Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) καλείται να λάβει πολύ σοβαρές για το μέλλον της αποφάσεις και κυρίως τής ζητείται να δώσει πολιτική υπόσταση στο ενιαίο νόμισμά της. Αυτό σημαίνει ότι, εκ των πραγμάτων πλέον, το ευρωπαϊκό μόρφωμα οδηγείται σε μία άτυπη διάσπαση –που είναι ήδη γεγονός, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι υπάρχουν χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης, οι οποίες έχουν διαφορετικές φιλοσοφίες ως προς την λειτουργία της ΕΕ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Από: EBR | Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία καταρρέουν. Σχεδόν ως χάρτινος πύργος, θα λέγαμε, γιατί από την μεταπολίτευση και μετά δεν έγινε στην χώρα καμμία ουσιαστική διαρθρωτική μεταβολή, παρά την με πολιτικά κριτήρια είσοδό της στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

Η ανάκαμψη αναβάλλεται συνεχώς, από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, στο 2012, στο 2013 και τελικά στο 2014 –και κάθε φορά, αντί για την επιδιωκόμενη ανάπτυξη, έχουμε μεγαλύτερη ύφεση.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Από: EBR | Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου να απομάκρυνε τον κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας, πλην όμως οι δυνάμεις του ζόφου που την επιδιώκουν είναι πάντα στο προσκήνιο.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο το βάρος της όποιας προσαρμογής. Ούτε και η οριζόντια φορολογία αυτών που πάντοτε δηλώνουν και δεν μπορούν να κρύψουν, αποτελεί πλέον λύση. Να πληρώσουν εκείνοι που απόλαυσαν τα δανεικά. Κρατικοδίαιτοι του ιδιωτικού τομέα (με βιος που δημιουργήθηκε από προμήθειες και εργολαβίες) και δημόσιες συντεχνίες που με κομματικά κριτήρια έχουν αποικίσει χιλιάδες άχρηστους κρατικούς φορείς.

ΝΤΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Από: EBR | Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Η σημερινή εκρηκτική κοινωνική και οικονομική κατάσταση απαιτεί από την κυβέρνηση συνεργασίας να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή σε έργο και να δημιουργήσει αισιοδοξία.

Τα αστεία και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες τελείωσαν. Η Ευρώπη θα κάνει μιαν ακόμα προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα και πρέπει να θεωρείται βέβαιη η διετής παράταση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Από: EBR | Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικά η διεθνής κοινότητα έχουν κάθε καλή διάθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση δημοσίου χρέους της –όμως, η παράταση που θα πάρει η χώρα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται και από ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις.

Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Από: EBR | Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Το έργο που έχει να επιτελέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ηράκλειο. Είναι δε υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις ουσίας οι οποίες, μετά την παράταση που θα πάρει η χώρα μας ως προς την εφαρμογή του Μνημονίου-2, δεν δέχονται πλέον αναβολές.

Και επειδή η χώρα αυτή βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες επιλογές, αν οι ψηφοφόροι της υποκύψουν στον λαϊκισμό και την ασυναρτησία, ας μην έλθουν κάποιοι να μάς πουν «δεν γνωρίζαμε»…

Ο ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΑΝΗΞΕΡΩΝ»

Από: EBR | Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Μετά την ολοσχερή καταστροφή, πολλοί Γερμανοί δήλωναν ότι «δεν γνώριζαν». Δεν γνώριζαν ποιο πράγμα; Δηλαδή, από τα 7,2 εκατομμύρια Γερμανούς που το 1930 ψήφιζαν τον Χίτλερ και τις ορδές του, κανείς δεν είχε διαβάσει το «Mein Kampf» («Ο Αγών μου»);

Στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία μιας εντελώς νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΟ

Από: EBR | Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Η χώρα θα πρέπει να συμβάλει στην δημιουργία μιας μεταρρυθμιστικής φιλοευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.

Μέσα σε μία τέτοια γενικευμένη ανασφάλεια και απαισιοδοξία, είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα αισιόδοξο μήνυμα, ένα εφικτό σχέδιο ταχείας ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση. Και όμως το μήνυμα υπάρχει και συμπυκνώνεται σε μία λέξη: Τουρισμός – να κάνουμε τον τουρισμό μας πρωταθλητή της ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τη χώρα μας στους δέκα καλύτερους προορισμούς του κόσμου.

Η κρίση, ο τουρισμός και οι επερχόμενες εκλογές

Από: EBR | Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Διανύουμε μια ιστορική και κρίσιμη περίοδο της πατρίδας μας. Από το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και από τον τρόπο που το πολιτικό μας σύστημα θα την διαχειρισθεί, κρίνεται το εάν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη και σταδιακά μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ;

Από: EBR | Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Το ότι ένας τραμπούκος, γέννημα και θρέμμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της χυδαιότητας που χρόνια τώρα αναδίδει, χειροδίκησε, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία φυσιολογική εξέλιξη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ

Από: EBR | Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Σύσσωμο το «τσοχατζοπουλικό» ΠΑΣΟΚ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο να διατηρήσει ερείσματα στις αρθρώσεις που επέτρεψαν στο βαθύ Κίνημα να πραγματοποιήσει την μεγάλη ληστεία.

Όποιος παίζει με τα σπίρτα μπορεί και να καεί!...

Από: EBR | Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τι είδους «μαγκιά» πουλάει ο Τσίπρας. Ειρωνεύεται μέσα στο Παρίσι τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συγκρίνοντας τον με τον γελοίο Παπανδρέου, δηλαδή τον γελοιοποιεί!...

Με το ξέσπασμα της κρίσεως, η ελληνική γραφειοκρατία είδε να περιορίζονται αμοιβές και συντάξεις των μελών της, πλην όμως ουδείς δημόσιος υπάλληλος απελύθη. Αντιθέτως, σημαντικό μέρος από τις δανειακές ενέσεις που δέχεται η χώρα απορροφάται από την γραφειοκρατία, η οποία δεν διστάζει να απεργεί για ψύλλου πήδημα εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Από: EBR | Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Στον ελληνικό δημόσιο τομέα απασχολούνται αμέσως και εμμέσως περί τα 1.110.000 άτομα. Ο αριθμός αυτός υποδηλώνει ότι, με μέσον όρο 3,5 άτομα ανά ελληνικό νοικοκυριό, 3.885.000 Έλληνες εξαρτώνται από το κράτος, τόσον επαγγελματικά όσο, κατ’ επέκταση, και οικονομικά.

Το εκλογικό σώμα δεν ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να βρουν λύση στο πρόβλημα της χρεοκοπίας, αλλά να το απαλλάξουν από το κόστος της τελευταίας. Ετίμησε, έτσι, πολιτικές παρατάξεις που παίζουν ένα αισχρότερο και πολύ πιο ανήθικο παιχνίδι εις βάρος της χώρας.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ…

Από: EBR | Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Αμφιβάλλω πολύ αν ένας έστω από τα εκατομμύρια των «σοφών» ψηφοφόρων που πήραν μέρος με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου έχει διαβάσει την «Θεία Κωμωδία» του μεγάλου Ιταλού ποιητή Δάντη (1256-1321).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από: EBR | Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Σε μία χώρα όπου μοναδική πολιτική ιδεολογία είναι η αποκόμιση προνομίων, επιδομάτων και άλλων τινων ωφελημάτων από το πελατειακό πολιτικό σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε γερά το χαρτί του λαϊκισμού και βγήκε πολιτικά κερδισμένος. Πίσω, όμως, από το κόμμα αυτό υπάρχουν και κάποιες άλλες αλήθειες.

Oι Έλληνες πολίτες έχουν τώρα απέναντί τους «τους δύο αμετανόητους και τους επτά της καταστροφής». Έχουν να διαλέξουν δηλαδή μεταξύ ενός αργού και ενός άμεσου θανάτου.

Κάνοντας την Οργή Δημιουργία: Αλλάζουμε το Κράτος, Δίνουμε ζωή στην Οικονομία

Από: EBR | Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει την στιγμή αυτή κάτι που να τον κάνει να νοιώσει αισιοδοξία για το μέλλον του. Οι δύο πρώην «μεγάλοι», ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ακόμα και την παραμονή της ετυμηγορίας των πολιτών, αποδείχθηκαν εντελώς αμετανόητοι.

Το ελπιζόμενο είναι πως, και ως μέλος ενός τέτοιου κόμματος, ο εκδότης της City Press δεν θα εγκαταλείψει –ολοσχερώς– την σοβαρότητα και τη νηφαλιότητα του πολιτικού του λόγου.

ΕΝΑ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΔΙΔΥΜΟ…

Από: EBR | Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Πώς επιχειρεί να σωθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τί μπορεί να καταφέρει.

Δεν επιτρέπεται μια ολόκληρη κοινωνία να παραμένει αρτηριοσκληρωμένη και εγκλωβισμένη στα ίδια και τα ίδια ή να παρασύρεται στην πλήρη άρνηση και επομένως καθολική καταστροφή. Πρέπει να αναζητήσουμε τους καταλύτες, που θα διευκολύνουν τον απεγκλωβισμό όλων μας και θα επιβάλλουν στα κόμματα την ανανέωσή τους με ανθρώπους καταξιωμένους και αποφασιστικούς.

ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Από: EBR | Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Όταν κανείς αρνείται την ύπαρξη ενός προβλήματος, είναι επόμενο να μην είναι σε θέση, ούτε να συζητήσει τις όποιες λύσεις του, ούτε πολύ περισσότερο, να βρει την καλύτερη εξ αυτών.

Το αρνητικό ρεκόρ με τους περισσότερους «διεφθαρμένους» υπαλλήλους ανήκει στην υπηρεσία Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, πέντε περιπτώσεις από τις δεκατρείς στις οποίες αναφέρεται το έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν σε προϊσταμένους πολεοδομικών υπηρεσιών όλης της χώρας, σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.

ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από: EBR | Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος πλούτισε λαμβάνοντας μίζες, όπως συμβαίνει παγκοσμίως όταν πρόκειται για διακρατικές προμήθειες, κάποιοι άλλοι έχουν διαπράξει πολύ πιο σοβαρές ληστείες.

Αντί να στηρίζομε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκομε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.

Πριν 26 χρόνια...

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Επειδή κάποιοι θεωρούν όλους τους Έλληνες διανοητικά ανάπηρους, παραθέτουμε τι έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» πριν 26 χρόνια

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ

Από: EBR | Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Οι πιο προοδευτικές, δημιουργικές, μορφωμένες και φιλοδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας προτίμησαν τον κατακερματισμό παρά την συνεργασία. Έτσι, μάλλον θα παραμείνουν εκτός μίας Βουλής στην οποία θα κυριαρχεί ο φαιοκόκκινος ολοκληρωτισμός των άκρων

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Δύσκολη η αποστολή της ισραηλινής πρέσβεως

Από: EBR

Δυναμική είσοδο στην Ελλάδα έκανε η νέα πρέσβης του Ισραήλ Πνίνατ Γιανάι, αποκαλύπτοντας έτσι σε έναν βαθμό και τον πυρήνα της αποστολής που έχει αναλάβει

Ευρώπη

Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση «Made in EU»

Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση  «Made in EU»

Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας για την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων «Made in EU»

Οικονομία

Ψηφιακή δύναμη και τεχνητή νοημοσύνη

Ψηφιακή δύναμη και τεχνητή νοημοσύνη

Πως και με ποιες πιθανές επιπτώσεις αναδύεται ένα πρωτόγνωρο σύστημα εξουσίας το οποίο στην ουσία αλλάζει και κυρίαρχες πολιτικές φιλοσοφίες

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron