Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Οικονομία

«Οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΙΤ, παγκοσμίως, θα είναι φέτος αυξημένες κατά 8% έναντι του 2020.»

Οι μικρομεσαίες εταιρείες θα δαπανήσουν $1,3 τρισ. για την τεχνολογία το 2021

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σε ρυθμούς ψηφιακού fast forward έχει θέσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, η πανδημική κρίση

«Πώς θα λαμβάνουν χαμηλότοκη χρηματοδότηση επενδύσεις εταιρειών που συγχωνεύονται ή συνάπτουν μακροχρόνιες συνεργασίες. Οι προϋποθέσεις και το δέλεαρ του χαμηλού επιτοκίου. Έρχεται σχέδιο νόμου για πρόσθετα κίνητρα.»

Τα κίνητρα του Ταμείου Ανάκαμψης για εξαγορές και συγχωνεύσεις

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ως μοναδική ευκαιρία επίτευξης σοβαρών οικονομιών κλίμακος και εκσυγχρονισμού παραγωγικών στοιχείων χαρακτηρίζουν τραπεζικά στελέχη και ελεγκτικές εταιρείες τα κίνητρα συγχωνεύσεων/εξαγορών/μακροχρόνιων συνεργασιών, που παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)

«Για την καταξίωση του νέου θεσμού της κεφαλαιοποίησης των Επικουρικών Συντάξεων, θα πρέπει να δοθεί ύψιστη σημασία στην οργάνωση και λειτουργία του νέου Ταμείου.»

Η κεφαλαιοποίηση των επικουρικών συντάξεων

Από: EBR | Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Eνώ οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες ανέπτυξαν κεφαλαιοποιητικά συστήματα συντάξεων στην περίοδο 1975 1995, στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης η Κυρίαρχη αριστερή ατζέντα της πολιτικής είχε αποβάλει τη λέξη «Κεφάλαιο»

Η χρηματοδότηση και τελική δαπάνη την περίοδο 2021-2026 θα φθάσει από το Ταμείο Ανάκαμψης ως τα 60 δισ. ευρώ (€18 δισ. επιχορηγήσεις και €13 δισ. δάνεια, ενώ έως €29 δισ. αφορούν ιδιωτικά κεφάλαια και τραπεζικά δάνεια), ενώ 41 δισ. αναμένονται μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Η «ολική επαναφορά» της ελληνικής οικονομίας

Από: EBR | Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΑΕΠ ξεπέρασε τα προ πανδημίας επίπεδα – Σε πολυετή ανοδικό κύκλο η χώρα, καθώς οι ετήσιες χρηματοδοτικές ροές θα είναι τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη 20ετία

«Η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα χτυπά καίρια, και παρατεταμένα πια, την αγορά και τη βιομηχανία, με το πιο σκληρό της αποτύπωμα να καταγράφεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τροφοδοτεί σπιράλ πληθωρισμού άγνωστης διάρκειας και έντασης.»

Μεγάλες ελλείψεις σε πρώτες ύλες

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: «Αγριεύει» η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα

«Η Γαλλία εξελίσσεται σε βασικό παίκτη, καταλαμβάνοντας υψηλότερη θέση στην κορυφαία πεντάδα, ενώ νέες χώρες που μέχρι πρότινος είχαν σχετικά μικρή συμμετοχή, όπως η Νότια Κορέα, εισέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο.»

Πόσο άλλαξε η πανδημία το top20 των εξαγωγικών αγορών της Ελλάδας

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Πηγή προβληματισμού και ανησυχίας η άνοδος των διεθνών τιμών των πρώτων υλών, αλλά και οι αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα με τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταφορές εμπορευμάτων λένε οι εξαγωγείς

«Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε λόγω της εξέλιξης αυτής μια σειρά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τους κινδύνους που συνοδεύουν την αύξηση του πληθωρισμού και ότι πιθανότατα για το 2021 ο πληθωρισμός θα φτάσει στην Ελλάδα σε υψηλό δεκαετίας, κοντά στο 2,5%.»

Πώς θα εξελιχθεί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Οι προβλέψεις έγκυρων οικονομικών οργανισμών για τον πληθωρισμό στη χώρα δεν ξεπερνούν το 0,6% για φέτος

Το 60% των Ελλήνων επιθυμεί να επιστρέψει από αρκετά (34%) έως πάρα πολύ (26%).

Τι δείχνουν δύο έρευνες για το «brain gain» των Ελλήνων της κρίσης

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Το 60% θέλει να επιστρέψει αλλά να δουλεύει με σχετικούς όρους εξωτερικού - Το 73% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θέλει να προσλάβει Έλληνες εργαζόμενους στο εξωτερικό

Η παγκόσμια οικονομία αλλάζει με ραγδαίο ρυθμό, επιστρέφει ο προστατευτισμός, η κλιματική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ η πανδημία με τις απαγορεύσεις στη διακίνηση προσώπων και αγαθών διαμορφώνει νέες σταθερές.

Η άνοδος των σιτηρών και το ψωμί

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου για το κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια έρχεται κάπως όψιμα, με δεδομένο ότι εγκαίρως, εδώ και καιρό, έχουμε αναφερθεί στο ράλι τιμών σε βασικά αγαθά, όπως σιτάρι, πετρέλαιο, φρούτα, πρόβειο γάλα

Ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί, σε επίπεδο ρητορείας, την πρώτη προτεραιότητα, στην πράξη η κατανάλωση ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το 1995.

Κυκλική Οικονομία και Απλή Ζωή

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Παρά την προσπάθεια προώθησης καθαρών πηγών ενέργειας (όπως η ηλιακή ενέργεια), τα ορυκτά καύσιμα καταλαμβάνουν σήμερα το 80% της τελικής χρήσης παγκοσμίως

«Ο κλάδος των online φαρμακείων είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου.»

Οι online αγορές από e-φαρμακεία θα υπερβούν τα $177 δισ. το 2026

Από: EBR | Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Σε μία πολλά υποσχόμενη αγορά για το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται αυτή των ηλεκτρονικών φαρμακείων

Η συνολική ετσι επίδοση της Ελλάδας στον Δείκτη σε ό,τι αφορά την οικονομική της ελευθερία για το έτος 2019, την τοποθετεί ανάμεσα στο Κιργιστάν και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ σε σχέση με την κατάταξη, που αφορούσε δεδομένα του 2018, η χώρα μας σημείωσε άνοδο τεσσάρων θέσεων.

Χαμηλός ο Δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 78η θέση ανάμεσα σε 165 χώρες του Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο το Κέντρο Φιλελευθερων Μελετών {ΚΕΦίΜ} σε συνεργασία με το καναδικό Ινστιτούτο Fraser και αφορά δεδομένα του 2019

«Τι συμβαίνει όταν ο ρυθμός της αύξησης της παραγωγής και της προσφοράς διατηρείται εσκεμμένα από τις επιχειρήσεις σε χαμηλότερα επίπεδα από τον αντίστοιχο ρυθμό της αύξησης της ζήτησης;».

Γιατί αυξάνονται oι τιμές;

Από: EBR | Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η κλασική οικονομική θεωρία υποστηρίζει ότι οι εγχώριες και οι διεθνείς τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών διαμορφώνονται από το μέγεθος της προσφοράς τους και το μέγεθος της ζήτησής τους

«Η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αντιπροσωπεύει ένα προφανές συστατικό της αποστολής της Παγκόσμιας Τράπεζας να εξαλείψει τη φτώχεια και να προωθήσει την κοινή ευημερία.»

Παγκόσμια Τράπεζα – Η ατμοσφαιρική ρύπανση «πνίγει» το 6,1% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποτελεί βασικό συστατικό στις προσπάθειες της Παγκόσμιας Τράπεζας να εξαλείψει τη φτώχεια και να προωθήσει την κοινή ευημερία

Η μελέτη της Kaspersky αναφέρει πως η διατήρηση των θέσεων εργασίας ήταν η πιο σημαντική προτεραιότητα σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως (43%).

Έρευνα – Σημαντικότερη πρόκληση η διατήρηση θέσεων εργασίας για τις ΜμΕ

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την αρχή της πανδημίας αποκαλύπτει πως η διατήρηση των θέσεων εργασίας ήταν η πιο σημαντική προτεραιότητα σχεδόν για τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως (43%)

«Αυτή τη φορά θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις επενδύσεις σε εξαγωγικούς-δυναμικούς τομείς που θα μπορούσαν να θέσουν την ελληνική οικονομία σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.»

Η μεγάλη πρόκληση για βιώσιμη πορεία ανάπτυξης

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο. Το ΑΕΠ έχει πλέον φτάσει σε επίπεδα πριν από τον Covid

«Οι νεοσύστατες εταιρείες είναι υπεύθυνες για την αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως».

Οι startups συνεισφέρουν στην απασχόληση περισσότερο από την παραδοσιακή οικονομία

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Πιο σημαντικός από ποτέ στην ιστορία είναι σήμερα ο οικονομικός αντίκτυπος των νεοφυών επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος πλέον είναι μια βιομηχανία αξίας $35 τρισ.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι καλές επιδόσεις μιας επιχείρησης σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, να προσελκύσουν επενδυτές και να συμβάλουν σε μακροπρόθεσμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τα κριτήρια ESG και ο ρόλος του οικονομικού διευθυντή

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Οι θεσμικοί επενδυτές και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι τράπεζες, εστιάζουν όλο και περισσότερο στους παράγοντες ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση)

«Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά. Τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.»

Σταϊκούρας: Εξωγενές και παροδικό το κύμα ανατιμήσεων

Από: EBR | Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Πλέγμα προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση, ενόψει του κύματος ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά είδη ανάγκης, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

«Το χρέος των κρατών στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε σημαντικά το 2021 λόγω της υγειονομικής κρίσης.»

Ευρωζώνη – Το χρέος χθες, το χρέος σήμερα

Από: EBR | Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

O Covid θα αφήσει ίχνη με το δημόσιο χρέος της ευρωζώνης να έχει αυξηθεί κατά 17 μονάδες του ΑΕΠ, ήτοι 2000 δις. ευρώ σε μόλις δύο χρόνια

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Επισπεύστε τις Χριστουγεννιάτικες και χειμερινές αγορές

Από: EBR

«Όποιος περιμένει να εισπράξει το 13ο μισθό για να κάνει τα ψώνια των Χριστουγέννων κινδυνεύει να μείνει με άδεια χέρια- ή να τον δώσει ολόκληρο για ένα...ζευγάρι αθλητικά παπούτσια»

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 03/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

03/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Δέσμη μέτρων για τις τράπεζες 2021: νέοι κανόνες της ΕΕ για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τραπεζών και την καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον

Δέσμη μέτρων για τις τράπεζες 2021: νέοι κανόνες της ΕΕ για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τραπεζών και την καλύτερη προετοιμασία για το μέλλον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα επανεξέταση των τραπεζικών κανόνων της ΕΕ (κανονισμός για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και οδηγία για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις)

Οικονομία

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς πληρωμών και οι δυνητικές ευκαιρίες για αποδόσεις λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών τα επόμενα χρόνια προσείλκυσαν το περασμένο διάστημα το επενδυτικό ενδιαφέρον

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2021. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron