Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Οι δαπάνες για την Τεχνητή νοημοσύνη θα διπλασιαστούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Ταχύτατη μεγέθυνση της αγοράς της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI) αναμένεται την επόμενη τετραετία

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

«Οι δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν σε $110 δισ. το 2024 από $50,1 δισ. το 2020».
«Οι δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν σε $110 δισ. το 2024 από $50,1 δισ. το 2020».

της Νατάσας Φραγκούλη

Ταχύτατη μεγέθυνση της αγοράς της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI) αναμένεται την επόμενη τετραετία. Για την ακρίβεια, οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη προβλέπεται να διπλασιαστούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αυξανόμενες από $50,1 δισ. το 2020 σε περισσότερα από $110 δισ. το 2024.

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC ), οι δαπάνες για συστήματα AI θα επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια, καθώς οι οργανισμοί αναπτύσσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως μέρος των προσπαθειών ψηφιακού μετασχηματισμού τους, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο digital περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, η αγορά αναμένεται να καταγράψει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 20,1% σε όλη την περίοδο της πρόβλεψης έως το 2024.

“Οι εταιρείες θα υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη - όχι μόνο επειδή μπορούν, αλλά και επειδή πρέπει. Η Artificial Intelligence είναι η τεχνολογία, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ευέλικτες και πιο καινοτόμες”, αναφέρει η IDC (Worldwide Artificial Intelligence Spending Guide). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης AI περιλαμβάνουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών, τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες πωλήσεων, αλλά και τα αυτοματοποιημένα συστήματα πρόληψης απειλών. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες χρήσης θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των δαπανών για AI το 2020.

Πρωταθλήτριες οι τράπεζες

Οι δύο βιομηχανίες, που θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για λύσεις AI σε όλη την περίοδο έως το 2024, θα είναι το Retail και οι Τράπεζες. Η βιομηχανία λιανικής θα επικεντρώσει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις της σε AI για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μέσω chatbots.

Όσον αφορά τις τράπεζες, οι δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη θα κατευθυνθούν, κυρίως, στην ανάλυση και έρευνα απάτης, στα chatbots και στα αυτοματοποιημένα συστήματα προτάσεων τραπεζικών προϊόντων. Οι τομείς του Discrete Manufacturing, του Process Manufacturing και της Υγείας συμπληρώνουν τους πέντε κλάδους με τις μεγαλύτερες δαπάνες τεχνητής νοημοσύνης το 2020. Οι βιομηχανίες, που θα δουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών τεχνητής νοημοσύνης κατά την περίοδο 2020-2024, θα είναι τα Media, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Επαγγελματικές Υπηρεσίες.

Πρωτιά για το Λογισμικό

Το Λογισμικό και οι Υπηρεσίες ΑΙ θα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα όλων των δαπανών AI φέτος, με το Hardware να απορροφά το υπόλοιπο ένα τρίτο. Το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών λογισμικού θα διατεθεί σε εφαρμογές AI ($14,1 δισ.), ενώ η μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών Υπηρεσιών θα είναι Υπηρεσίες Πληροφορικής ($14,5 δισ.).

Στο μεταξύ, το Λογισμικό θα δει την ταχύτερη αύξηση των δαπανών κατά την περίοδο πρόβλεψης με πενταετή σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης 22,5%.

Παγκόσμιος ηγέτης οι ΗΠΑ

Σε γεωγραφική βάση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεισφέρουν πάνω από το ήμισυ του συνόλου των δαπανών τεχνητής νοημοσύνης καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόβλεψης, με επικεφαλής τις βιομηχανίες λιανικής και τραπεζικής. Η Δυτική Ευρώπη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το ΑΙ, ενώ η Κίνα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη γεωγραφική ζώνη όσον δαπάνες τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, την ισχυρότερη αύξηση των δαπανών ΑΙ έως το 2024, θα σημειώσει η Ιαπωνία (32,1%) και η Λατινική Αμερική (25,1%).

*πρώτη δημοσίευση: www.sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Η Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης

Από: EBR

Με την Τουρκία να απομακρύνεται αξιακά από την Ευρώπη και τη Δύση και την προοπτική ένταξης της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κάτω από τις κρατούσες συνθήκες να έχει, ως φαίνεται, ακυρωθεί, η Ελλάδα έχει εκ των πραγμάτων αναδειχθεί στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης/ΕΕ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 01/2020 2020

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

01/2020 2020

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

NextGenerationEU: Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 672,5 δισ. ευρώ στην ετήσια στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη 2021

Οικονομία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Νέα στρατιά «ζόμπι» γέννησε η πανδημία

Σε επίπεδα που πλησιάζουν την εποχή της φούσκας των dotcom έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των εταιρειών που επιζούν απλά και μόνο γιατί είναι πολύ φθηνό το χρήμα. Πώς περιπλέκεται η κατάσταση στη διεθνή οικονομική σκηνή

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2020. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron