Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Μάνατζμεντ

«Τα σημαντικά λάθη σε οποιαδήποτε φάση έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα, επιβραδύνοντας τη διαδικασία και καταργώντας τα οφέλη της».

Η κατά John Kotter... Αλλαγή

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Πώς συνδέεται η αλλαγή με την ηγεσία; Τι ρόλο παίζει η έννοια του επείγοντος στην εμπέδωση της εταιρικής αλλαγής; Το έργο του John P. Kotter είναι άκρως διαφωτιστικό, ειδικά τώρα που η μεταβολή του τρόπου λειτουργίας των οργανισμών είναι πιο κρίσιμη από ποτέ

«Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανταμοιβή μιας συμπεριφοράς ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να ενεργοποιήσει το κίνητρο που ενυπάρχει σε κάποιο άτομο.»

Πώς να αποθαρρύνετε τους καλύτερους υπαλλήλους σας

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Πολλές επιχειρήσεις απονέμουν βραβεία, όπως «υπάλληλος του μήνα», αλλά είναι οι ενέργειες αυτές αρκετές για να παρακινήσουν την απόδοση; Όχι και τόσο, υποστηρίζει ο καθηγητής Ian Larkin. Στην πραγματικότητα μάλιστα ενδέχεται να θέσουν στο περιθώριο τους καλύτερους υπαλλήλους τους συνολικά

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έρευνες για τις απεικονίσεις των εγκεφαλικών λειτουργιών ομολογουμένως προικισμένων ανθρώπων δείχνουν ότι οι εγκέφαλοί τους μοιάζουν σαν να έχουν «πάρει φωτιά» –με την έννοια ότι δημιουργούν?περισσότερες νευρικές συνάψεις?από τον μέσον όρο του πληθυσμού.

Το DNA της καινοτομίας

Από: EBR | Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Όλοι οι οργανισμοί επιθυμούν οι ηγέτες και τα στελέχη τους να διαθέτουν δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο σκέψης. Ποια είναι τα συστατικά της πολυπόθητης αυτής ιδιότητας;

«Αν συνεχίσετε να συναναστρέφεστε κοινωνικά με τους άλλους όπως παλαιότερα, θα θολώσετε τις γραμμές που πλαισιώνουν τον νέο ρόλο σας και ίσως κατηγορηθείτε ότι έχετε ευνοούμενους.»

Πώς θα διοικείτε τους πρώην ομότιμους συναδέλφους σας

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Αν πήρατε προαγωγή και διοικείται πρώην συναδέλφους σας, περπατάτε πάνω σε τεντωμένο σκοινί

«..Μια ανατροφοδότηση εφ’ όλης της ύλης αποκάλυψε ότι ο Χουάν έδινε την εντύπωση ενός τρομακτικού και εσωστρεφούς ατόμου..»

Πώς να αναπτύξετε συναισθηματική νοημοσύνη

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Ο Χουάν ήταν στέλεχος μάρκετινγκ του λατινοαμερικανικού τομέα μιας μεγάλης εταιρείας ολοκληρωμένης ενέργειας

«…Υπάρχει μια βαθιά διαφορά ανάμεσα στη διοίκηση και την ηγεσία αλλά και οι δύο είναι σημαντικές. Το να διοικεί κάποιος σημαίνει ότι επιτυγχάνει και έχει την ευθύνη...»

Δεν υπάρχει ηγεσία χωρίς επιρροή

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Για να κάνει ένας ηγέτης τη δουλειά του πρέπει να μπορεί να ασκεί επιρροή, όταν πρέπει και σε όλα τα επίπεδα

Ας υποθέσουμε ότι είστε δάσκαλος/μουσικός/σχεδιαστής ιστοσελίδων. Η ποικιλία ακούγεται γοητευτική, αλλά πώς θα τα βγάλετε πέρα με όλα αυτά; Και πώς θα διασφαλίσετε ένα τακτικό εισόδημα;

Μάθετε να μη χάνετε την εποπτεία

Από: EBR | Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Εργάζεστε συγχρόνως σε πολλά και διάφορα εγχειρήματα; Τότε ανήκετε στους slashers (από το αγγλικό slash)

Η Glassdoor, που κάνει αξιολογήσεις εργοδοτών, διαπίστωσε πως οι μισοί εργαζόμενοι κατ’ οίκον στη Βρετανία θεωρούσαν τις παροχές μικρής σημασίας, ενώ προτιμούσαν υπηρεσίες που θα τους βελτίωναν τη ζωή.

Η τηλεργασία κλονίζει το ομαδικό πνεύμα στις επιχειρήσεις

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Οι κοινωνικές σχέσεις και η διά ζώσης επαφή μεταξύ συναδέλφων έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα από τον κορωνοϊό

«Κάντε τον εαυτό σας «ορατό». Πάρτε τον λόγο σε συσκέψεις και προσφερθείτε να γίνετε μέλος σε επιτροπές εθελοντικά.»

Πέντε τρόποι για να αυξήσετε την επιρροή σας

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Αν θέλετε να σας ακούν και να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να εισακούγονται οι εισηγήσεις σας, πρέπει να αποκτήσετε επιρροή

«Επιλέξτε τους σωστούς ανθρώπους για τις θέσεις εξυπηρέτησης πελατών. Διαλέξτε κυρίως ανθρώπους που ενδιαφέρονται πρώτα για τον πελάτη και μετά για την εταιρία.»

Πώς να προσφέρετε κορυφαία εξυπηρέτηση στους πελάτες σας

Από: EBR | Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Εξυπηρέτηση πελατών. Πολλές εταιρίες της δίνουν τη μεγαλύτερη σημασία- στα λόγια

Tόσο σε αυταρχικά όσο και σε δημοκρατικά καθεστώτα παραγνωρίζεται το γεγονός ότι είναι οι δημόσιες δαπάνες που καθορίζουν την πραγματική επιβάρυνση των πολιτών. Η επιβάρυνση αυτή καταβάλλεται είτε διά των φόρων, οπότε γίνεται άμεσα αισθητή, είτε διά δανεισμού, οπότε μετατίθεται σε επόμενα έτη ή και σε επόμενες γενεές.

Απαράγραπτες οικονομικές αλήθειες

Από: EBR | Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Αρκούμαι να σας υπενθυμίσω τρία πράγματα: Όχι Πτώχευση. Όχι Αύξηση Φόρων. Όχι Δάνεια.

«Διερωτηθείτε: Πότε θα κάνω αυτά που είναι σημαντικά αλλά όχι επείγοντα; Πότε θα αφιερώσω χρόνο στις σημαντικές εργασίες προτού γίνουν επείγουσες;»

Το Διάγραμμα του Eisenhower

Από: EBR | Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Πως θα μάθετε να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά

«Συχνά, η άσκηση της υπομονής μοιάζει να είναι η τέχνη κάλυψης της ανυπομονησίας. Όμως η άσκηση αυτής της τέχνης όχι μόνο θα κάνει τη ζωή σας πιο χαρούμενη, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανοίξετε το δρόμο για μια πιο ευχάριστη και επιτυχημένη ζωή στο μέλλον.»

Πώς οι Ηγέτες μπορούν να καλλιεργήσουν την υπομονή στον σύγχρονο κόσμο

Από: EBR | Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Εννιά τρόποι καλλιέργειας της υπομονής και αποκόμισης οφελών για τη ψυχική υγεία

Όπως αναφέρει  ο Ρόλαντ Ράϊτερ, σύμβουλος επιχειρήσεων και καθηγητής στο Χάρβαρντ, το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις αλλαγές μέσα σε μία επιχείρηση είναι η ταυτότητά της –όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που πολλές φορές αρνούνται στοιχειώδεις αλλαγές στην ζωή και στις αντιλήψεις τους, επικαλούμενοι την ταυτότητά τους.

H δύναμη της αδράνειας στις επιχειρήσεις

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Μπορεί μία επιχείρηση να αλλάξει; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι περισσότερο αρνητική παρά θετική

Οι επαγγελματίες με υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κατάρτισης τα πάνε πολύ καλά με την μάθηση «μιας βαθμίδας». Γεγονός φυσιολογικό, δεδομένου ότι έχουν δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αποκτώντας το ένα πανεπιστημιακό πτυχίο μετά το άλλο και εφαρμόζοντας τις γνώσεις που αποκόμισαν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην επαγγελματική τους καριέρα.

Όταν τα στελέχη αρνούνται να διδαχθούν

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Στις δύσκολες περιόδους, κάθε επιχείρηση –μικρή, μεσαία, μεγάλη– στόχο έχει να επιβιώσει αλλά και να αξιοποιήσει, στο μέτρο του εφικτού, τις θετικές πλευρές των δύσκολων στιγμών

«Στον πυρήνα του ηθικού κύρους βρίσκονται, βεβαίως, οι ικανότητες του ηγέτη. Αν δεν μπορεί να επιτελέσει σωστά τα καθήκοντα τα οποία ανέλαβε, γιατί να θέλουν οι άλλοι να τον ακολουθήσουν;»

Το ηθικό κύρος χαρακτηρίζει έναν πραγματικό ηγέτη

Από: EBR | Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Η συνέπεια ανάμεσα στους λόγους, στις εσωτερικές αξίες και στις πράξεις είναι ζητούμενο για κάθε άνθρωπο, αποτελεί δε βασικό συστατικό του ηθικού κύρους που χαρακτηρίζει κάθε πραγματικό ηγέτη

Εταιρική εικόνα είναι το σύνολο των εντυπώσεων, αντιλήψεων, απόψεων, πεποιθήσεων και στερεοτύπων, τα οποία έχουν η κοινή γνώμη και οι καταναλωτές για μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό και τα προϊόντα/υπηρεσίες τους, και σχηματίζονται μέσω μιας πολύπλοκης επικοινωνιακής διαδικασίας, στην οποία εμπλέκονται ποικίλες πηγές πληροφόρησης.

Εταιρική εικόνα: Το σημαντικότερο άυλο περιουσιακό στοιχείο της σύγχρονης επιχείρησης

Από: EBR | Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Στις μέρες μας, η σημασία και ο ρόλος της εικόνας των επιχειρήσεων και των οργανισμών αναδείχθηκε σε θεμέλιο λίθο της αποδοτικής επιχειρηματικότητας και σε σημαντικό άυλο περιουσιακό στοιχείο που παράγει πρόσθετη αξία

«Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εστίαση στις ομάδες ως οργανωτική μονάδα, έχουν αναδυθεί νέες θεωρίες και έννοιες σχετικά με την απόδοση της ομάδας και διαπιστώθηκαν ως αργής, σταθερής αποδοχής για τους επαγγελματίες.»

Τρεις τάσεις ομαδικής εργασίας που ενδέχεται να μην επιβιώσουν από την κρίση

Από: EBR | Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Πολλοί ειδικοί παρατηρητές έχουν κάνει προβλέψεις για τη «νέα κανονικότητα» του εργασιακού χώρου μετά την πανδημία

Οι περισσότερες start ups που δεν αναπτύσσονται τελικά με επιτυχία ενδέχεται να ακολουθούν ένα μοτίβο συλλογικής σκέψης όπου στο επίπεδο της αρχικής ιδέας ο ιδρυτής ή οι ιδρυτές, ατομικά ή/και συλλογικά, απωθούν ασυνείδητα το πραγματικό κόστος υλοποίησης του σχεδίου τους.

Start ups και Ασυνείδητο : Μια απόπειρα συσχέτισης

Από: EBR | Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Πώς γεννιέται άραγε μια ιδέα; Γιατί κάποιοι άνθρωποι εφευρίσκουν καινοτομίες/πατέντες, αγωνίζονται επί μακρόν να υλοποιήσουν ένα όραμα και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν καν να τολμήσουν στην αγορά;

Ο 21ος αιώνας έχει εμφανίσει εξαιρετική άνοδο του ατομικού καταναλωτισμού, καθώς επίσης υπάρχει μεγαλύτερη απαίτηση για ατομική έκφραση και στον κοινωνικοπολιτικό χώρο. Η ψηφιακή εποχή και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες που επιτρέπουν την ατομική συμβολή σε μεγάλη βαθμό.

Από το εγώ στο εμείς: Ο COVID-19 ως προάγγελος ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου

Από: EBR | Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Η πανδημία του COVID-19 αποτελεί πρόκληση της ίδιας της φύσης της ύπαρξής μας. Μια ανάλυση σχετικά με τις Google αναζητήσεις της φράσης "κοινωνική αποστασιοποίηση" των τελευταίων 90 ημερών, παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μια φράση που δεν ήταν δημοφιλή στο διαδίκτυο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ήταν στην κορυφή των charts την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Ελλάδα και wine bar

Από: EBR

Τα wine bar στην Ελλάδα είναι μία πονεμένη ιστορία

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Εξωτερική πολιτική και ασφάλεια: ανάγκη για ενότητα και στρατηγική αυτονομία

Εξωτερική πολιτική και ασφάλεια: ανάγκη για ενότητα και στρατηγική αυτονομία

Η πανδημία κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη, η οποία χρειάζεται πιο σθεναρή, συντονισμένη και δυναμική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, τόνισαν οι ευρωβουλευτές

Οικονομία

Κύριο ζητούμενο για τους εργαζομένους η εργασιακή ασφάλεια

Κύριο ζητούμενο για τους εργαζομένους η εργασιακή ασφάλεια

Η προστασία του μισθού και η ασφάλεια είναι για τους Ελληνες εργαζομένους τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μιας εργασίας

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron