Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

Tourism and Hospitality στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1350 άτομα, πραγματοποιήθηκε «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1350 άτομα, πραγματοποιήθηκε «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.
Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1350 άτομα, πραγματοποιήθηκε «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1350 άτομα, πραγματοποιήθηκε «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.

Το Συνέδριο παρουσίασε τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Οικονομία, και το Κυβερνητικό πρόγραμμα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις. Επιπλέον, παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και σε συγκεκριμένους τομείς, με θέματα όπως, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι των 3 Ευρωπαϊκών θεσμών εμφανίζονται μαζί σε συνέδριο και μάλιστα στο εξωτερικό για να τιμήσουν την Ελλάδα, παράλληλα συμμετείχαν 2 Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα, 7 – επτά Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες, οι 4 Συστημικές Ελληνικές Τράπεζες και σημαντικό κυβερνητικό επιτελείο.

Το Συνέδριο προσέφερε στο κοινό έναν μοναδικό συνδυασμό πληροφόρησης, marketing, και ευκαιρίες δικτύωσης.  Οι συμμετέχοντες φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:
87 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε
1350 άτομα που παρακολούθησαν το Συνέδριο 
153 κατ ιδίαν συναντήσεις για  τις εισηγμένες και μη εταιρίες 
Ξεχωριστές συναντήσεις για τους Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης με ξένα funds που   
        ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
Ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους απο Διεθνή ΜΜΕ
Ενώ παράλληλα όλοι οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία επαφών και δικτύωσης στα πλαίσια των παράλληλων 
        εκδηλώσεων του Συνεδρίου

Ένα από τα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του συνεδρίου αναπτύχθηκε από τους συμμετέχοντες στο πάνελ:

TOURISM AND HOSPITALITY

Την εναρκτήρια ομιλία στην ενότητα με θέμα “Tourism & Hospitality” πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Συντονιστής της ενότητας ήταν ο κ. Julian Allen, Managing Director, Head of EMEA Real Estate & Lodging Group, Citi

Στην ενότητα συμμετείχαν οι κκ: 
Ηλίας Αθανασίου, CEO, Enterprise Greece
Νίκος Χάτζος, Director of International Development Europe (Greece & Cyprus), International Hotel Leasing            Company, Marriott International Inc.

Η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά παρουσίασε την εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2015 με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας,  ως παγκόσμιου ελκυστικού  προορισμού  για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, καθώς και τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και επένδυσης στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. 

Για τρεις συνεχόμενες χρονιές, η Ελλάδα εξασφάλισε ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 7% και ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη: τις διεθνείς αφίξεις - που ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια το 2015, τα 28 εκατομμύρια το 2016 και τα 30 εκατομμύρια το 2017- τα τουριστικά έσοδα, τις διανυκτερεύσεις, την πληρότητες των καταλυμάτων, την ενισχυμένη αεροπορική συνδεσιμότητα, καθώς και στην απασχόληση και τις νέες επενδύσεις. 

Η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων δυναμικών ξένων αγορών, η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού δημιούργησαν ένα ελκυστικό περιβάλλον για νέα επιχειρηματικότητα και κινητοποίησαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα τελευταία δύο χρόνια κατατέθηκαν στο Υπουργείο περισσότερες από 300 επενδυτικές προτάσεις για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, ενώ 254 τουριστικές επενδύσεις υποβλήθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο. 

Η Υπουργός σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό,  και συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς θεσμούς και φορείς,  με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), καθώς εκλέχτηκε για πρώτη φορά ως μέλος το Εκτελεστικό του Συμβούλιο για την περίοδο 2018-2021 καθώς και με τον ΟΟΣΑ, όπου επί ελληνικής προεδρίας στην Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη για τον Τουρισμό τον περασμένο Οκτώβριο, υιοθετήθηκε  Δήλωση Πολιτικής για τη Βιώσιμη και Χωρίς Αποκλεισμούς Τουριστική Ανάπτυξη. Αναφέρθηκε επίσης στη δυναμική παγκόσμια προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω του ΕΟΤ. 

Ειδικότερα, για την αμερικανική αγορά ανέφερε σε μία σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν και οδήγησαν σε διψήφια ετήσια αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα την τελευταία τριετία και ανέδειξαν τη δυναμική να διπλασιαστεί ο αριθμός αυτός σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αφίξεις τα επόμενα χρόνια, ενώ νέες επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από κορυφαίους Αμερικανικούς Ομίλους και επενδυτές που επεκτείνουν την παρουσία τους στην ελληνική τουριστική αγορά.

Ο κ Julian Allen, Managing Director, Head of EMEA Real Estate & Lodging Group, Citi, ανέφερε:

“Spectacular scenery, a long coastline, glorious weather, superb cultural monuments, and legendary hospitality: Greece has incredible assets that underpin its comparative advantage in tourism. How can Greece best continue to capitalize on this unique endowment, within a context of shifting hospitality and travel trends and an increasingly global tourism market with a broader audience, but also tougher competition? What kind of destination should Greece aspire to be in 10 years? Which feeder markets are the most promising? What initiatives can the country take to increase its competitiveness and derive maximum economic benefits from tourism?”

Ο κ. Ηλίας Αθανασίου, CEO, Enterprise Greece, τόνισε:

“Με περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Διαθέτει αξιόλογες και ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες και προσελκύει σημαντικές τουριστικές επενδύσεις. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός στην Ελλάδα υπήρξε από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών. 

Η τουριστική βιομηχανία, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας στρατηγικής αναβάθμισης, εστιάζει σε πιο εξελιγμένες μορφές τουρισμού και στοχεύει στον εμπλουτισμό του παραδοσιακού τουριστικού προϊόντος με πιο εστιασμένα τουριστικά προϊόντα υψηλότερης αξίας στον θαλάσσιο, συνεδριακό και θρησκευτικό τουρισμό. Για τους επενδυτές, η χώρα προσφέρει πολλές ευκαιρίες που κυμαίνονται από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων, έως την ανάπτυξη θέρετρων υψηλής ποιότητας ή τη ανάπτυξη εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων και υποδομών.”

Ο κ.Νίκος Χάτζος, Director of International Development Europe (Greece & Cyprus), International Hotel Leasing Company, Marriott International Inc. ανέφερε: 

“Ο χώρος της ελληνικής ξενοδοχείας έχει ξεκινήσει να μεταλλάσσεται τον τελευταίο καιρό, τόσο με την πρόσφατη είσοδο ελληνικών θεσμικών επενδυτών όπως η ΠΑΝΓΕΑ ΑΕΕΑΜ και η ΓΡΙΒΑΛΙΑ ΑΕΕΑΜ αλλά και ξένων όπως η OAKTREE CAPITAL. Παράλληλα, ένας επιλεκτικός αριθμός ελληνικών ξενοδοχειακών οικογενειών, έχοντας συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που επιδέχεται η εγχώρια αλλά και η διεθνής ξενοδοχειακή βιομηχανία, έχει αρχίσει να γίνεται πιο δεκτικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με πολυεθνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες μέσω είτε hotel management ή franchise agreements. 

Την ίδια χρονική περίοδο, οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν να ακολουθούν το λειτουργικό μοντέλο των ξένων τραπεζών και άρχισαν να υιοθετούν ένα πιο ορθολογικό μοντέλο χρηματοοικονομικής αξιολόγησης αιτημάτων δανειοδότησης ξενοδοχειακών πρότζεκτ. Οι παράμετροι αξιολόγησης πλέον συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο ένα αναλυτικό business plan και μια μελέτη βιωσιμότητας/σκοπιμότητας από μία αναγνωρισμένη εξειδικευμένη-στον-ξενοδοχειακό-χώρο συμβουλευτική εταιρεία, αλλά και την συμμετοχή – μέσω είτε hotel management ή franchise agreement – κάποιας διεθνούς ξενοδοχειακής εταιρείας ή οποία με την σειρά της προσδίδει ένα επιπρόσθετο και σημαντικό δείκτη αξιοπιστίας και ασφάλειας στις τράπεζες. 

Η τελεσίδικη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης – κάτω από τις διακριτικές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – για την έναρξη της διευθέτησης/εξυγίανσης των ξενοδοχειακών NPLs, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την ομαδοποίηση και πώληση ενός σημαντικού αριθμού από αυτών σε ελληνικά και ξένα funds, θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για την είσοδο νέων επενδυτικών σχημάτων, τα οποία με την σειρά τους θα συνεισφέρουν στην σταδιακή αναδιαμόρφωση του ιδιοκτησιακού και διαχειριστικού περιβάλλοντος στον ελληνικό ξενοδοχειακό τομέα.”

«Μεσημεριανό Γεύμα & Κεντρική Ομιλία»
Κεντρικός ομιλητής στο μεσημεριανό γεύμα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Stefan Jekel, Head of International Listings-New York Stock Exchange. 
Τον Υπουργό προλόγισε ο κ. Jay Collins, Managing Director, Vice Chairman Corporate & Investment Banking – CITI

ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  Εισηγμένων εταιριών 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω 153 one-to-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες καθώς και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

“Συνάντηση Ξένων Θεσμικών Επενδυτών με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο”: 

Η συνάντηση διοργανώθηκε για τον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ακόλουθα: Funds:    Bluecrest – Cyrus Capital – Fir Tree – Knighthead Capital – Stonehill Capital – Waterwheel Capital – Graham Capital – Greylock – Hayman Capital – Oppenheimer – Serengeti – American Century – Caxton – Goldentree – Marathon Asset Management – Prudential – Smithcove Capital – Goldentree.

“Συνέντευξη Τύπου” 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώθηκε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τα Ομογενειακά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και στην οποία συμμετείχαν ολοι οι Υπουργοί.

“Συνεντεύξεις σε Διεθνή Media” 

Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις με τα διεθνή Media που παραβρεθηκαν στο Συνέδριο: Wall Street Journal, Bloomberg, YAHOO, Reuters, New York Times, Tradewinds, Barrons, Institutional Investor κα.


DINNER AND DIALOGUE BETWEEN BUSINESS EXECUTIVES &  GOVERNMENT LEADERS OF GREECE AND THE UNITED STATES

Τη  Δευτέρα  11η Δεκεμβρίου 2017, το 19ο  Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, έκλεισε τις εργασίες του με επίσημο δείπνο στο Harvard Club και Κεντρικό Ομιλητή τον κ. Jonathan R. Cohen, Deputy Assistant Secretary European and Eurasian Affairs U.S. Department of State, που εκτελεί σήμερα καθήκοντα Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών, υπευθύνου για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, καλύπτοντας Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία από τον Αύγουστο του 2016.

Σύντομη ομιλία έκανε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στα πλαίσια του δείπνου ο κ. Χάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ απένειμε το “2017 Hellenic Capital Link Leadership Award” στον κ. Andre Calantzopoulos, CEO – Philip Morris International για την εξαιρετική συμβολή του στην οικονομία της Ελλάδας.

Τον κ. Καλαντζόπουλο προλόγισε ο κ. James Hansel, Senior Vice President, Red Apple Group. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link.

Ο κ. Καλαντζόπουλος στην ομιλία του τόνισε: “Η Philip Morris International έχει σημαντική παρουσία και αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία μέσω της θυγατρικής της «Παπαστράτος». Οι επενδύσεις της Philip Morris στην Ελλάδα από το 2003 ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

Η πλέον πρόσφατη επένδυση είναι σε εξέλιξη και μετατρέπει το εργοστάσιο της Παπαστράτος στο τρίτο κέντρο παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα και αποτελώντας μία έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως επιχειρηματικού προορισμού στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.”

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους τα ακόλουθα κυβερνητικά στελέχη :
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, 
Η  Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά,
H.E. Geoffrey R. Pyatt, Ambassador of the United States in Greece 
H.E. Haris Lalacos, Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη 
Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, 
Ο Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής
Ο Dr. Martin Czurda, CEO, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Η Κα Ράνια Αικατερινάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας
Ανώτερα στελέχη διεθνών τραπεζών, επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων, κυβερνητικοί  εκπρόσωποι, οι εκπρόσωποι  των Θεσμών, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

“Ημέρα της Ελλάδος Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”

Στα πλαίσια του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση με τίτλο, “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 2017. Η Κα. Nicole Petallides, New York Stock Exchange (NYSE) anchor για το The Fox Business Network, καλωσόρισε την Ελληνική Αποστολή.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου, 2017, του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, πλαισιωμένος από την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά,  την Ελληνική αποστολή και τις Ελληνικών συμφερόντων εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο. Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Γνώμη

Αγρότες, Ακρίβεια και το κλίμα

Από: EBR

Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η ακρίβεια που απασχολεί σχεδόν ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα και οι επιθετικές κινητοποιήσεις των αγροτών

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Γραφείο Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η Ε.Ε.

Ευρωπαϊκό Γραφείο Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η Ε.Ε.

Τη φιλόδοξη στρατηγική της για τη δημιουργία του πρώτου, παγκοσμίως, ασφαλούς οικοσυστήματος για την τεχνητή νοημοσύνη, αρχίζει να υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT

1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT

Αμφίθυμοι έναντι της τεχνητής νοημοσύνης είναι, επί του παρόντος, οι Έλληνες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron