Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Νέα & Εκδηλώσεις

NPLs – The Big Opportunity for Restructuring, Growth & Investment στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1350 άτομα, πραγματοποιήθηκε «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017

Από: EBR - Δημοσίευση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι συστημικές τράπεζες εκτιμούν μία μείωση των NPEs κατά € 37,2 δισ. μέχρι το 2019, εκ των οποίων 31% ή € 11,6 δισ. θα προέρχεται από πωλήσεις δανείων. Αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις τράπεζες έχουν υλοποιήσει ή εκκινούν διαδικασίες πωλήσεως ανεξασφάλιστων (unsecured) δανειακών χαρτοφυλακίων. Η πρώτη συναλλαγή έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ σταδιακά αναμένεται και η υλοποίηση παρόμοιων συναλλαγών. Επιπλέον, υπήρχε περιορισμένη δραστηριότητα πώλησης μεμονωμένων εταιρικών δανείων στη δευτερογενή αγορά, με την πρώτη συναλλαγή να πραγματοποιείται εντός του Δεκεμβρίου.  Στο μέλλον προσδοκούμε να δούμε πιο επιθετικές αναδιαρθρώσεις και συναλλαγές στα χαρτοφυλάκια με εξασφαλίσεις.”
Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι συστημικές τράπεζες εκτιμούν μία μείωση των NPEs κατά € 37,2 δισ. μέχρι το 2019, εκ των οποίων 31% ή € 11,6 δισ. θα προέρχεται από πωλήσεις δανείων. Αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις τράπεζες έχουν υλοποιήσει ή εκκινούν διαδικασίες πωλήσεως ανεξασφάλιστων (unsecured) δανειακών χαρτοφυλακίων. Η πρώτη συναλλαγή έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ σταδιακά αναμένεται και η υλοποίηση παρόμοιων συναλλαγών. Επιπλέον, υπήρχε περιορισμένη δραστηριότητα πώλησης μεμονωμένων εταιρικών δανείων στη δευτερογενή αγορά, με την πρώτη συναλλαγή να πραγματοποιείται εντός του Δεκεμβρίου. Στο μέλλον προσδοκούμε να δούμε πιο επιθετικές αναδιαρθρώσεις και συναλλαγές στα χαρτοφυλάκια με εξασφαλίσεις.”

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1350 άτομα, πραγματοποιήθηκε «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.

Το Συνέδριο παρουσίασε τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Οικονομία, και το Κυβερνητικό πρόγραμμα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις. Επιπλέον, παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και σε συγκεκριμένους τομείς, με θέματα όπως, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι των 3 Ευρωπαϊκών θεσμών εμφανίζονται μαζί σε συνέδριο και μάλιστα στο εξωτερικό για να τιμήσουν την Ελλάδα, παράλληλα συμμετείχαν 2 Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, σημαντικοί Αμερικανοί επενδυτές με ενεργό παρουσία στην Ελλάδα, 7 – επτά Διεθνείς Επενδυτικές Τράπεζες, οι 4 Συστημικές Ελληνικές Τράπεζες και σημαντικό κυβερνητικό επιτελείο.

Το Συνέδριο προσέφερε στο κοινό έναν μοναδικό συνδυασμό πληροφόρησης, marketing, και ευκαιρίες δικτύωσης.  

Οι συμμετέχοντες φέτος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την Ελλάδα από:
87 υψηλού επιπέδου ομιλητές που απευθυνθήκαν σε
1350 άτομα που παρακολούθησαν το Συνέδριο 
153 κατ ιδίαν συναντήσεις για  τις εισηγμένες και μη εταιρίες 
Ξεχωριστές συναντήσεις για τους Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης με ξένα funds που   
        ενδιαφέρονται για την Ελλάδα
Ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους απο Διεθνή ΜΜΕ
Ενώ παράλληλα όλοι οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία επαφών και δικτύωσης στα πλαίσια των παράλληλων 
        εκδηλώσεων του Συνεδρίου

Ένα από τα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του συνεδρίου αναπτύχθηκε από τους συμμετέχοντες στο πάνελ:

NPLs – The Big Opportunity for Restructuring, Growth & Investment

Συντονιστής της ενότητας ήταν η κα Θένια Παναγοπούλου, Partner, A.S. Papadimitriou & Partners Law Firm

Στην ενότητα συμμετείχαν οι κ.κ.: 
Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Executive General Manager Non Performing Loans Wholesale Banking, Alpha              Bank
Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Executive General Manager, Non-Core Business & Restructuring Portfolio,                    Piraeus Bank
Γεώργιος Κάτσικας, Executive Director, Financial Institutions Group, UBS London
Δημήτριος Ψάρρης, Partner, Oliver Wyman 
Dr. Martin Czurda, CEO, Hellenic Financial Stability Fund

H κα. Θένια Παναγοπούλου, εταίρος στη δικηγορική εταιρία «Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία» σχολίασε: 

"H συγκυρία στη δευτερογενή αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ευνοϊκή. Υπήρξε πρόοδος στο νομοθετικό πλαίσιο και κάποια από τα θέματα που δημιουργούσαν εμπόδια στις συναλλαγές αντιμετωπίστηκαν. Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις (όπως η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, οι αλλαγές του ΚΠολΔ, οι τροποποιήσεις της διαδικασίας εξυγίανσης και πτώχευσης και η παροχή προστασίας στα στελέχη των τραπεζών που ασχολούνται με την αναδιάρθρωση οφειλών και τη διαγραφή χρεών) θα διευκολύνουν την πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η πρώτη συναλλαγή πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο (ν. 4354/2015) έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σύντομα σε νέες συναλλαγές."

Ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Executive General Manager Non Performing Loans Wholesale Banking, Alpha Bank, τόνισε:

“Παρόλο που η προ αποσβέσεων μείωση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων (NPE) ήταν περιορισμένη τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια τέτοια προσπάθεια αναδιάρθρωσης πραγματοποιήθηκε σε ένα μη σταθεροποιημένο μακροοικονομικό περιβάλλον, με την οικονομία σε ύφεση και την αγορά υπό καθεστώς ελέγχου κεφαλαίων. Επιπλέον, το νομικό πλαίσιο μετατράπηκε σταδιακά αλλά με αργούς ρυθμούς σε πιο ευνοϊκό για τα Πιστωτικά Ιδρύματα, δεν υπήρχαν πλειστηριασμοί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες κατάφεραν να διατηρήσουν θετική προ προβλέψεων κερδοφορία. Καθώς η οικονομία σταδιακά ανακάμπτει, όπως απεικονίζεται και στις αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων, με τις πρώτες εταιρείες διαχείρισης δανείων (servicers) να ξεκινούν την λειτουργία τους εντός του 2017, το άνοιγμα της αγοράς των πλειστηριασμών και τις ενδείξεις από συναλλαγές χαρτοφυλακίων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, είναι σαφές ότι η αγορά θα κινηθεί προς πιο επιθετικούς ρυθμούς μείωσης των NPE που θα προέρχονται τόσο από την καλύτερη επίδοση των υφιστάμενων χαρτοφυλακίων όσο και από λύσεις προερχόμενες από την αγορά. 

Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι συστημικές τράπεζες εκτιμούν μία μείωση των NPEs κατά € 37,2 δισ. μέχρι το 2019, εκ των οποίων 31% ή € 11,6 δισ. θα προέρχεται από πωλήσεις δανείων. Αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις τράπεζες έχουν υλοποιήσει ή εκκινούν διαδικασίες πωλήσεως ανεξασφάλιστων (unsecured) δανειακών χαρτοφυλακίων. Η πρώτη συναλλαγή έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ σταδιακά αναμένεται και η υλοποίηση παρόμοιων συναλλαγών. Επιπλέον, υπήρχε περιορισμένη δραστηριότητα πώλησης μεμονωμένων εταιρικών δανείων στη δευτερογενή αγορά, με την πρώτη συναλλαγή να πραγματοποιείται εντός του Δεκεμβρίου.  Στο μέλλον προσδοκούμε να δούμε πιο επιθετικές αναδιαρθρώσεις και συναλλαγές στα χαρτοφυλάκια με εξασφαλίσεις.”

Ο κ.Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Executive General Manager, Non-Core Business & Restructuring Portfolio, Piraeus Bank, τόνισε:

“Η Ελλάδα από τις αρχές του 2009 έχει αντιμετωπίσει διπλή ύφεση -30% ΑΕΠ/ ›25% ανεργία, η εκκαθάριση 12 τραπεζών, τα AQRs, οι ανακεφαλαιοποιήσεις, η αβεβαιότητα και  η επιβολή capital controls εκτίναξαν τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ποσοστό άνω του 45%. H αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το δυσκολότερο project των Ελληνικών Τραπεζών για τα επόμενα χρόνια. Το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα βελτιώνεται, πλατφόρμες διαχείρισης και δεξιότητες αναπτύσσονται, το ενδιαφέρον των επενδυτών για Ελληνικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι αυξανόμενο.   Αυτό δηλώνει ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αποτελεσματικά. Η Τράπεζα Πειραιώς, θα προχωρήσει σε πολύ πιο δραστικές ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στηρίζοντας τους πελάτες της και την ελληνική οικονομία.”

Ο κ. Δημήτριος Ψάρρης, Partner, Oliver Wyman, στην ομιλία του τόνισε: 

“Η πολυετής προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών για τη δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE), η εξέλιξη του νομικού και δικαστικού πλαισίου, η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εταιριών διαχείρισης και επαγγελματιών αναδιάρθρωσης και η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την πιο δραστική αντιμετώπιση των NPEs. Ωστόσο, το μέγεθος, η πολυπλοκότητα και ο συστημικός χαρακτήρας του προβλήματος επιτάσσουν την ανάπτυξη δομών συνεργασίας. Πρωτοβουλίες όπως το Project Solar αποσκοπούν σε συνέργιες που προέρχονται από την συγκέντρωση δεξιοτήτων και υποδομών, τη βελτιστοποίηση των λύσεων αναδιάρθρωσης μέσω της καλύτερης κατανόησης της συνολικής κατάστασης του πελάτη, καθώς και την ταχύτερη λήψη αποφάσεων με χαμηλότερο κόστος για τις τράπεζες.”

Ο κ. Γεώργιος Κάτσικας, Executive Director, Financial Institutions Group, UBS London:

"Investor interest for any type of Greek NPE loan-books – that either get soft-sounded or are properly sold – is impressive, and demonstrates the willingness of international large pots of capital to tap into a highly underpenetrated NPE market, with significant potential, like the Greek one.  It is evident that resolution of the NPEs is the last, sizeable and challenging obstacle the Greek banking system will have to overcome.  I would expect a few NPE transactions to happen within 2018, and the effort to further intensify within 2019."

Ο Dr. Martin Czurda, CEO, Hellenic Financial Stability Fund, δήλωσε: 

“Significant achievements in the legal, judicial and the overall NPL management framework have been introduced in Greece, within the last two and a half years, which could be highlighted in the following areas:an Out- of Court-Workout framework has been enacted, amendments in the Greek Bankruptcy Code address satisfactorily the  previously identified impediments, changes in the Code of Civil Procedure appear to have set the basis for much improved  efficiency in the enforcement of security rights (including electronic auctions), the issue on the  liability of banks’ restructuring personnel has been addressed, the profession of the insolvency administrator has been regulated, the issue regarding tax losses arising from sales of receivables has been resolved, etc. 

Banks have accelerated initiatives regarding NPL resolution in the lights of HBA’s NPL Coordination Committee, NPL Forum for Large Corporates, the Project Solar; while the Bank of Greece, has already granted 8 NPL servicer licenses. HFSF’s mission is to safeguard Greek taxpayers’ funds and contribute to the stability of the Greek banking system.  HFSF is owned by the Greek State and works closely with the European Institutions.”

«Μεσημεριανό Γεύμα & Κεντρική Ομιλία»

Κεντρικός ομιλητής στο μεσημεριανό γεύμα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Stefan Jekel, Head of International Listings-New York Stock Exchange. 
Τον Υπουργό προλόγισε ο κ. Jay Collins, Managing Director, Vice Chairman Corporate & Investment Banking – CITI

ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  Εισηγμένων εταιριών 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω 153 one-to-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες καθώς και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

“Συνάντηση Ξένων Θεσμικών Επενδυτών με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο”: 

Η συνάντηση διοργανώθηκε για τον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ακόλουθα: Funds:    Bluecrest – Cyrus Capital – Fir Tree – Knighthead Capital – Stonehill Capital – Waterwheel Capital – Graham Capital – Greylock – Hayman Capital – Oppenheimer – Serengeti – American Century – Caxton – Goldentree – Marathon Asset Management – Prudential – Smithcove Capital – Goldentree.

“Συνέντευξη Τύπου” 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώθηκε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τα Ομογενειακά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και στην οποία συμμετείχαν ολοι οι Υπουργοί.

“Συνεντεύξεις σε Διεθνή Media” 

Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις με τα διεθνή Media που παραβρεθηκαν στο Συνέδριο :Wall Street Journal, Bloomberg, YAHOO, Reuters, New York Times, Tradewinds, Barrons, Institutional Investor κα.

DINNER AND DIALOGUE BETWEEN BUSINESS EXECUTIVES &  GOVERNMENT LEADERS OF GREECE AND THE UNITED STATES

Τη  Δευτέρα  11η Δεκεμβρίου 2017, το 19ο  Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, έκλεισε τις εργασίες του με επίσημο δείπνο στο Harvard Club και Κεντρικό Ομιλητή τον κ. Jonathan R. Cohen, Deputy Assistant Secretary European and Eurasian Affairs U.S. Department of State, που εκτελεί σήμερα καθήκοντα Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών, υπευθύνου για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, καλύπτοντας Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία από τον Αύγουστο του 2016.

Σύντομη ομιλία έκανε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στα πλαίσια του δείπνου ο κ. Χάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ απένειμε το “2017 Hellenic Capital Link Leadership Award” στον κ. Andre Calantzopoulos, CEO – Philip Morris International για την εξαιρετική συμβολή του στην οικονομία της Ελλάδας.

Τον κ. Καλαντζόπουλο προλόγισε ο κ. James Hansel, Senior Vice President, Red Apple Group. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link.

Ο κ. Καλαντζόπουλος στην ομιλία του τόνισε: “Η Philip Morris International έχει σημαντική παρουσία και αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία μέσω της θυγατρικής της «Παπαστράτος». Οι επενδύσεις της Philip Morris στην Ελλάδα από το 2003 ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η πλέον πρόσφατη επένδυση είναι σε εξέλιξη και μετατρέπει το εργοστάσιο της Παπαστράτος στο τρίτο κέντρο παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα και αποτελώντας μία έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως επιχειρηματικού προορισμού στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.”

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους τα ακόλουθα κυβερνητικά στελέχη :
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, 
Η  Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά,
H.E. Geoffrey R. Pyatt, Ambassador of the United States in Greece 
H.E. Haris Lalacos, Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη 
Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, 
Ο Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής
Ο Dr. Martin Czurda, CEO, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Η Κα Ράνια Αικατερινάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας
Ανώτερα στελέχη διεθνών τραπεζών, επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων, κυβερνητικοί  εκπρόσωποι, οι εκπρόσωποι  των Θεσμών, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

“Ημέρα της Ελλάδος Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”

Στα πλαίσια του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση με τίτλο, “Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 2017. Η Κα. Nicole Petallides, New York Stock Exchange (NYSE) anchor για το The Fox Business Network, καλωσόρισε την Ελληνική Αποστολή.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου, 2017, του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, πλαισιωμένος από την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά,  την Ελληνική αποστολή και τις Ελληνικών συμφερόντων εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο. Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Γνώμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Από: EBR

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλαδα και την Τουρκία

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

Τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών και τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά για την κοινή πορεία της Ευρώπης, ανέδειξε η συζήτηση που διοργάνωσε το Martens Centre και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Οικονομία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ: Φοβισμένη και διχασμένη η ελληνική κοινωνία

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η ΔΙΑνέοσις, παρουσιάστηκε στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron