Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

«Ιδρύθηκε το 1997 και έφερε την επανάσταση στην οπτικοακουστική βιομηχανία παραγωγής και διανομής με τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία της.»

Το Μάνατζμεντ χωρίς Κανόνες: η Εμπειρία της Netflix

Από: EBR | Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Λίγες επιχειρήσεις γοητεύουν όσο η Netflix. Για πρώτη φορά ο Reed Hastings, συνιδρυτής και πρόεδρος της Netflix, αποκαλύπτει πώς δημιούργησε την πλατφόρμα βίντεο της οποίας οι ταινίες και οι σειρές είναι αναγνωρισμένες σε όλο τον κόσμο

«Στο πλαίσιο μιας μελέτης κάποιοι από τους ηλικιωμένους συμμετέχοντες περπατούσαν τριακόσια οικοδομικά τετράγωνα την εβδομάδα, διαπιστώνοντας την πολυπόθητη αυτή αύξηση στην ποσότητα φαιάς ουσίας του εγκεφάλου τους.»

Λίγη άσκηση... Μεγάλη διαφορά

Από: EBR | Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι μόλις τριάντα λεπτά αεροβικής άσκησης μέτριας έντασης, όπως για παράδειγμα το περπάτημα με μια ταχύτητα που δε σας επιτρέπει να μιλάτε, για δύο με τρεις φορές την εβδομάδα μπορούν να ενισχύσουν τη νόησή σας

«Όταν οι άνθρωποι επιζητούν να κάνουν μια αλλαγή, να αναδιοργανώσουν μια μονάδα ή να αναπτύξουν ένα νέο σύστημα, αναζητούν συχνά λύσεις που θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιθυμούν να είναι βιώσιμες. Όμως τίποτε δε διαρκεί για πάντα.»

Μάνατζμεντ Συμβουλές

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Οι συμβουλές που ακολουθούν είναι αυτές που προσφέρει το Χάρβαρντ

«Θετικό ή αρνητικό το πρόσημο της τηλεργασίας; Ανάμεσα στις φωνές που μιλάνε για μείωση των ταξιδιών, για αλλαγή του τρόπου εργασίας, υπάρχει μία λέξη-κλειδί: η ευκαιρία.»

Ικανός αρχηγός είναι αυτός που μπορεί να αγγίζει τις καρδιές των άλλων

Από: EBR | Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Υπάρχουν δύο φράσεις που τον τελευταίο καιρό γυρνάνε συνέχεια στο μυαλό μου. "Ηγέτης είναι αυτός που οδηγεί τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε. Μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που τους οδηγεί εκεί που δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα ήθελαν να πάνε"

«Συμβουλέψτε τους υφισταμένους σας πώς θα επιλύουν περισσότερα προβλήματα μόνοι τους.»

Εξάντληση από την επίλυση προβλημάτων

Από: EBR | Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Αισθάνεστε πίεση να επιλύετε δύσκολα προβλήματα άλλων ανθρώπων

«Δημιουργήστε ήσυχα, τακτικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας για εργασία χωρίς διακοπές. Επιλέξτε εργασίες στις οποίες μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο και μην αφήνετε να σας διακόπτουν αυτές τις ώρες.»

Ο ρόλος ως πηγή Άγχους

Από: EBR | Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Ποιά τα συμπτώματα και ποιές οι λύσεις

«Απροσδόκητα γεγονότα, δυσάρεστες ή ευχάριστες εκπλήξεις. Δεν είναι λίγες οι φορές στη ζωή μας που καλούμαστε να αλλάξουμε συνήθειες, να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας και να διαταράξουμε ακούσια την ομαλή ροή της καθημερινότητάς μας, καταλήγοντας σε ερωτήματα περί του τι τελικά έχει σημασία ή αξίζει να συνεχίσουμε να κάνουμε και τι όχι.»

Η πιο μεγάλη ώρα για αλλαγή καριέρας είναι τώρα

Από: EBR | Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Πώς μπορείτε να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο της αλλαγής καριέρας σταδιοδρομίας, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης και της αυτό-απομόνωσης που προκάλεσε πανδημία του Covid-19;

«Η κουλτούρα μιας επιχείρησης –στο μέτρο που υπάρχει, βεβαίως– δημιουργεί και αυτή στην εταιρεία συνήθειες, σύμβολα, τελετουργίες, αξίες και ταμπού, που όταν έχουν εγκατασταθεί για καλά στον επιχειρηματικό ιστό δεν ξεριζώνονται πολύ εύκολα.»

Πως η δύναμη της αδράνειας πλήττει επιχειρήσεις

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Η πανδημία και οι μεταβολές που προκαλεί, αναδεικνύουν το ξεπέρασμα της αδράνειας σε συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρησεων και όχι μόνον

«Η περισυλλογή και η αυτοσυγκέντρωση είναι, για πολύ κόσμο, ψυχικά αγαθά εν ανεπάρκεια. Ωστόσο, είναι ζωτικά για την ζωή και την συμπεριφορά μας, αν όχι και για την υγεία μας υπό την ευρύτερη έννοια.»

Για περισυλλογή και αυτοσυγκέντρωση

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Πολύ συχνά –όσο δε περνά ο καιρός, ακόμα συχνότερα- ακούμε την φράση «χρειάζεται καθαρό μυαλό», η οποία είναι προσφιλέστατη στους προπονητές του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και γενικώς σε όσους κάνουν πρωταθλητισμό

«Οι διαφημιστές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ένα ακροατήριο συντίθεται από επιμέρους άτομα και ότι το κάθε ένα από αυτά θέλει να νιώσει ότι το μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτό.»

Τί να αποφύγετε στην διαφήμιση

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Ιδού μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι διαφημιστές όταν προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους

«Πολλοί οργανισμοί μοιράζουν κάρτες παραπόνων ως μέσον ελέγχου της ικανοποίησης των πελατών τους. Άλλοι, καταφεύγουν σε έρευνες και μελέτες που γίνονται από ειδικά γραφεία ή αναλύουν μεγέθη πωλήσεων για να προσδιορίσουν τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών τους.»

Τον πελάτη και τα ...μάτια σας

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

«Μείνετε κοντά στον πελάτη» (stay close to the customer), διακήρυσσε παλαιότερα ο γκουρού του μάνατζμεντ, Τομ Πήτερς

«Η εμπειρία της πανδημίας και η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης από ορισμένες επιχειρήσεις, φαίνεται να λειτούργησε θετικά στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης μεταξύ των νεότερων εργαζόμενων και των εταιρειών, φορτίζοντας συναισθηματικά τη μεταξύ τους σχέση.»

Έρευνα ΕΥ : Tο νέο πρότυπο ηγεσίας στη μετά-κορωνοϊό εποχή

Από: EBR | Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Tα χαρακτηριστικά και oι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική ηγεσία στη χώρα – Τα τέσσερα πρότυπα ηγεσίας

«Οι απειλές για το κεφάλαιο πληροφορικής μιας επιχείρησης δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλες. Φυσικά, μια ηλεκτρική καταστροφή, μια πυρκαγιά, ένα σφάλμα χειριστή, μια αστοχία υλικού μπορεί να επηρεάσει το πληροφοριακό σύστημα μιας επιχείρησης.»

Διαχείριση Νέων Ρίσκων

Από: EBR | Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Η πρόληψη των κινδύνων είναι έργο όλων όσων εργάζονται στην επιχείρηση. Ακόμη είναι απαραίτητο να εντοπιστούν αυτοί οι κίνδυνοι και να μάθουμε γιατί και πώς να τους διαχειριστούμε

«Το μεγαλύτερο δώρο είναι η υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος η ικανοποίηση και η καλύτερη σχέση η πίστη».

Διαχείριση Κρίσης: Το άλλο εργαλείο νίκης στον Covid 19

Από: EBR | Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Η διαχείριση κρίσεων σε δύσκολους καιρούς είναι το στοίχημα για την εμπέδωση σε βάθος και ανάδειξη μιας ηγετικής προσωπικότητας

«Ας μην αυταπατόμαστε, οι ευκαιρίες και προκλήσεις έρχονται συνεχώς.»

Tι είναι τελικά η ζωή;

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ένας από τους εχθρούς στη ζωή αυτή είναι η παιδαριώδης αντίληψη που έχουμε για τo είδος των στόχων μας

«Είναι πλέον απαραίτητο και στην Ελλάδα, οι μεγάλοι της παραγωγής και της εμπορικής διανομής, να επανεξετάσουν πρότυπα και συνήθειες γιατί οι αλλαγές των συνθηκών δεν περιμένουν  πότε μια επιχείρηση και η ηγεσία της θα αλλάξουν μυαλά. Και αν θέλουν βέβαια να αλλάξουν.»

Η «επιστήμη» της επιρροής

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ως αναγνωριστικό στοιχείο της ηγεσίας, η επιρροή είναι μια διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας ένα άτομο είναι σε θέση να κερδίσει τη βοήθεια και υποστήριξη των άλλων για την επίτευξη ενός κοινού στόχου

«Οι επικοινωνιολόγοι βλέπουν τη σύγκρουση σαν ευκαιρία. Την αντιμετωπίζουν παραμονεύοντας σιωπηλοί και περιμένοντας. Η τακτική της υπομονής - που επιτρέπει στον άλλον να ξεθυμάνει - έχει κέρδος.»

Ο θυμός μικραίνει τη ζωή

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Tι κάνετε όταν ένας θυμωμένος άνθρωπος σας επιτίθεται λεκτικά;

«Οι τεράστιοι όγκοι δεδομένων εξασφαλίζουν μεγάλη ακρίβεια, αλλά γεννούν συγχρόνως μεγάλη σύγχυση, διότι ο όγκος, η ταχύτητα και η ποικιλία των δεδομένων αφήνουν να διαφαίνονται παντού μοτίβα και συσχετισμοί - Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραιτήτως κάτι.»

Προσοχή στις μελλοντικές λήψεις αποφάσεων

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Όταν όλα αλλάζουν, δεν πρέπει να βάζουμε στο περιθώριο το χθες

Οι αισιόδοξοι λατρεύουν να ξεπερνούν τα εμπόδια. Οι απαισιόδοξοι δεν προσπαθούν ούτε καν να τα παρακάμψουν.

Είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος;

Από: EBR | Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Οι αισιόδοξοι βλέπουν τα θετικά σε μία άσχημη κατάσταση. Αντιθέτως, οι απαισιόδοξοι βλέπουν τα άσχημα σε μία καλή κατάσταση

«Η κρίση έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, και σαν επαγγελματίες managers, οι υποχρεώσεις μας έχουν γίνει πιο βαριές από ό, τι φαίνονται.»

Η ανθεκτικότητα εμβόλιο κατά της κρίσης

Από: EBR | Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021

Μια εθνική απαισιοδοξία φαίνεται να μας έχει καταβάλει συλλογικά τον τελευταίο καιρό

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Ιουλία Τσέτη: Νέο μοντέλο παραγωγής, χρηματοδότηση της έρευνας, βιώσιμη ανάπτυξη

Από: EBR

Η πανδημία -όσο οδυνηρή κι αν είναι- μας έδωσε μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε. Να αντιληφθούμε ότι στο μέλλον πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και να στραφούμε στο μοντέλο “Big Pharma”

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

«Η Επιτροπή προκαλεί την καταστροφή των δασών», ένα ακόμη σφάλμα εις βάρος του περιβάλλοντος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορήθηκε για «καταστροφή των δασών» αφού δημοσίευσε τις προτάσεις της, καθώς αυτές δεν αποτρέπουν την καύση των δέντρων για παραγωγή ενέργειας

Οικονομία

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημική κρίση

Ανθεκτικότητα παρά την σφοδρότητα της πανδημίας επέδειξαν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron