Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Γνώμη

Με αφορμή την κρίση του 2008, δημιουργήσαμε μια σειρά από δικλείδες ασφαλείας που μας προστατεύουν από αυτά που συνέβησαν αλλ’ όχι από τα μέλλοντα να συμβούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα κράτη, υπό τη πίεση των τραπεζών προφανώς, δέχθηκαν οι τράπεζες να μην υπολογίζουν στους ισολογισμούς τους τους κινδύνους που διατρέχουν από τα κρατικά ομόλογα που κατακρατούν. Στην ουσία, έτσι, έως ένα βαθμό, οι τράπεζες έχουν «πουλήσει» ή απαλλοτριώσει αν θέλετε τους καταθέτες τους. Πρόκειται για παραλογισμό. Ιδιαίτερα δε την Ευρώπη όπου οι τράπεζες ζυγίζουν πάνω από 300% του ΑΕΠ, έναντι μόνον 75% στις ΗΠΑ. Θυσιάσαμε έτσι τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, για να επιτρέψουμε σε άφραγκα κράτη να χρηματοδοτούνται με μηδέν κόστος. Και αυτό συμβαίνει γιατί τραπεζίτες, υπουργοί Οικονομικών και ρυθμιστές της χρηματοοικονομίας διέπονται από την ίδια ιδεολογία.

Η κρίση που έρχεται, μέρος τρίτον

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Πρώην Νο 2 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ο Georges Ugeux, εκτιμά ότι μια νέα κρίση χρέους δεν είναι διόλου αναπόφευκτη. Αν συμβεί, όμως, αυτή τη φορά θα έχει ισοπεδωτικό χαρακτήρα

Συγκεκριμένα υπό διαμόρφωση τελεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική για την κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή βιομηχανία, η οποία θα επηρεάσει άμεσα και τις ελληνικές επιχειρήσεις: θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι αλλά και οι ενέργειες που περιλαμβάνονται σε αυτήν την στρατηγική ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να μην τιμωρούνται από ανέφικτες στοχεύσεις, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο ΣΕΒ και οι άριστοι στην Ευρωβουλή

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΣΕΒ , ενόψει μιας ευρώ εκλογικής αναμέτρησης παίρνει θέση και προσδιορίζει ποιο θα πρέπει να είναι το προφίλ των ευρώ βουλευτών που η Ελλάδα θα πρέπει να στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πίσω απ’ όλα αυτά όμως, στους διεθνείς επαΐοντες, είναι γνωστό, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι πολιτικές του πρακτικές δεν είναι από αυτές που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Για παράδειγμα, η στάση του απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να καλούν στην Ουάσιγκτον τον πρέσβη τους στην Ελλάδα για εξηγήσεις. Μπορεί το γεγονός αυτό να μη πολύ σχολιάστηκε πλην όμως ,κατά την εκτίμηση μας έχει σοβαρό ειδικό βάρος.

Με Πολάκηδες η Ελλάδα βουλιάζει...

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Θα μπορούσε να έχει μέλλον η κεντροαριστερά στη χώρα μας με τον σημερινό πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής της, όταν στο Κοινοβούλιο υπουργός της κυβέρνησης του κάνει λόγο για τη δημοκρατία «του» και τη δημοκρατία «μας»?

Αν λοιπόν η συνολική αξία των ενεργητικών τους πέσει κατά 5,5% υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σωριαστούν και τότε οι φορολογούμενοι πολίτες θα μπορούν σε νέες περιπέτειες .Το άφθονο δανεικό χρήμα είναι θετικό όταν πρόκειται για βραχυπρόθεσμες παραγωγικές επενδύσεις που αποδίδουν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα μηδενικά επιτόκια οδηγούν στην επιμήκυνση της δομής του κεφαλαίου, που ευνοεί επενδύσεις αργής αποδόσεως

Η κρίση που έρχεται (Β΄ Μέρος)

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Πόσο επικίνδυνος είναι ο τραπεζικός σοσιαλισμός των Κεντρικών Τραπεζών;

Στο χέρι του καθενός καταλήγει η ισχύς της Δημοκρατίας. Το σύγχρονο υποκείμενο σχολιάζει, παίρνει θέση, παροτρύνει, ξεσηκώνει, καθοδηγεί. Αρκεί να το ’’ακολουθούν’’ οι άλλοι που υποδύονται τον ρόλο των φίλων. Δικτυωμένο στην ροή των ειδήσεων μέσα στο βασίλειο της πληροφορίας, το άτομο ανταλλάσσει απόψεις και παίρνει θέση.

Όταν νομίζεις ότι γράφεις Ιστορία

Από: EBR | Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Εκλογές έρχονται και οι υποψήφιοι επιδίδονται σε διαγωνισμό αναρτήσεων στο διαδίκτυο και σε διαγωνισμό φωτογένειας (αλλά και χειραψίας με τους συμπολίτες τους)

Αν είχε κάποιος την υπομονή να τους ακούσει Μ. Δευτέρα και μεγάλη Μ.Τρίτη, που συζητήθηκε στην ολομέλεια το ν/σ, θα έβλεπε την πληθώρα των βουλευτών στο πεντάλεπτο τους να ζητούν την ίδρυση μιας Πανεπιστημιακής σχολής στο χωριό τους και τον υπουργό να ανταποκρίνεται θετικά λέγοντας, μόνο για τα προσχήματα, ότι πρέπει να εγκριθεί και από τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές.

Το έκτρωμα Γαβρόγλου νόμος από τους προθύμους

Από: EBR | Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Στα μουλωχτά και μακριά από τα αγριεμένα πλήθη, πέρασε ο Κώστας Γαβρόγλου το νομοσχέδιο του για την Παιδεία. Όλα στο πόδι με την διαδικασία του επείγοντος, πέρασε ένα ν/σ που συγκέντρωσε την μήνιν όλων χωρίς εξαίρεση

Είναι προφανές έτσι ότι η Χούντα, οικειοποιήθηκε ένα ΒΔ που της έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσει στη δικτατορία, με ό,τι αυτό σήμαινε τότε για τη Χώρα. Πλην όμως τεράστια σημασία όχι μόνον για τον ιστορικό, αλλά και για κάθε Έλληνα σήμερα, έχουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν του πραξικοπήματος, αλλά και ποια είναι η σημασία τους σε συνάρτηση με τα χρόνια της δικτατορίας σήμερα.

Πως η χούντα οικειοποιήθηκε το βασιλικό διάταγμα της 20ης Απρίλιου 1967;

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Ο έγκριτος νομικός Γιώργος Κ. Στεφανάκης, στο τελευταίο βιβλίο του «Αποστασίας Ανατολή» (Εκδόσεις Σιδέρη) αποκαλύπτει πως οι συνταγματάρχες, για να επιβάλλουν την επταετή δικτατορία τους, αξιοποίησαν Βασιλικό Διάταγμα της 20ης Απριλίου 1967

Και δημαγωγοί όλων των ειδών -από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Νάρεντρα Μόντι, την δεξιόστροφη Γαλλίδα ηγέτιδα, Μαρίν Λε Πεν, τον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ- έχουν χαϊδέψει τις σιγοβράζουσες δεξαμενές της δυσαρέσκειας.Και από αυτές τις τελευταίες όπως πριν 100 χρόνια κάποιοι φαύλοι πολιτικοί, σκληροί δολοφόνοι, αδίστακτοι καιροσκόποι και γελοίοι ιδεολήπτες θα προσπαθήσουν να αντλήσουν τα περισσότερα γι’ αυτούς προσωπικά οφέλη. Όσο για το κόστος αυτής της προσπάθειας θα το δούμε στην πορεία μας στο χρόνο, με την ευχή να είναι το χαμηλότερο δυνατό.

Και όμως δεν γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι…

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Φαινόμενα που νομίζαμε ότι είχαν διαγραφεί από την ιστορία της Ευρώπης, στις μέρες μας έστω και ως καρικατούρες επανέρχονται στο προσκήνιο με αβέβαιες για την ώρα επιπτώσεις

Ο εκ Κρήτης πολιτικός αποτελεί μια χυδαία πολιτική φυσιογνωμία, η οποία από το γεγονός και μόνον ότι εξελέγη και βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων είναι θλιβερό για το επίπεδο της χώρας.

Ο Πολάκης και το Νόμπελ ειρήνης

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, πριν απ’ όλα εξευτελίζει όλους αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Στη συνέχεια, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο Σύριζα και ο αρχηγός του δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία. Πάει περίπατος και το Νόμπελ Ειρήνης

Ένα από τα πολύ γνωστά προβλήματα της οικονομίας μας είναι το περίφημο και αναζητούμενο νέο παραγωγικό της μοντέλο. Υπάρχουν όμως και τρία ακόμα σοβαρά θέματα, για τα οποία δεν γίνεται πολύς λόγος. Το ένα είναι η θεαματική πτώση της κατανάλωσης, δημόσιας και ιδιωτικής, και τα άλλα δύο η κάμψη της αποταμίευσης και η γήρανση του πληθυσμού. Αυτές οι τρεις παράμετροι αποτελούν πραγματικό ναρκοπέδιο για την οικονομία και απειλούν άμεσα τις όποιες αναπτυξιακές προοπτικές της.

Η νέα κρίση που έρχεται…

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Δημογραφική πτώση, ανεπάρκεια κατανάλωσης, προβληματική παραγωγή και μηδενική αποταμίευση είναι οι νέες, μη άμεσα ορατές, πληγές της οικονομίας

Οι άνθρωποι αποδίδουν ανάλογα με τον τρόπο που τους χειρίζεσαι με την μέθοδο που τους κατευθύνεις, με την προσπάθεια που καταβάλλεις να διατηρείς το ηθικό τους σε υψηλά επίπεδα.Οι άνθρωποι διψούν για φιλοφρόνηση, για αναγνώριση της συμβολής και της προσφοράς τους στο καθημερινό έργο.

Πώς να κερδίζεις τους ανθρώπους

Από: Athanase Papandropoulos | Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Ο Πλάτωνας ήταν αυτός που έλεγε ότι για να φθάσει κανείς στα ύπατα αξιώματα, για να καταλάβει κάποτε άλλη εξουσία και να τη συγκρατήσει, θα πρέπει να ξέρει να κερδίζει την εύνοια του κυρίαρχου λαού

Είναι ανάγκη έτσι να προσελκύσει η χώρα ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία όμως γιατί να έλθουν να επενδυθούν στην Ελλάδα; Γιατί να μπλέξουν οι επενδυτές με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με την Πολεοδομία και με τους δήθεν «προστάτες» των δασών; Ξεχάσαμε τις περιπέτειες του Costa Navarino, μια επένδυση που πήρε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ακόμα βρίσκεται μπλεγμένη στα γρανάζια της απεχθούς γραφειοκρατίας; Γνωρίζει κανείς ότι για να επεκτείνει μια βιομηχανική εταιρεία τις αποθήκες της περίμενε 18 μήνες τις σχετικές άδειες;

Το αντιεπενδυτικό δηλητήριο

Από: Athanase Papandropoulos | Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Η ελληνική γραφειοκρατία και οι παραφυάδες της, τύπου Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, είναι σήμερα οι σιωπηροί δολοφόνοι της ελληνικής Κοινωνίας και όχι μόνον...

Οι «νικητές» δεν παίζουν κάποιον ρόλο, δεν φορούν προσωπείο, ούτε επιδιώκουν να ξεγελούν τους άλλους. Είναι ατόφιοι και αποκαλύπτουν τον εαυτό τους αντί να προβάλλουν εικόνες που ευχαριστούν ή γοητεύουν τους άλλους. Είναι επίσης επιρρεπείς στην αυτονομία και γνωρίζουν να ξεχωρίζουν την πραγματικότητα των γεγονότων από την ιδέα που έχει κανείς γι’ αυτά. Όπως γράφει η Αμερικανίδα ψυχολόγος Μούριελ Τζαίμς «οι κερδισμένοι δεν παίζουν τους ‘αδύναμους’ και ούτε δέχονται να ενοχοποιούν τους άλλους όταν κάτι δεν πάει καλά με τις δικές τους αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Δεν επιτρέπουν στους άλλους να αποκτήσουν μια ψεύτικη κυριαρχία πάνω τους.

Από ποια «πάστα» είναι φτιαγμένοι οι νικητές

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Η δίψα αυτών που θέλουν να νικήσουν στη ζωή και κυρίως στην επαγγελματική τους καριέρα αρχίζει- όπως και η καλή μέρα- από το πρωί..

Σε δηλώσεις στα M.Μ.Ε. ο κ. Φέσσας τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στις επενδύσεις, ενώ πέρυσι είχε έλλειμμα και στο ύψος των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις το 2018 σε σχέση με το 2017 μειώθηκαν κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Παρουσιάζεται έτσι υστέρηση έναντι της Ευρώπης, με αποτέλεσμα το χάσμα που μας χωρίζει από αυτήν να διεύρυνση Νετανιάχου εκ νέου.

Θεόδωρος Φέσσας: Θέμα εθνικής επιβίωσης οι επενδύσεις

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Τεράστιο κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ το έλλειμμα επενδύσεων, ενώ πρέπει να βρεθούν 100 δις ευρώ για την προσεχή πενταετία

Η χώρα μας, με δεδομένες την φήμη της κρητικής δίαιτας αλλά και τις διάφορες πτυχές της ελληνικής κουζίνας, θα μπορούσε να καταφέρει πολλά στον τομέα αυτόν, ο οποίος συνδέεται άμεσα και με τον ελληνικό τουρισμό. Στην όποια δε προσπάθειά της, η χώρα μας μπορεί να βρει χρήσιμους εντός και εκτός Ελλάδος συνεργάτες, αρκεί να το θέλουν οι διάφοροι επαΐοντες.Από την άποψη αυτή, στη σημερινή ψηφιακή εποχή, το μάρκετινγκ της επιρροής και μια σοβαρή σε ευρηματικότητα οικονομική διπλωματία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρά εργαλεία προβολής και προώθησης της ελληνικής παραγωγής, αλλά και της σύνδεσης της με άυλους παράγοντες ικανούς να προσφέρουν προστιθέμενης αξίες.

Ποια εξωστρέφεια και πως;

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Η ενίσχυση, η εδραίωση και η διάρκεια της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων θέλει σύστημα, βαθιά επικοινωνία και γόνιμες ιδέες

Η Αστυνομία δεν έρχεται όταν την καλείς, αυτό αποτελεί πλέον κοινό μυστικό των πολιτών. Αυτά που συμβαίνουν στον Φιλοπάππου, καθημερινές επιθέσεις, απειλές και ληστείες, είναι γνωστά εδώ και μήνες. Σήμερα ήδη θρηνούμε νεκρό. Η Αστυνομία έχει λέει σχέδιο, που όμως δεν αποδίδει τίποτα, αλλά κανείς δεν θα δώσει λόγο γι’ αυτό. Εκτός από το σχέδιο, αστυνόμευση με περιπολίες, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν έχει, ούτε εκεί, ούτε στο Πεδίον του Άρεως, ούτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ούτε στο Πανεπιστήμιο, πουθενά.

H δικτατορία της ανευθυνότητας

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι, φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα της πολιτικής ανευθυνότητας, που κανονικά θα έπρεπε να είναι και το κύριο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης. Είναι όμως;

Όπως έδειξε στην ομιλία του ο καθηγητής Τ. Βαλέττι, στις ΗΠΑ, σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τέσσερις εταιρίες το 2012 είχαν υπό τον έλεγχό τους το 34% του συνολικού τζίρου, ποσοστό που έφτανε το 27% το 1997. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη βιομηχανία και τις τηλεπικοινωνίες, πάντα στις ΗΠΑ, είναι σχεδόν 50%, γεγονός που από μόνο του θέτει αρκετά ερωτηματικά. «…Όσο για την τάση συγκέντρωσης, είναι συνεχής, παράλληλα δε παρατηρείται και εκτίναξη του ποσοστού κερδοφορίας σε σχέση με το ΑΕΠ…».

Βιομηχανική συγκέντρωση και πολιτική ανταγωνισμού

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Τι πιστεύει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθηγητής Τομάσο Βαλέττι, για το ρόλο της συγκέντρωσης των επιχειρήσεων και τη σημασία τους στην ανάπτυξη μιας οικονομίας

Είμαστε μάρτυρες μιας θεμελιώδους αλλαγής στην τεχνολογία, του ίδιου μεγέθους- αν όχι μεγαλύτερου- με τη βιομηχανική επανάσταση και τις σημαντικές καινοτομίες εκείνης της εποχής, όπως ήταν η ατμομηχανή, η ηλεκτρική ενέργεια και η κατασκευή χάλυβα. Η διαφορά όμως τώρα είναι ότι ο ρυθμός των αλλαγών που βιώνουμε είναι συγκριτικά ραγδαίος.Αναδύεται λοιπόν μια νέα Διαδικτυωμένη Κοινωνία στην οποία μετασχηματίζεται ριζικά ο τρόπος με τον οποίο συνεργαζόμαστε, παράγουμε, καινοτομούμε, κυβερνούμε και αναπτυσσόμαστε.

Η αυγή της διαδικτυωμένης κοινωνίας

Από: Athanase Papandropoulos | Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Αθόρυβα μεν αλλά με εξαιρετική ένταση, πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο μια πραγματική επανάσταση, στην οποία οι κερδισμένοι και οι χαμένοι θα κριθούν από την ικανότητα τους να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και τις ποικίλες πτυχές τους

Η απλή καταγραφή της πραγματικότητας, μας λέει ότι ο νυν πρωθυπουργός, μέσω μιας παλιρροϊκού τύπου δημαγωγίας, ανήλθε στην εξουσία σε μια φάση όπου η ελληνική οικονομία και το σύνολο της κοινωνίας απείχαν ελάχιστα μέτρα από τον δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Ακολούθησε ένα ολέθριο εξάμηνο, για να καταλήξει η χώρα σε κεφαλαιακούς ελέγχους, σε διαλυμένες τράπεζες, σε αποσαρθρωμένο παραγωγικό ιστό και με ένα τρίτο μνημόνιο στην πλάτη της. Ένα μνημόνιο εξάλλου, το οποίο υπογράφηκε υπό όρους που ήταν σαφώς χειρότεροι από τους αντίστοιχους των δύο προηγούμενων μνημονίων.

Αποκαλυπτήρια ενός «ευφυούς πρωθυπουργού»

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτεται όλο και πιο αδρά η αρνητική εικόνα ενός πρωθυπουργού, που κάποιοι νόμισαν ότι «πιάνει πουλιά στον αέρα»

Το θέμα συνεπώς της παρουσίας ελληνικών προϊόντων σε ξένες αγορές είναι πολυσύνθετο και κυρίως δεν ανέχεται αυτοσχεδιασμούς και ευκαιριακού χαρακτήρα ενέργειες. Η είσοδος και παραμονή σε αλυσίδες αξίας, η δημιουργία εικόνας  και η αξιοποίηση άυλων στοιχείων που δημιουργούν ευνοϊκή προδιάθεση αγοράς, είναι πλέον εργαλεία προώθησης που θέλουν ειδικούς χειρισμούς.Παράλληλα όμως, όπως σωστά επισημάνθηκε στο Συνέδριο του ΠΣΕ, η οργάνωση των εξαγωγών πρέπει να στηρίζεται σε ένα υγιές τραπεζικό σύστημα και σε υποδομές που να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σημερινής …μεταβαλλόμενης.. ψηφιακής εποχής μας.

Καλή η εξωστρέφεια, αλλά θέλει δουλειά

Από: Athanase Papandropoulos | Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Οι καλές εξαγωγικές επιδόσεις δεν πρέπει να συσκοτίζουν τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και τις επενδύσεις που απαιτούνται για να τονωθεί η εξωστρέφεια

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Ο πάντα επίκαιρος J. M. Κeynes

Από: EBR

Ο John Maynard Keynes είναι πάντα  επίκαιρος παρά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους πιστούς των θεωριών του

Ευρώπη

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου ευρωβουλευτή στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Η κ. Βόζεμπεργκ προτάθηκε από το περιοδικό ως υποψήφια στην κατηγορία «Βιώσιμος Τουρισμός»

Οικονομία

Η μίζα

Η μίζα

Το αντάλλαγμα της διαφθοράς είναι η “μίζα”. Δυστυχώς η διαφθορά διογκώνεται και υπονομεύει την δημοκρατική οργάνωση κάθε πολιτείας.

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2026. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron