Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

Ανεξάρτητα από τα σενάρια που προκύπτουν, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα πρέπει να αλλάξουν λογική οι «Tories» ότι η διαπραγμάτευση της εξόδου από την Ε.Ε. είναι αντίστοιχη με αυτήν της τιμής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, κατά την οποία ο αγοραστής απλώς αποχωρεί εάν η τιμή δεν του αρέσει.

Brexit: 5 σενάρια για την επόμενη ημέρα

Από: EBR | Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Αυτή τη στιγμή 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου και συνολικά 32.500 υπάλληλοι της Ε.Ε. εργάζονται πάνω στο θέμα του Brexit

"Έκανα πολλά για το Ισραήλ", δήλωσε ο Τραμπ, "Είναι εύλογο ότι πρέπει να κάνω πολλά και για τους Παλαιστινίους, διαφορετικά θα ήταν άδικο" ενώ παράλληλα ανέφερε ότι κανένας και από καμιά πλευρά των συνόρων δεν θα «εκδιώχνονταν από το σπίτι του».

Είναι η «συμφωνία του αιώνα» μια καλή συμφωνία;

Από: EBR | Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε το πολυαναμενόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής ως «ρεαλιστική λύση μεταξύ των δύο κρατών», το οποίο χαιρετίστηκε μεν ως νίκη από το Ισραήλ αλλά απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τους Παλαιστινίους

Από ευρωπαϊκής πλευράς το μείζον είναι ότι η Τουρκία μπήκε στη διαδικασία να συγκρατήσει τις ροές εντός της επικράτειάς της. Ενδεικτικά, οι ημερήσιες είσοδοι στην Ελλάδα στις 13 Μαρτίου 2016 ανέρχονταν σε 1400 άτομα.

Το αγκάθι του γεωγραφικού περιορισμού

Από: EBR | Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Έχουμε αναρωτηθεί για ποιό λόγο επικρατεί αυτή η απελπιστική κατάσταση στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου;

«Ο αντισημιτισμός εκδηλώθηκε χωρίς να έχουν σημειωθεί αμφισβητήσεις, αντιστάσεις, επαναστάσεις ή εμφύλιοι διχασμοί στις κοινωνίες όπου εκτράφηκε»

Η ευθύνη της ηθικής και η ηθική της ευθύνης

Από: EBR | Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Η σημασία του να είσαι Δίκαιος των Εθνών…

Ο Γάλλος  διπλωμάτης τόνισε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρά την διαδικασία του impeachment και την κριτική που υφίσταται από τους Δημοκρατικούς, έχει μια σταθερή εκλογική βάση υπέρ του, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% με 38% των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Ζεράρ Αρό: Σοβαρές πιθανότητες επανεκλογής Τραμπ

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Ο πρώην Γάλλος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, εξηγεί τους λόγους μιας πιθανότατης επανεκλογής του σημερινού Αμερικανού προέδρου

 Η τουρκική τακτική έχει κάνει την Ελλάδα να βλέπει και αυτή μια διευθέτηση στο Αιγαίο και την Κύπρο με όρους μηδενικού αθροίσματος. Μια φορτωμένη με τουρκικές αναθεωρητικές προτιμήσεις διμερής ατζέντα, όπου τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν μόνο στην βάση ελληνικών συμβιβασμών, δεν είναι ένα πλαίσιο που η Αθήνα μπορεί να αποδεχθεί.

Αθήνα έναντι Άγκυρας: Διάλογος αλλά και κόκκινες γραμμές

Από: EBR | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

 Για 70 χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς προέδρους, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγγραφή των κανόνων, στην σφυρηλάτηση των συμφωνιών και στην ενθάρρυνση των θεσμών που καθοδηγούν τις σχέσεις μεταξύ των εθνών και προάγουν την συλλογική ασφάλεια και ευημερία? αυτά, μέχρι τον Trump.

Γιατί η Αμερική πρέπει να ηγηθεί ξανά

Από: EBR | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Διασώζοντας την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μετά τον Τραμπ

Ο νεοσουλτάνος στις δημόσιες δηλώσεις του παρουσία της Μέρκελ μίλησε για την ειρήνευση στη Λιβύη την ώρα που στέλνει στρατό και οι δυνάμεις του Χαφτάρ καταρρίπτουν τα Drone του, επισείοντας τον κίνδυνο να της επανεμφάνισης  στην περιοχή του ISIS και της Αλ Κάιντα.

Όταν επικρατεί η βαρβαρότητα…

Από: EBR | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Όταν η βαρβαρότητα επικαλύπτεται από επικοινωνιακές φιοριτούρες, τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν ζούμε στον 21ο αιώνα ή στον Μεσαίωνα. Αφορμή αυτής της διαπίστωσης, τα δώρα που έδωσε ο Ερντογάν στη Μέρκελ κατά την άφιξή της στην Κωνσταντινούπολη, για να εγκαινιάσουν μαζί, κατά τα άλλα ένα πνευματικό ίδρυμα, το Τουρκογερμανικό πανεπιστήμιο

Ειπώθηκε ότι στον Λιβυκό την απασχολεί η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη, και η ειρήνη για τον Λιβυκό λαό. Ότι γι’ αυτό είχε το κίνητρο να επισπεύσει σύνοδο για εκεχειρία.

Ο Λιβυκός εμφύλιος και το unfair της κ. Μέρκελ χάριν του μαύρου χρυσού

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου (19/1/20) η κα Μέρκελ είπε: «Ελπίζω να αλλάξουμε την παρούσα κατάσταση και να δώσουμε στον Λιβυκό λαό το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την ειρήνη»

«Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από τους ίδιους τους Ρώσους ότι οι εκλογές τους δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστικές, ότι η βουλή τους ακολουθεί τις διαταγές του Κρεμλίνου και ότι τα δικαστήρια τους δεν είναι ανεξάρτητα.»

To blame game του Πούτιν για τον Μεντβέντεφ

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Πού αποσκοπεί η πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου να αλλάξει την κυβέρνηση Μεντβέντεφ. Η ψευδαίσθηση του κοινωνικού συμβολαίου και ο χειρισμός της δυσαρέσκειας. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου

Η εθελοτύφλωση που κυριαρχεί ως πολιτική ορθότητα στη Δύση απέναντι στη δύναμη της θρησκευτικής πίστεως αποστερεί από τη σκέψη της κυριαρχούσας αθεΐας την ορθή ερμηνεία της πραγματικότητας με τραγικές συνέπειες για το μέλλον της Ευρώπης.

Ρευστή η Γεωπολιτική Κατάσταση

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Από την πρώτη μέρα το 2020 αυτοσυστήθηκε ως δίσεκτο. Φρόντισε γι’ αυτό ο αδίστακτος και απρόβλεπτος πρόεδρος Τραμπ διατάσσοντας τη δολοφονία του αρχηγού της Επανάστασης του Ιράν Σουλεϊμανί και ενεργοποιώντας ξανά τις δυνάμεις του ιερού φανατισμού και της τρομοκρατίας

Στο Ιράν, παρομοιάζουν ήδη των Σολεϊμανί με τον Arash, τον μυθικό τοξότη και ήρωα του Βιβλίου των Βασιλέων, ο οποίος, όταν συμφωνήθηκε πως τα σύνορα μεταξύ Ιράν και Τουράν θα χαραχτούν με βάση τη μεγαλύτερη δυνατή βολή ενός περσικού βέλους.

Ο θάνατος του Σολεϊμανί και ο «Πόλεμος του Μίσους» στη Μέση Ανατολή

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Για τους Σιίτες της Μέσης Ανατολής ο Qassem Soleimani, ήταν κάτι σαν τον James Bond, τον Erwin Rommel και τη Lady Gaga μαζί, όπως έγραψε ο Kenneth Pollack, πρώην αναλυτής της CIA, στους Times

Η κρίση με το Ιράν δίνει στην Τουρκία, με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις ανεπτυγμένες ήδη στην περιοχή και με σύνορα με Ιράν και Ιράκ, νευραλγικό ρόλο.

Οι συνέπειες για μας της κρίσης με το Ιράν

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Με την κορύφωση της κρίσης με το Ιράν η κατάσταση επιβάλλει σοβαρές σκέψεις και προβληματισμούς

Η συνεχιζόμενη διαμάχη Παλαιστινίων και Ισραηλινών, οι πολεμικές συγκρούσεις και το ταραγμένο εσωτερικό των υπολοίπων αραβικών κρατών της περιοχής τροφοδότησαν και τροφοδοτούν, ανεξάντλητα, τα δελτία ειδήσεων προσελκύοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Τα δάκρυα του Ιορδάνη

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Ανεξάρτητα από τις εκάστοτε μεταβολές της επικαιρότητας, μόνιμη θέση στη θεματολογία της καθημερινής παγκόσμιας ενημέρωσης κατέχουν τα θέματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή

«Ο καταπατητής δεν θα φύγει, θα κρατήσει το οικόπεδο που παράνομα κατέχει και απλά δεν θα το οικοδομήσει.»

Τα λύτρα που απαιτεί ο πειρατής της Μεσογείου

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Αμερικανική εμπλοκή από τη μια, στην πειρατική ενέργεια της Τουρκίας στη Λιβύη από την άλλη η συνάντηση εμπλεκομένων και μη με πρωτοβουλία του Βερολίνου, με την παράλληλη παρουσία στο γεωπολιτικό παιχνίδι του Β. Πούτιν, συνθέτουν ένα μόνο μέρος του σκηνικού, που εκτυλίσσεται πλέον εντός των ορίων της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε έρευνα για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την κυβέρνηση των κατεχόμενων.

Η Άγκυρα «καίγεται» να σώσει την κυβέρνηση της Τρίπολης

Από: EBR | Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020

Η τελευταία ευκαιρία της Τουρκίας να διατηρήσει την περιφερειακή της στρατηγική ζωντανή, περνά μέσα από τη Λιβύη

Αν στο μέτρο που αυξάνεται το παγκόσμιο χρέος, εκδηλωθεί μια οξεία κρίση κλιματικής αλλαγής ή ακόμα κυβερνοπολέμου, οι κυβερνήσεις θα υποχρεωθούν να δαπανήσουν κολοσσιαία ποσά πρόληψης και αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων που θα επιβραδύνουν την οποιαδήποτε παραγωγή πλούτου της καπιταλιστικής μηχανής.

Παγκόσμιο χρέος κατά συντάξεων

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Με το παγκόσμιο κρατικό χρέος να οδεύει προς τα 300 τρισεκατομμύρια δολάρια και να είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από το παγκοσμίως παραγόμενο εισόδημα, ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αυτό του τι θα γίνει με τις συντάξεις. Γιατί;

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι διαταραγμένο έπειτα από τα χρόνια της απλοχεριάς των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, που πασχίζουν να απογαλακτίσουν τις αγορές, ορισμένες από τις οποίες, όπως η Wall Street, περνούν από ρεκόρ σε ρεκόρ. Το παράδοξο εκ πρώτης όψεως φαινόμενο των «αρνητικών» επιτοκίων γενικεύεται σε ορισμένες χώρες, συρρικνώνοντας την αποδοτικότητα των τραπεζών και διογκώνοντας το ιδιωτικό χρέος.

Έφτασε το τέλος εποχής για την παγκόσμια οικονομία

Από: EBR | Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

Η περίοδος της εκτίναξης των εμπορικών συναλλαγών και της βιομηχανικής ανάπτυξης των αναδυομένων οικονομιών δείχνει να φτάνει στο τέλος. Οι ειδικοί δεν ανησυχούν για συστημική κρίση αλλά φοβούνται ένα σοκ.

Συναγερμός είναι αναγκαίος για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, τις αδυναμίες της οποίας ματαίως έχουν επισημάνει οι τέως αρχηγοί όλων των ενόπλων μας δυνάμεων.

Εθνική ομοψυχία έναντι της Τουρκίας

Από: EBR | Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

Η εθνική ομοψυχία υπήρξε το ισχυρότερο όπλο της Κύπρου, που τη διέσωσε από την ολοκληρωτική καταστροφή μετά τον ολέθριο διχασμό

Στο πλαίσιο αυτό o πρέσβης της Λιβύης στην Άγκυρα αποκάλυψε το είδος της στρατιωτικής βοήθειας που έχει ανάγκη η Λιβύη.

Πρέσβης Λιβύης σε Άγκυρα : Θέλουμε αεροπορική υποστήριξη από Τουρκία

Από: EBR | Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

Όπως ανέφερε ο Αμπντουρεζάκ Μουχτάρ Αχμέντ Αμπντουλκαντίρ η Λιβύη έχει ανάγκη κυρίως από αεροπορική στήριξη και εκπαίδευση από άνδρες των ειδικών δυνάμεων

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Oι βαθιές ρίζες του λεφτόδεντρου

Από: EBR

Και ξαφνικά όλοι συνειδητοποιούν ότι τελικά λεφτά υπάρχουν.Σε κάθε χώρα της Δύσης ακούμε πρωθυπουργούς, προέδρους και τραπεζίτες να μοιράζουν δις και τρις, να επιδοτούν εργασία και επιχειρηματικότητα, να σώζουν εταιρείες

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Και όμως κινείται

Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Και όμως κινείται

Όποιος παρακολουθεί την ιστορία της ΕΕ έχει συναίσθηση της σημασίας. Η συνεργασία αυτή λειτουργεί ως ατμομηχανή που κινεί το ευρωπαϊκό τρένο προς τα εμπρός

Οικονομία

Η Πρόκληση της Επόμενης Μέρας

Η Πρόκληση της Επόμενης Μέρας

Στις αρχές της χρονιάς, η Ελλάδα έδειχνε να αφήνει οριστικά πίσω της μία δεκαετία κρίσης και να μπαίνει σε μονοπάτι σταθερής οικονομικής ανάπτυξης. Η πανδημία του COVID-19 ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron