Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ υπό κρατική διαχείριση υπολογίζεται πως για την περίοδο 1989-2019 έχει κοστίσει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες φορολογούμενους το ποσό των 5,77 δις ευρώ σε σταθερές τιμές του 2015.

5,77 δις ευρώ κόστισε στους φορολογούμενους η κρατική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ την περίοδο 1989-2019

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023

Από τα χρόνια των μνημονίων μέχρι και τις μέρες μας, το κόστος αλλά και το μέλλον των ΔΕΚΟ αποτελεί σημαντικό σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης

Σύμφωνα με την Επιτροπή, επιπλέον ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις «κρίσιμες πρώτες ύλες» θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και θα εξασφαλίσει επαρκής πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πρώτες ύλες, σημαντικές για την κατασκευή βασικών τεχνολογιών αλλά και για τη μεταρρύθμιση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με απώτατο σκοπό την απεξάρτηση από τις εισαγωγές πρώτων υλών και ενέργειας.

Βιομηχανικό Σχέδιο Πράσινης Συμφωνίας: Ένα ακόμα ευρωπαϊκό ευχολόγιο;

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023

Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχει τους στόχους της για κλιματική ουδετερότητα

Σε αντίθεση με άλλα τεστ προσωπικότητας ή νοημοσύνης, δεν μπορείτε να πάρετε μια συγκεκριμένη «βαθμολογία» XQ. Αλλά μπορείτε ακόμα να το μετρήσετε απτά, κάτι που σας βοηθά να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να χτίσετε την επιτυχία, λέει ο Kaplan.

Ξεχάστε το IQ και το EQ- Το XQ είναι το μέτρο για τη νοημοσύνη

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023

Τι δείχνουν νέες έρευνες

Τελολογικά, είναι απολύτως εξηρτημένος απ΄αυτούς που τον στέγασαν και ο μόνος χώρος που θα επιχειρήσει να αλώσει είναι το κόμμα με τις εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρητικές απόψεις, πλην μίας μερίδος του που ταυτίζεται με τα περί Δ.Δ.Ο.

Ποιον θα ψηφίσω και γιατί

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023

Η ετυμηγορία του Λαού οφείλει να είναι απ’ όλους σεβαστή, η δε άσκηση του δικαιώματος της ψήφου είναι ιερό και αυστηρά προσωπικό προνόμιο

Να είναι πορώδεις, με διαπερατότητα και αποθηκευτική ικανότητα, να έχουν υπερκείμενο αδιαπέρατο στρώμα (πέτρωμα κάλυμμα), να βρίσκονται σε μεγάλο βάθος (υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες) και να μην έχουν πόσιμο νερό», σημειώνει ο κ. Κούκουζας.

Κλιματική αλλαγή: Στα σκαριά projects για την αποθήκευση εκπομπών CO2

Από: EBR | Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον Πρίνο και τη Δυτική Μακεδονία - Πώς λειτουργεί η αποθήκευση

Τέλος, το 32% των επιχειρήσεων του κλάδου δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 18% των επιχειρήσεων να αναφέρεται σε ανεπάρκεια εργατικού δυναμικού, το 13% σε ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης, το 24% (από 15%) σε χαμηλή ζήτηση, ενώ το 11% των επιχειρήσεων επισημαίνει παράγοντες σχετικούς με τις τρέχουσες εξελίξεις ως βασικό πρόσκομμα στη λειτουργία της.

Σημαντική επιδείνωση του κλίματος στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού

Από: EBR | Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Σημαντική επιδείνωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην εγχώρια αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού τον Ιανουάριο

Όπως και η ολοένα μεγαλύτερη αποχή από το εκλογικό δικαίωμα (για το οποίο κάποτε χύθηκαν ποτάμια αίματος), που δεν είναι βέβαια άσχετη με όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν, αυξάνοντας την απογοήτευση.

Ρυπαρά δίκτυα, κόκκινες γραμμές και παράπλευρες απώλειες

Από: EBR | Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Όλοι φαίνεται να συμφωνούν πλέον ως προς την ύπαρξη «ρυπαρών δικτύων» στην ΕΥΠ, διαφωνώντας μόνο ως προς την προέλευση και την... πατρότητά τους.

Υποτίθεται πως δεν θα έλεγε τίποτα σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι, καθώς θα τον απεικόνιζα ως έναν από τους δολοφόνους. Καθυστερούσε να μου δώσει μια απάντηση.

Τζέιμς Ελρόι: «Διαθέτω εξαιρετική μνήμη και ζω στο παρελθόν»

Από: EBR | Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Σε συνέντευξή του στο Hollywood Soapbox, ο γνωστός Αμερικανός μυθιστοριογράφος James Ellroy μίλησε για το πρόσφατο βιβλίο του, με τίτλο «Πανικός», που κυκλοφορεί στη γλώσσα μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν ακολούθησε αυτήν την κλασική φόρμουλα. Στην πραγματικότητα, την ανέτρεψε, επιτιθέμενος πρώτα στην Ουκρανία και μόνο μετά επιχειρώντας να κινητοποιήσει την ρωσική κοινωνία.

Πουτινισμός εν καιρώ πολέμου

Από: EBR | Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Η νίκη σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο απαιτεί κινητοποίηση στρατευμάτων και εφοδίων που μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από όσο της άλλης πλευράς

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών καταναλωτών δεν πληρώνουν νοίκι ή δεν έχουν κάποιο δάνειο. Oι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στην αγορά εργασίας (το 54% έχει δουλειά πλήρους απασχόλησης) και έχουν μεγάλη εξοικείωση με το διαδίκτυο.

Τι είναι οι zillennials και γιατί τους «κυνηγάνε» όλες οι εταιρείες

Από: EBR | Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Είναι μια λεγόμενη «μικρο-γενιά» (micro-generation), η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο γενιές και έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εταιρειών και των εμπόρων. Πρόκειται για τους λεγόμενους «zillenials»

Η ελληνική ναυτιλία, ως ηγέτιδα δύναμη με πάνω από 5.500 πλοία, είναι ο εγγυητής της λειτουργίας της παγκόσμιας ναυτιλίας, που αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά «παντός καιρού».

Εγγυητής της λειτουργίας της παγκόσμιας ναυτιλίας ο ελληνικός στόλος

Από: EBR | Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023

Ένας νέος χρόνος προκλήσεων είναι μπροστά μας

Υπάρχουν πολλαπλοί πιθανοί κίνδυνοι, από τις ίδιες τις εφαρμογές και τους προγραμματιστές τους μέχρι τις συσκευές των ασθενών και των γιατρών.

Οι κυβερνοεγκληματίες στοχοποιούν τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Από: EBR | Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος μπαίνουν όλο και πιο συστηματικά, πλέον, οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Μία επιλογή, η οποία υποδεικνύει μόνον έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ισχύ των, ακλόνητων κατά τα λοιπά, θεσμών στην Ελλάδα και υπογραμμίζει την απουσία αυτοπεποίθησης που οφείλει να χαρακτηρίζει τις σύγχρονες δημοκρατίες.

Τα μηνύματα μιας κηδείας

Από: EBR | Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Ποια είναι η πραγματική ισχύς των θεσμών στην Ελλάδα; Πόσο εμπεδωμένη είναι η Δημοκρατία, στη χώρα που την… εφηύρε; Ίσως όσα διαδραματίστηκαν περί την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βοηθούν στην απάντηση αυτών των ερωτημάτων.

H θεωρητική γνώση αντιπαραβάλλεται με τις δεξιότητες προκειμένου να καταδειχθεί η απόσταση που διαχωρίζει την μια περίπτωση από την άλλη.

Γνωστικές – Τεχνικές και Κοινωνικο-συναισθηματικές Δεξιότητες

Από: EBR | Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023

Στη διεθνή επιστημονική συζήτηση επιχειρείται να διευκρινιστεί η έννοια των δεξιοτήτων σε αντιπαραβολή με την έννοια της γνώσης

Μεταξύ άλλων, παρατηρήθηκε, επίσης, ότι οι άνθρωποι που κουτσομπολεύουν είθισται να χαρακτηρίζονται ως «καλοί ακροατές» και «άτομα με καλές κοινωνικές δεξιότητες».

Κουτσομπολιό: Τα οφέλη του στην εργασία

Από: EBR | Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023

Σημαντικό κομμάτι της άσκησης πολιτικής αλλά και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος αποτελεί το κουτσομπολιό, με έρευνες να αναφέρουν ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες ακόμη και στον χώρο εργασίας

Το ισοζύγιο πληρωμών πάντως, λογικά θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από φέτος, δεδομένου ότι η διεθνής κάμψη θα οδηγήσει σε σοβαρή συρρίκνωση των εξαγωγών και οι εκροές εθνικού εισοδήματος για ενεργειακές εισαγωγές θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν σημαντικότατα ποσά.

Προβληματισμοί για το αύριο της χώρας

Από: EBR | Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023

Τα κεντρικά μας προβλήματα έχουν ισχυρά διαρθρωτικά και διαχρονικά χαρακτηριστικά, που δεν ξεπερνιούνται με επιφανειακές κινήσεις ή σε σύντομο χρόνο

Ήταν η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια παλιά μίση και εχθρότητες αιώνων και εκκρεμότητες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει και συνεχίζουν να απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Στην πρόσφατη σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων φάνηκε καθαρά ότι η όξυνση των σχέσεων των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου με την Πρίστινα ρίχνει βαριά σκιά σε όλη την περιοχή.

Κόσοβο: Το ρωσικό «φυτίλι» απειλεί με έκρηξη τα Δ. Βαλκάνια

Από: EBR | Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023

Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να τα δει κανείς ως μια πυριτιδαποθήκη με ρωσικό φυτίλι, στην άκρη του οποίου είναι το Κόσοβο

Στρατηγική επιδίωξη της νεο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής είναι η μέγιστη δυνατή αποδυνάμωσή της, εάν όχι η de jure ή de facto ανατροπή της.

Το «ανάστροφο» Ανατολικό Ζήτημα και η τουρκική στρατηγική «ζωτικού χώρου»

Από: EBR | Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023

Η Άγκυρα με κύρια έκφραση και όχημα το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» επιχειρεί έναν γεωπολιτικό «αναδασμό» ισχύος, επιρροής, και συμφερόντων στην περιοχή που θα έχει επίκεντρο την Τουρκία

Ωστόσο, η δημαγωγία έχει δύο όρια: 1) τα λεφτά να μην είναι δανεικά όπως ήταν παλιά, 2) να μην υπόσχονται τα πάντα, αδιαφορώντας για την αξιοπιστία των προτάσεών τους.

Η δημαγωγία, παλιά, όσο η δημοκρατία

Από: EBR | Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022

Από τον καιρό που γεννήθηκε η δημοκρατία, πριν από 2.500 χρόνια, ο Θουκυδίδης ήδη γνώριζε τα μειονεκτήματα της δημοκρατικής διακυβέρνησης

Πιο συγκεκριμένα η Ν.Δ συγκεντρώνει 32.1% στην πρόθεση ψήφου έναντι 24.2% του ΣΥΡΙΖΑ, 11.2% του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 4.5% του Κ.Κ.Ε, 3.9% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, 2.3% του ΜΕΡΑ 25, 2.4% του Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και 1% της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll: Στο 7,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Από: EBR | Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Η έρευνα δε, πραγματοποιήθηκε εν μέσω των αντιδράσεων που υπήρχαν για το Νομοσχέδιο για το Ε.Σ.Υ

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Μόνo το βαθύ κράτος μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από: EBR

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας του είχε δηλώσει ότι "μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη’’

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία

Στην επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τη διανοητική ιδιοκτησία, η οποία μετρά πλέον 20 χρόνια ύπαρξης, ώστε να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή, προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οικονομία

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Alpha Bank: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας

Η αγορά ακινήτων στη χώρα μας συνεχίζει να ανακάμπτει, με τις τιμές των οικιστικών ακινήτων να καταγράφουν αύξηση σταθερά από το πρώτο τρίμηνο του 2018

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron