Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

10πλάσιο όγκο δεδομένων διαχειρίζονται σήμερα οι επιχειρήσεις

Μια μεγάλη πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί ο τεράστιος όγκος των δεδομένων, που καλούνται να διαχειριστούν σήμερα

Από: EBR - Δημοσίευση: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

«Το 62% των εταιρειών φοβάται ότι τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο.»
«Το 62% των εταιρειών φοβάται ότι τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο.»

Μια μεγάλη πρόκληση για τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί ο τεράστιος όγκος των δεδομένων, που καλούνται να διαχειριστούν σήμερα. Δεδομένα, των οποίων ο όγκος είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με πέντε χρόνια νωρίτερα: από 1,45 petabytes το 2016 σε 14,6 petabytes το 2021.

Υπό αυτά τα δεδομένα, κάθε άλλο παρά περίεργο είναι ότι το 82% των ΙΤ decision makers ανησυχεί ότι οι υπάρχουσες λύσεις προστασίας δεδομένων δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις μελλοντικές επιχειρηματικές προκλήσεις. Αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες, με περισσότερο από το 30% να αναφέρει απώλεια δεδομένων τον τελευταίο χρόνο και σχεδόν τους μισούς (45%) να αντιμετωπίζουν μη προγραμματισμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας του συστήματος.

Επίσης, το 62% φοβάται ότι τα μέτρα προστασίας των δεδομένων τους, μπορεί να μην είναι επαρκή για την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο. Η πανδημία επιδείνωσε αυτήν την κατάσταση, με το 74% των εταιρειών να συμφωνεί ότι, πλέον, έχει μεγαλύτερη έκθεση σε απώλεια δεδομένων με την αύξηση των εργαζομένων, που εργάζονται από το σπίτι.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει μελέτη της Dell Technologies, η οποία στηρίζεται στα ευρήματα του δείκτη “Global Data Protection Index” (GDPI) της. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IDC, που επικαλείται η Dell, περισσότερο από το ένα τρίτο των οργανισμών, παγκοσμίως, έχει αντιμετωπίσει επίθεση ή παραβίαση ransomware, που εμπόδισε την πρόσβαση σε συστήματα ή δεδομένα, τους προηγούμενους 12 μήνες.

Πολυπλοκότητα

Η έρευνα “2021 Dell Technologies GDPI”, που διενεργήθηκε σε 1.000 ΙΤ decision makers παγκοσμίως, δείχνει ότι οι οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή αύξηση των δεδομένων και την αυξημένη πολυπλοκότητα προστασίας δεδομένων. Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των επιχειρήσεων δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ανακτηθούν όλα τα κρίσιμα επιχειρηματικά δεδομένα τους σε περίπτωση καταστροφικής κυβερνοεπίθεσης ή απώλειας δεδομένων.

Το 63% εκτιμά ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες - όπως οι εγγενείς στο cloud εφαρμογές, τα Kubernetes containers, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (machine learning) - ενέχουν κινδύνους για την προστασία των δεδομένων και η έλλειψη λύσεων προστασίας δεδομένων για νεότερες τεχνολογίες ήταν μεταξύ των τριών πρώτων προκλήσεων για τους οργανισμούς σχετικά με την προστασία των δεδομένων.

Κατά μέσο όρο, το κόστος απώλειας δεδομένων τους τελευταίους 12 μήνες εμφανίζεται σχεδόν κατά τέσσερις φορές υψηλότερο για οργανισμούς, που χρησιμοποιούν πολλούς προμηθευτές προστασίας δεδομένων, σε σύγκριση με αυτούς που χρησιμοποιούν τις λύσεις ενός προμηθευτή.

“Ενώ οι επιθέσεις ransomware μπορεί να είναι καταστροφικές για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, η αποδοχή της ήττας ως προαποφασισμένου αποτελέσματος δεν μπορεί να είναι η απάντηση. Κατανοούμε ότι αυτά που διακυβεύονται δεν ήταν ποτέ σημαντικότερα και το έργο της προστασίας δεδομένων δεν ήταν ποτέ πιο πολύπλοκο”, σχολιάζει η Dell Technologies.

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η καγκεποποίηση της Ρωσίας και τι σημαίνει

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Εδώ και αρκετούς μήνες «περίεργες» ανακατατάξεις παρατηρούνται τόσο στο Κρεμλίνο όσο και στη ρωσική γραφειοκρατία, με θολές για την ώρα συνέπειες στον στρατιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα….διαφθοράς

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο - Εαρινή Δέσμη: προώθηση της πράσινης και βιώσιμης ανάκαμψης ενόψει της αυξημένης αβεβαιότητας

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο - Εαρινή Δέσμη: προώθηση της πράσινης και βιώσιμης ανάκαμψης ενόψει της αυξημένης αβεβαιότητας

Η εαρινή δέσμη μέτρων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει στα κράτη μέλη στήριξη και καθοδήγηση δύο έτη μετά τον πρώτο αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οικονομία

Οι εργασιακοί «παράδεισοι»

Οι εργασιακοί «παράδεισοι»

Οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον κόντρα στο κύμα της «μεγάλης παραίτησης»

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2022. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron