Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Διεθνή

«Πλέον οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μία διπλή απειλή: την επιτάχυνση της αυτοματοποίησης και τις συνέπειες από την οικονομική κρίση που πυροδότησε η πανδημία».

Μέχρι το 2025, το 50% των εργασιακών καθηκόντων θα γίνεται από μηχανές

Από: EBR | Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Tη δουλειά θα υφαρπάξει από τα ανθρώπινα χέρια, τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το 2025, τουλάχιστον το 50% των εργασιακών μας καθηκόντων θα εκτελείται από μηχανές, γεγονός που θα επιδεινώσει την εργασιακή ανισότητα

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κίνας δήλωσε, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αντικατοπτρίζουν «την επιθυμία της παγκόσμιας κοινότητας».

Ο.Η.Ε και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Η Κούβα, η Κίνα, το Πακιστάν, η Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν- χώρες γνωστές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

«Πάνω από 222.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία.»

Σκληρό αλλά... κόσμιο το τελευταίο debate Τραμπ -Μπάιντεν

Από: EBR | Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ διασταύρωσαν για τελευταία φορά τηλεοπτικά τα ξίφη τους, πριν τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου. Πανδημία, μεταναστευτικό, ρατσισμός, Ρωσία-Ιράν, αλλά και το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τον γιο του Μπάιντεν, βρέθηκαν στο επίκεντρο

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η διεύρυνση των συζητήσεων με τον Ερντογάν και η ένταξη της ελληνοτουρκικής διαφοράς σε μία διευρυμένη ατζέντα ευρωτουρκικής συζήτησης, θα μπορούσε να έχει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ελληνοτουρκικά : Το ναυάγιο της γερμανικής διπλωματίας στο Αιγαίο – Τα αδειάσματα από Ερντογάν και η αμηχανία του Μάας

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Τα λάθη του Βερολίνου, το παιχνίδι του Ερντογάν και η αναζήτηση διεξόδου – Εκτεθειμένη η Ανγκελα Μέρκελ για την ανεκτικότητα απέναντι στην προκλητική στρατηγική της Άγκυρας

«Η περίφημη «στρατηγική ψυχραιμία», όταν καταλήξει να στηρίζεται στην ελπίδα του… ανέλπιστου, μετατρέπεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, επιφέροντας ολέθρια πολιτικά και εθνικά αποτελέσματα.»

Ο σκληρός νέος κόσμος, η στρατηγική Ερντογάν και η τουρκική οικονομία

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

«Τις τελευταίες μέρες, υπήρξαν δύο δημοσιεύματα που θεωρώ ότι συνιστούν απαραίτητο ανάγνωσμα, για όποιον θέλει να κατανοήσει την επιδείνωση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και την «κεντρική ιδέα» του σχεδίου Ερντογάν»

Η δυσπιστία (mistrust) συνιστά το κύριο εμπόδιο στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων. Και ακριβώς αυτή είναι η κεντρική αιτία για την αδυναμία προσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο φαύλος κύκλος της Δυσπιστίας

Από: EBR | Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Υπάρχει χάσμα προσλήψεων και πραγματικότητας στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας

«Η επαναπροσέγγιση που ξεκίνησε επί Τζεμ - Παπανδρέου απέδειξε σαφώς ότι υπάρχουν σημαντικά κοινά συμφέροντα σε ό, τι αφορά το εμπόριο, τον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.»

H αναζήτηση κοινών συμφερόντων και η κρίση της Μεσογείου

Από: EBR | Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Η τρέχουσα κρίση προσφέρει ευκαιρίες για ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων και την ακόλουθη αναζήτηση κοινών συμφερόντων τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο

Οι εταιρίες Google, Salesforce και Facebook συγκαταλέγονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι.

Γερμανικό Νομοσχέδιο για τη νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος για τηλεργασία

Από: EBR | Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Η Γερμανία έχει εκφράσει την επιθυμία της να δώσει στους πολίτες της το νόμιμο δικαίωμα να εργάζονται από το σπίτι

«Νομίζω ότι οι εκλογές θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο» δήλωσε ο Πρόεδρος του Λευκού Οίκου δύο ημέρες πριν από τον διορισμό της Barrett.

Η υπεκφυγή της υποψήφιας του Trump για το Ανώτατο Δικαστήριο

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Είναι νομικά ορθό ότι λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας των ΗΠΑ εμπόδισε από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Obama να ορίσει υποψηφιότητα για μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου;

Το 2019 οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ ανήλθαν σε αξία στα 726 δισ. δολάρια εν συγκρίσει με τα 472 δισ. δολάρια των εισαγωγών από την Κίνα.

Τι προσδοκά η Ευρώπη από τις αμερικανικές εκλογές

Από: EBR | Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώνουν το κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές

«Εκθέσεις αποκάλυψαν ότι γυναίκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων και επιδίδονται σε σεξουαλική εκμετάλλευση. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και κατά την άφιξή τους στα κέντρα υποδοχής, μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν σε κίνδυνο.»

Εγκλήματα εναντίον γυναικών και κοριτσιών- τα ξεχασμένα θύματα του νέου Συμφώνου της Ε.Ε. για την Μετανάστευση

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Σκεφτείτε το φορτίο τόσων κοριτσιών και γυναικών καθώς διασχίζουν τα σύνορα υπό πολύ επικίνδυνες συνθήκες, θέτοντας τα παιδιά τους και τον εαυτό τους σε κίνδυνο, και να έρχονται τελικά αντιμέτωπες με ένα από τα αρχαιότερα εγκλήματα στον κόσμο- την εμπορία ανθρώπων

Η Τουρκία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δεν έχει ούτε συνέπεια, ούτε συνέχεια, γι’ αυτό το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι σημαντικό όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων».

Θέμα κυρώσεων βάζει η κυβέρνηση μετά την πρόκληση του Oruc Reis

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

«Ο Πρωθυπουργός, ενόψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου, θα θέσει το ζήτημα των παράνομων και προκλητικών τουρκικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ»

Στις 28 Αυγούστου, ένας πρώην βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, ο Metin Kulunk, δημοσίευσε έναν χάρτη της «Μεγαλύτερης Τουρκίας», στον οποίο απεικονίζεται η έκταση των ρεβιζιονιστικών φιλοδοξιών της Τουρκίας. Περιλαμβάνει περιοχές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Συρίας, του Ιράκ, της Γεωργίας και της Αρμενίας.

Ένας πέμπτος πόλεμος δεν θα κάνει καλό στην Τουρκία

Από: EBR | Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Κατά τον 20ό αιώνα, οι Τούρκοι και οι παραδοσιακοί αντίπαλοί τους στο Αιγαίο, οι Έλληνες, πολέμησαν σε τέσσερις συμβατικούς πολέμους: στον πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918), στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο (1919-1922) και στον πόλεμο της Κύπρου (1974)

«Σε τόσο δύσκολες στιγμές, οι χώρες στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία πρέπει να κοιτάξουν πέραν των άμεσων κρίσεων και να προετοιμαστούν για την μετά πανδημίας ανθεκτική ανάκαμψη».

Η πανδημία ωθεί στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία

Από: EBR | Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία αναμένεται να συρρικνωθούν 4,4% φέτος, στη βαθύτερη ύφεση από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπως υπολογίζει η Παγκόσμια Τράπεζα

«Η κάθε χώρα προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα, να πάρει το maximum και να δώσει το minimum.»

Η εξάρτηση των ευρωπαϊκών τραπεζών από την Τουρκία

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Πέρα από τις αγορές όπλων και λοιπού στρατιωτικού υλικού, τις πωλήσεις και συμπαραγωγές βιομηχανικών προϊόντων, δεν πρέπει να υποτιμούμε τις Τράπεζες

«Οι τουρκικές στρατηγικές επιδιώξεις μετέτρεψαν το ελληνοτουρκικό ζήτημα από διμερή διαμάχη σε οξεία περιφερειακή σύγκρουση με πολλούς συνεμπλεκόμενους.»

Προκλήσεις και ευκαιρίες από την κρίση

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Η ελπίδα είναι ότι έταιροι και σύμμαχοι θα αναλάβουν τον πρόσθετο κόπο να φέρουν την Τουρκία σε μία διαπραγμάτευση με δεδομένους κανόνες και συγκεκριμένο ζητούμενο. Είναι προς το συμφέρον όλων, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης. Αν όχι, η γοητεία του εκβιασμού ισχύος θα επιστρέψει και θα εγκατασταθεί στην πόρτα της Ευρώπης. Εναντίον όλων

«Σήμερα που η Τουρκία απειλεί κι αλαζονικά προκαλεί αξίζει να δούμε τη θέση της χώρας απέναντι στις βλέψεις και τα συμφέροντα των σημερινών μεγάλων δυνάμεων.»

Πώς τα πάμε με τις μεγάλες δυνάμεις

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Σε ολόκληρη την πορεία της νεότερης ελληνικής Ιστορίας τα όποια επιτεύγματα προήλθαν από την αξιοποίηση των συγκυριακών συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων

«Αναμένοντας την τηλεμαχία για τον αντιπρόεδρο την επόμενη εβδομάδα, ίσως ένας από τους δύο να φερθεί ως Πρόεδρος.»

Πρώτη Προεδρική Τηλεμαχία: Σύγκρουση Trump και Biden

Από: N. Peter Kramer, EU correspondent | Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Ο Πρόεδρος Donald Trump και ο πρώην Αντιπρόεδρος, Joe Biden, ήρθαν σε σύγκρουση στα πλαίσια της πρώτης (από τις τρεις) προεδρικής τηλεμαχίας σε θέματα σχετικά με το Ανώτατο Δικαστήριο, τον κορονοϊό, την οικονομία και τις διαφυλετικές διαμάχες

«Ο κανόνας είναι παλιός και τον εφάρμοσαν στην πράξη όλα τα αυταρχικά καθεστώτα: για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου στο εσωτερικό, δημιουργείς μια κρίση στο εξωτερικό.»

Τα 4+1 μέτωπα για την Τουρκία του Ερντογάν - Από τι απειλείται η γειτονική χώρα

Από: EBR | Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Οι πόλεμοι που έχει ανοίξει ο Τούρκος πρόεδρος είναι πολλοί. Και στις «παραδοσιακές» αντιπαραθέσεις, όπως είναι αυτή των διεκδικήσεων στο Αιγαίο, προστίθενται συνεχώς νέες

«Ούτε η επένδυση του Τραμπ στο ότι γενικά η οικονομία θα ανακάμψει δίνει απάντηση, ούτε φυσικά ο τρόπος που ο Μπάιντεν σε αυτή τη φάση κυρίως επιμένει στη λογική του «κλεισίματος» ως κύριου μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Τραμπ – Μπάιντεν: Σκηνικό εμφυλίου στις ΗΠΑ – Μια χώρα περισσότερο διαιρεμένη από ποτέ

Από: EBR | Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Το ντιμπέιτ μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν με το χαοτικό χαρακτήρα του απλώς υπογράμμισε ότι η Αμερική βαδίζει στις εκλογές διαιρεμένη, πολωμένη και σε αναζήτηση στρατηγικής

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

H κοινωνία της νόησης και οι εχθροί της

Athanase PapandropoulosΑπό: Athanase Papandropoulos

Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και της δυναμικής της, ενδέχεται να είναι σκληρές οι αντιπαραθέσεις μεταξύ αμάθειας και γνώσης

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Αντιμετώπιση του κορονοϊού: 183,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Αντιμετώπιση του κορονοϊού: 183,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση τριών εθνικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) στην Ελλάδα, χάρη στις οποίες 183,5 εκατ. ευρώ θα ανακατευθυνθούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού

Οικονομία

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στις επάλξεις

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στις επάλξεις

Το ορμητικό δεύτερο κύμα πανδημίας του κορονοϊού θέτει το σύστημα υγείας και τις υποδομές σε τεράστια δοκιμασία, ενώ δοκιμάζει τις αντοχές των ιατρών, των νοσηλευτών και όλων εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron