Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ανάλυση

Σύμφωνα με την μελέτη που επικαλείται το οικονομικό πρακτορείο, η ικανοποίηση όντως αυξάνεται σταθερά αναλόγως με τα εισοδήματα, και μάλιστα η καλή ψυχική κατάσταση ενισχύεται καθώς ο μισθός αυξάνεται πέραν των 100.000 δολαρίων ετησίως – εφόσον βέβαια το άτομο απολαμβάνει ένα ορισμένο βασικό επίπεδο ευτυχίας από την αρχή.

Έρευνα: Το χρήμα φέρνει την ευτυχία, αλλά η αξία ενός Σαββατοκύριακου είναι ανεκτίμητη

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023

Τα χρήματα πράγματι… φέρνουν την ευτυχία, και η συσχέτιση αυτή εκτείνεται πολύ πέρα από το όριο των 75.000 δολαρίων ετησίως που θεωρούνταν το ανώτατο εισοδηματικό όριο

Σήμερα, ενώ μόνο το 10% των θυμάτων ransomware πληρώνει τους εκβιαστές, εντούτοις αυτή η τακτική φαίνεται ότι ανοίγει τον δρόμο για νέες επιθέσεις.

Κάθε πληρωμή σε εισβολείς ransomware φέρνει εννέα νέες επιθέσεις

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Σε μια άκρως επικίνδυνη απειλή για την κυβερνοασφάλεια επιχειρήσεων, αλλά και κυβερνήσεων εξελίσσεται το ransomware με τις εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Σε 68% από 58% το 2021 αυξήθηκε το 2022 το ποσοστό των Ελλήνων που κάνουν online τις αγορές τους.

Συν 10 ποσοστιαίες μονάδες οι online αγορές στην Ελλάδα σε έναν χρόνο

Από: EBR | Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023

Το ψηφιακό κανάλι αγορών επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές για τις αγορές τους

Την ίδια στιγμή, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές επιχειρήσεις με τη μέση αξία των εισερχόμενων συναλλαγών να ανέρχεται στα 203 εκατ. ευρώ το 2022, σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με το 2021 (138 εκατ. ευρώ).

PwC: Κεφάλαια 12 δισ. ευρώ προσέλκυσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις το 2022, από εξαγορές και συγχωνεύσεις

Από: EBR | Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023

Αναφορικά με το 2023, η μελέτη της PwC Ελλάδας προβλέπει πως οι εξαγορές και συγχωνεύσεις που θα ολοκληρωθούν εντός του έτους πιθανότατα να αγγίξουν τα επίπεδα του 2022

Τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα ήταν σαφώς λιγότερο συχνά το 2022 σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως για παράδειγμα η Φινλανδία, που βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης.

15η η Ελλάδα στην Ε.Ε. - 27 στις κυβερνοεπιθέσεις προς εταιρείες

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023

Στόχος ψηφιακών επιθέσεων έγινε σχεδόν μία στις πέντε (17,8%) ελληνικές επιχειρήσεις το 2022, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 15η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης

“Η πανδημία μας υποχρέωσε, αρχικά, να χρησιμοποιήσουμε τα ψηφιακά εργαλεία, που είχαμε στη διάθεσή μας. Η ψηφιακή τεχνολογία, μας βοήθησε σε εκείνην την περίοδο. Χρησιμοποιήσαμε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τα self tests. Η διαδικασία εμβολιασμού σχεδιάστηκε από την αρχή με ψηφιακούς όρους. Για πρώτη φορά το κράτος πήγε στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο Κράτος”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πάνω από 5.000 ψηφιακές υπηρεσίες σταδιακά στο Gov.gr

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023

Πάνω από 5.000 διαδικασίες θα έχουν ψηφιοποιηθεί την επόμενη τετραετία μέσω του gov.gr, βάζοντας τέλος στις ουρές και τις αναμονές για τις συναλλαγές του κράτους και των κρατικών υπηρεσιών με τον πολίτη

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αυξήθηκε κατά 22,4% η παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων.

Η βιομηχανία επιστρέφει

Από: EBR | Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023

Οι κλάδοι που ξεχωρίζουν εκπλήσσουν

Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή σε αυτή την ιστορία. Δεν γνωρίζω την ωριμότητα αυτής της ιδέας, και το βαθμό της στήριξής της από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή -και εύχομαι να μη χρειαστεί να μάθω.

Όχι Μουντιάλ στην Ελλάδα. Όχι έτσι.

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023

Θέλω να σας καλέσω να οργανωθούμε. Να κάνουμε ακτιβισμό, να κάνουμε δράσεις

Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ υπό κρατική διαχείριση υπολογίζεται πως για την περίοδο 1989-2019 έχει κοστίσει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες φορολογούμενους το ποσό των 5,77 δις ευρώ σε σταθερές τιμές του 2015.

5,77 δις ευρώ κόστισε στους φορολογούμενους η κρατική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ την περίοδο 1989-2019

Από: EBR | Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023

Από τα χρόνια των μνημονίων μέχρι και τις μέρες μας, το κόστος αλλά και το μέλλον των ΔΕΚΟ αποτελεί σημαντικό σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης

Σύμφωνα με την Επιτροπή, επιπλέον ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις «κρίσιμες πρώτες ύλες» θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και θα εξασφαλίσει επαρκής πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πρώτες ύλες, σημαντικές για την κατασκευή βασικών τεχνολογιών αλλά και για τη μεταρρύθμιση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με απώτατο σκοπό την απεξάρτηση από τις εισαγωγές πρώτων υλών και ενέργειας.

Βιομηχανικό Σχέδιο Πράσινης Συμφωνίας: Ένα ακόμα ευρωπαϊκό ευχολόγιο;

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023

Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχει τους στόχους της για κλιματική ουδετερότητα

Σε αντίθεση με άλλα τεστ προσωπικότητας ή νοημοσύνης, δεν μπορείτε να πάρετε μια συγκεκριμένη «βαθμολογία» XQ. Αλλά μπορείτε ακόμα να το μετρήσετε απτά, κάτι που σας βοηθά να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για να χτίσετε την επιτυχία, λέει ο Kaplan.

Ξεχάστε το IQ και το EQ- Το XQ είναι το μέτρο για τη νοημοσύνη

Από: EBR | Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023

Τι δείχνουν νέες έρευνες

Τελολογικά, είναι απολύτως εξηρτημένος απ΄αυτούς που τον στέγασαν και ο μόνος χώρος που θα επιχειρήσει να αλώσει είναι το κόμμα με τις εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρητικές απόψεις, πλην μίας μερίδος του που ταυτίζεται με τα περί Δ.Δ.Ο.

Ποιον θα ψηφίσω και γιατί

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023

Η ετυμηγορία του Λαού οφείλει να είναι απ’ όλους σεβαστή, η δε άσκηση του δικαιώματος της ψήφου είναι ιερό και αυστηρά προσωπικό προνόμιο

Να είναι πορώδεις, με διαπερατότητα και αποθηκευτική ικανότητα, να έχουν υπερκείμενο αδιαπέρατο στρώμα (πέτρωμα κάλυμμα), να βρίσκονται σε μεγάλο βάθος (υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες) και να μην έχουν πόσιμο νερό», σημειώνει ο κ. Κούκουζας.

Κλιματική αλλαγή: Στα σκαριά projects για την αποθήκευση εκπομπών CO2

Από: EBR | Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον Πρίνο και τη Δυτική Μακεδονία - Πώς λειτουργεί η αποθήκευση

Τέλος, το 32% των επιχειρήσεων του κλάδου δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 18% των επιχειρήσεων να αναφέρεται σε ανεπάρκεια εργατικού δυναμικού, το 13% σε ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης, το 24% (από 15%) σε χαμηλή ζήτηση, ενώ το 11% των επιχειρήσεων επισημαίνει παράγοντες σχετικούς με τις τρέχουσες εξελίξεις ως βασικό πρόσκομμα στη λειτουργία της.

Σημαντική επιδείνωση του κλίματος στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού

Από: EBR | Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Σημαντική επιδείνωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην εγχώρια αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού τον Ιανουάριο

Όπως και η ολοένα μεγαλύτερη αποχή από το εκλογικό δικαίωμα (για το οποίο κάποτε χύθηκαν ποτάμια αίματος), που δεν είναι βέβαια άσχετη με όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν, αυξάνοντας την απογοήτευση.

Ρυπαρά δίκτυα, κόκκινες γραμμές και παράπλευρες απώλειες

Από: EBR | Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Όλοι φαίνεται να συμφωνούν πλέον ως προς την ύπαρξη «ρυπαρών δικτύων» στην ΕΥΠ, διαφωνώντας μόνο ως προς την προέλευση και την... πατρότητά τους.

Υποτίθεται πως δεν θα έλεγε τίποτα σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι, καθώς θα τον απεικόνιζα ως έναν από τους δολοφόνους. Καθυστερούσε να μου δώσει μια απάντηση.

Τζέιμς Ελρόι: «Διαθέτω εξαιρετική μνήμη και ζω στο παρελθόν»

Από: EBR | Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Σε συνέντευξή του στο Hollywood Soapbox, ο γνωστός Αμερικανός μυθιστοριογράφος James Ellroy μίλησε για το πρόσφατο βιβλίο του, με τίτλο «Πανικός», που κυκλοφορεί στη γλώσσα μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν ακολούθησε αυτήν την κλασική φόρμουλα. Στην πραγματικότητα, την ανέτρεψε, επιτιθέμενος πρώτα στην Ουκρανία και μόνο μετά επιχειρώντας να κινητοποιήσει την ρωσική κοινωνία.

Πουτινισμός εν καιρώ πολέμου

Από: EBR | Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Η νίκη σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο απαιτεί κινητοποίηση στρατευμάτων και εφοδίων που μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από όσο της άλλης πλευράς

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών καταναλωτών δεν πληρώνουν νοίκι ή δεν έχουν κάποιο δάνειο. Oι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στην αγορά εργασίας (το 54% έχει δουλειά πλήρους απασχόλησης) και έχουν μεγάλη εξοικείωση με το διαδίκτυο.

Τι είναι οι zillennials και γιατί τους «κυνηγάνε» όλες οι εταιρείες

Από: EBR | Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Είναι μια λεγόμενη «μικρο-γενιά» (micro-generation), η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο γενιές και έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εταιρειών και των εμπόρων. Πρόκειται για τους λεγόμενους «zillenials»

Η ελληνική ναυτιλία, ως ηγέτιδα δύναμη με πάνω από 5.500 πλοία, είναι ο εγγυητής της λειτουργίας της παγκόσμιας ναυτιλίας, που αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά «παντός καιρού».

Εγγυητής της λειτουργίας της παγκόσμιας ναυτιλίας ο ελληνικός στόλος

Από: EBR | Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023

Ένας νέος χρόνος προκλήσεων είναι μπροστά μας

Υπάρχουν πολλαπλοί πιθανοί κίνδυνοι, από τις ίδιες τις εφαρμογές και τους προγραμματιστές τους μέχρι τις συσκευές των ασθενών και των γιατρών.

Οι κυβερνοεγκληματίες στοχοποιούν τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Από: EBR | Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

Στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος μπαίνουν όλο και πιο συστηματικά, πλέον, οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Πωλείται… Πρόεδρος!

Από: EBR

Στις ΗΠΑ, είθισται, οι Αντιπρόεδροι να διαδέχονται τους απερχόμενους Προέδρους αν νικήσει στις εκλογές το Κόμμα τους

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγει η Ε.Ε.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) και η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) ενέκριναν σχέδιο διαπραγματευτικής εντολής για τους πρώτους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Οικονομία

Γιάννης Παράσχης (ΣΕΤΕ): Οι πέντε πυλώνες για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Γιάννης Παράσχης (ΣΕΤΕ): Οι πέντε πυλώνες για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2023 θα καταφέρει να υπερβεί τα επίπεδα του 2019, έτους-ρεκόρ για τις επιδόσεις του κλάδου, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2023. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron