωλίων και η πολιτική του ...Μνημονίου. Οι ίδιοι ξέρουν να οργανώνουν μασκαριλίκια και πανηγύρια, αλλά ταυτόχρονα τους προκαλούν απέχθεια οι γιορτές των «γαλαζοαίματων».

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς. Τι γίνεται όμως όταν αυτοί «οι πτωχοί τω πνεύματι» καλλιεργούν μίσος και κομπλεξισμό, δηλητηριάζουν τους νέους και καταστρέφουν την κοινωνία ; Οι « λαϊκοί αγωνιστές» της υποκρισίας, δεν έχουν τίποτα να πουν π.χ. για το χάλι των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Ελλάδος, που τις αφήνουμε να καταρρέουν αναξιοποίητες, προφανώς γιατί τις θεωρούν δημιουργήματα του ιμπεριαλισμού και των μισητών κεφαλαιοκρατών. Όλοι αυτοί οι οπισθο-προοδευτικοί έχουν εισχωρήσει βαθειά στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, παντού. Κάνουν συστηματική πλύση εγκεφάλου (από την παιδική ηλικία) και δεν εννοούν να καταλάβουν ότι όλα αυτά είναι σε βάρος του φτωχού λαού, που καθημερινά οι πρακτικές τους τον κάνουν και φτωχότερο. Για να αισθανθούν ευφορία και δικαίωση εάν καταστραφεί η Ελλάδα.

Εμείς λοιπόν θα τους ακούμε αδιαμαρτύρητα , μήπως και μας χαρακτηρίσουν αντιδραστικούς, φασίστες, και εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, που αποβλέπουμε στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού και στη συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων; Ή θα φροντίσουμε να υψώσουμε τη φωνή μας, ώστε να ενημερώσουμε σωστά τους ανθρώπους του μόχθου, μήπως και αντιληφθούν τον άθλιο ιδεολογικό εμπαιγμό, από σκοταδιστές που τους θέλουν εξαθλιωμένους και αισχρά εξηρτημένους ;

* http://www.sstavridis.gr/

Γνώμη

Το κράτος του διχασμού

Από: EBR

Αν υπάρχει ενα κράτος στον κόσμο που με την ύπαρξή του και μόνο εκφράζει τον πολιτικό διχασμό, είναι σήμερα το Ιράν

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Ο ρόλος της βιομηχανίας αδρανών υλικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης

Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές και την επακόλουθη σύσταση νέας Επιτροπής το φθινόπωρο, ο κλάδος των αδρανών υλικών βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή

Οικονομία

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ιωάννης Γιώτης: Ελπίδα για την Ελλάδα η βιομηχανία επώνυμων τροφίμων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ξεκαθαρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική αγορά και ποιός ο ρόλος ενός κλάδου που απασχολεί 360000 εργαζόμενους

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron